Forum Itbox Forum Index Forum Itbox
locul unde te simti bine

Salut! Ce faci ? Hai si tu cu noi :) ! Ce?! Vrei sa pleci ?! :) Stai asa oleaca!
Ne-am deschis Cafenea! Te asteptam si pe tine in Cafenea la itbox.
Locul Unde Te Simti Bine!

ELIBERATI JURNALISTII RAPITI IN IRAK!
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum Itbox Forum Index -> Arhiva
View previous topic :: View next topic  
Author Message
anca
gold member
gold member

PostPosted: Wed May 04, 2005 11:03 am    Post subject: Reply with quote

elisa, haide sa stam stramb si sa judecam drept
sunt o gramada de fonduri care iau alta cale decat cea destinata...(fiecare din noi ar putea da cateva exemple).iar alesii nostri au gasit unde sa se stranga la buzunar
si daca nu ma insel, in orice buget sunt prevazute fonduri pentru astfel de calamitati.
Reclama

Posted:     Post subject: Acorda-ne putina atentie

Back to top
Elisa_Day
membru
membru

PostPosted: Wed May 04, 2005 11:09 am    Post subject: Reply with quote

Corect ce zici tu, Anca, dar nu cred ca apucam noi sa curatam Parlamentul de coruptie la timp pentru a utiliza fondurile alea in folosul sinistratilor din Banat. Asa ca pana una, alta....Si la fel de corect ca sunt prevazute fonduri pentru astfel de situatii, dar ele sunt limitate, in timp ce situatiile de genu' asta tot vin....Eu nu am zis ca mai bine stau autoritatile deoparte si rezolvam noi situatia, mana de la mana... Ci doar ca daca ne pasa atata de sinistrati, si toata lumea se da de ceasu' mortii sa demonstreze ca-i pasa de nu mai poate dormi noaptea,,,we might as well do somethin' about that....Asa ca noi ar trebui sa ii ajutam cu ceva in plus fata de ceea ce le pot oferi dragii nostri demnitari...Mi se pare o usoara ipocrizie sa folosesti oamenii aia ca un exemplu si sa te prefaci ca iti pasa de soarta lor, in acelasi timp insa sa nu faci nimic in sensul asta (nu vbesc despre tine, ci la modul general). Nu mi se pare de datoria noastra sa ii ajutam, dar it wouldn't kill us...
marius
Marius

PostPosted: Wed May 04, 2005 1:02 pm    Post subject: Reply with quote

anca wrote:
eu nu inteleg de ce trebuie sa o elibereze doar pe ea?
e o porcarie chestia asta. ori toti ori nici unul....

anca,
Nu te juca cu "libertatea"...
Pt tine are importanta cine v-a fi eliberat primul????
Nu a spus nimeni ca o vor elibera doar pe ea!
In cazul in care negocierile nu ar reusi,..nu crezi ca important ar fi sa reusim sa eliberam cat mai mult sau sa facem tot posibilul pt a evita 'o varsare de sange"?
Nu crezi ca din moment ce rapitorii sunt dispusi sa negocieze mai intai viata femeii,... acest fapt ar trebui sa ne bucure si sa rasuflam usurati ca am reusit sa evitam pe cat posibil?
Quote:
daca cineva ar trebui sa ramana ultimul acolo ea este acel cineva.

Fiecare cu opinia sa,... dar eu as prefera ca macar viata femeii sa fie crutata!
anca wrote:
autoritatile romane cer eliberarea ei pt ca taticul e senator?
parintii celorlalti ce zic? Confused Sad

mey mey .... Wink
In acest caz de criza,... relatiile politice sunt intr-adevar cele care pot hotara luarea unor decizii vitale,..si cu toate aste ..... punct!
Insa eu nu cred ca este chiar asa cum afirmati voi! dc?
Deoarece exista o lege morala , o lege nescrisa ,care prevede ca in cazul negocierilor, la inceput sa se incearce eliberarea copiilor si femeilor.....
Crezi tu oare ca Romania poate cere eliberarea unei alte persoane ?
Eu nu cred, mai ales cand este vorba despre Alianta sau cand sunt implicate deja cateva forumuri internationale care incearca a salva pe cat posibil...
Si un ultim aspect,...
Pt arabi ,deasemeni, femeia are o anumita semnificatie, iar daca nu se v-a ajunge la o anumita intelegere,..inclin sa cred ca oricum ar fi femeia nu va fi executata. Nu imi aduc aminte ca pana acum , vreo grupare rebela sa fi executat vreo femeie!
Back to top
View user's profile Send private message
anca
gold member
gold member

PostPosted: Wed May 04, 2005 1:06 pm    Post subject: Reply with quote

Elisa_Day wrote:
....Eu nu am zis ca mai bine stau autoritatile deoparte si rezolvam noi situatia, mana de la mana... mi se pare de datoria noastra .

de ce sa ste autoritatile deoparte? crezi ca ei au mai multa nevoie de un p**a pe care pot sa il trimit eu, sau o cratita sau o patura, decat de niste bani seriosi pentru a se putea macar gandi la reconstructia unei gospodarii?sau niste facilitati la credite, asa cum au bancile cu o multime de institutii ale statului (cum ar fi de exemplu politia).
sau te gandeai ca daca 5 milioane din cele 22 de locuitori ai Romaniei ar vira intr-un cont 1 milion de lei, s-ar strange 5.000.000.000.000 lei , bani care ar ajunge pentru 5.000 de familii...cel putin.ar fi o solutie, dar nu cred ca se va intampla asta...
marius
Marius

PostPosted: Wed May 04, 2005 1:07 pm    Post subject: Reply with quote

offtopic! (acest post v-a fi sters)

Anca,
Mai sus ai postat in dublu exemplar... Cu voia ta voi sterge unul
Apoi... va rog sa va axati doar pe topicul acestui subiect....
Pt inundatii calamitati si alte bla-blauri guvernamentale puteti deschine un nou topic
mersic
Back to top
anca
gold member
gold member

PostPosted: Wed May 04, 2005 1:09 pm    Post subject: Reply with quote

marius wrote:
offtopic! (acest post v-a fi sters)

Anca,
Mai sus ai postat in dublu exemplar... Cu voia ta voi sterge unul
Apoi... va rog sa va axati doar pe topicul acestui subiect....
Pt inundatii calamitati si alte bla-blauri guvernamentale puteti deschine un nou topic
mersic

mi s-a blocat comp...si am dat refresh, de asta a trimis de 2 ori.
scuze pt offtopic
Elisa_Day
membru
membru

PostPosted: Wed May 04, 2005 1:12 pm    Post subject: Reply with quote

The boss has spoken! Razz
As vrea numai sa adaug ca :
Quote:
Elisa_Day wrote:
....Eu nu am zis ca mai bine stau autoritatile deoparte si rezolvam noi situatia, mana de la mana... mi se pare de datoria noastra .

See? eu NU am zis....
Scuze again pt deviatia de la subiect...
anca
gold member
gold member

PostPosted: Wed May 04, 2005 1:28 pm    Post subject: Reply with quote

marius
si eu stiu ca in situatii extreme, se incearca eliberarea femeilor si copiilor.si e normal sa fie asa.
si totusi, de data asta ea era reporterul, era stirea ei, materialul ei, intr-un fel alegerea ei...
ma rog...
sincer, asa cum am mai spus, sper sa fie toti eliberati si sa fie bine.
Elisa_Day
membru
membru

PostPosted: Wed May 04, 2005 1:52 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
si totusi, de data asta ea era reporterul, era stirea ei, materialul ei, intr-un fel alegerea ei...
ma rog...

Huh? De ce e materialul ei? Ca ea se vede "pe sticla"? Cameramanu' ce-i? Copil de mingi? Rolling Eyes
anca
gold member
gold member

PostPosted: Wed May 04, 2005 1:55 pm    Post subject: Reply with quote

nu zice nimeni "Cameramanul cutare a adus stirea"...nici macar "Echipa cutare a adus stirea."
ci se spune - REPORTERUL NOSTRU
pe orice articol/material din presa sau televiziune, apare semnatura REPORTERULUI...
asta e job-ul lui
cameramanul face parte din echipa tehnica.treaba lui e sa filmeze, nu sa caute stiri.
marius
Marius

PostPosted: Wed May 04, 2005 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

intocmai anca. reporterul nostru.... fapt ce este mai putin semnificativ noua, este cel care ne informeaza, cel care de fapt prin meseria lui incearca a ne tine la curent, a ne informa, manipula sau dezinforma...
Iar daca era stirea ei, daca ea era reporterul insarcinat si responsabil,...asta nu schimba cu nimic ordinea si clauzale unei "negocieri"

Ea este femeie si trebuie eliberata prima!
Pana la proba contrarie( ea este si vinovata),... mai este, iar acest amanunt se va stabili de catre cei in masura!
Deocamdata noi, opinia publica , suntem pt ei unicii pe care ei se bazeaza, iar viata fiecaruia dintre cei 3 are aceasi valoare indiferent de ordinea "eliberarii" sau a unui schimb anume

Eu, ce sunt considerat barbat, tin sa mentin in continuare parerea si sa accept ca mai intai sa fie eliberata femeia!
In cazul in care m-as pune in locul unuia dintre reporteri, si in ncazul in care viata mi-ar fi in pericol, categoric nu as fi de acord ca altcineva in afara de mine sa fie crutat (cu exceptia cazului in care femeia reporter mi-ar fi cineva f apropiat! ) Deci pana la urma pledez pt eliberarea neconditionata a femeii!

poate facem un poll ceva?
Back to top
Airman04061969
Big Diamond

PostPosted: Thu May 05, 2005 8:46 am    Post subject: Reply with quote

Extraordinar, ce sa zic ! Pai ca ce chestie sa fie eliberata doar femeia ? Au vrut egalitate, na, egalitate ! Ori toti, ori niciunul ! Ori aparam un principiu: eliberarea imediata si neconditionata a tuturor ziaristilor (desi inca sunt de parere ca n-aveau ce cauta acolo, in primul rand) ori, dobitoci cum sunt de altfel toti teroristii, ii omoara pe toti (si atunci o sa-l vada pe Allah mai repede decat se asteptau ! De teroristi e vorba !)
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
marius
Marius

PostPosted: Thu May 05, 2005 10:21 am    Post subject: Reply with quote

extraordinar.... ce sa zic si eu!
Airman, daca erai un bun mediator,negociator etc,.. cu siguranta nu te dadeai atat de ferm ... Uiti ca in joc este viata unor oameni, man!
Cum iti explici tu definitia "negociere"?????

Pretexul cu "eliberati mai intai femeia" sau " pt inceput dati-ne un ostatec"..., iti spune ceva?
Man,
Din moment ce ambele parti au dorit sa se ajunga la negociere, si din moment ce rapitorii au lasat loc sa se intelega ca se poate negocia,... atunci dc nu crezi ca ei trebuiesc sa demonstreze si "bunele intentii"????

Ce-ar fi ca noi maine sa ne retragem toate trupele, iar poimane rapitorii in loc sa elibereze , ucid ostatecii????
Imi place psihologia ta ....

daca va fi ca negocierile sa continue, atunci cu siguranta ostatecii vor fi eliberati unul cate unul...
Daca maine te trezesti cu toti ostatecii acasa, atunci cu siguranta negociatorii au ajuns la o intelegere de ordin financiar, amanunt ce cu siguranta nu va fi mentionat in presa!

iar daca vrei si a treia varianta.... spune si voi continua
Back to top
marius
Marius

PostPosted: Thu May 05, 2005 11:27 am    Post subject: Reply with quote

oricum eu voi continua... deci luati-va cafeaua linga voi si la .... "citit" Wink

so,

Am observat mai sus unul din posturile Elysei care specifica ca s-a saturat de "improvizatiile" cu patura..
Aceasta grupare pare intr-adevar lipsita de stil si face parte din noile si numeroasele grupari rebele ce au fost si vor aparea in zonele de criza din Irak, cu scop de influentare si manipulare a intregului teritoriu (noua investire a guvernului)
Mai intai sa nu omitem si faptul ca noile alegeri din irak pot fi cele ce vor hotara colaborarea si negocierile
Partidul Bass, nu este un partid care doreste cu ardoare eliberarea ostatecilor, deoarece rapitorii sunt unii si aceeasi cu cei care atenteaza la viata pasnicilor irakieni, americani si tot restul care s-au aliat cu americanii
A pune in evidenta partea negative a acestei grupari , este unul din obiectivele principale spre care isi indreapta atentia atat irakienii care sau aliat cu Alianta cat si Alianta care doreste deasemeni un suport din partea noii puteri.
Rolul romaniei in acest contest nu ar fi trebuit sa aibe loc, dar din moment ce rapitorii au reusit sa puna mana pe emisarii romani, atunci cu siguranta sprijin din partea Aliantei.... nu vom avea?
Trebuie sa intelegi caci Alianta doreste ca lumea sa afle si sa stie ca gruparile rebele sunt cele negative in Irak, iar Alianta nu v-a da inapoi si nici nu v-a ascunde acest lucru...
Noile apeluri ale partidelor ale emirilor si emisarilor celorlalte grupari(defapt toate extremiste) din Irak, care cereau rapitorilor eliberarea neconditionata, nu este o mutare de sah tocmai propice noua, ci vine mai degraba sa accentueze complicarea relatiilor dintre rapitori si celelalte grupari..
Dar cum spuneam, Alianta nu doreste eliberarea intocmai asa cum se arata in mesajele lor, precum nici un alt partid care ravneste la putere in Irak!
In aceste conditii, statul roman nu are nici un sprijin, nici un ajutor, ci doar simple promisiuni si fatarnice relatii de cooperare cu celelalte forumuri implicate in eliberarea celor 3
Pe de alta parte, un ajutor poate fi primit intr-adevar din partea Aliantei, dar acesta poate fi doar de ordin financiar sau militar
Este singura varianta fatarnica acceptata de Alianta, si singura varianta ce face parte din strategia lor
Adica dam bani sau armament romanilor, cu scop de solutionare a crizei ostatecilor, dar pe de alta parte banii si armamentul vor fi destinati rebelilor cu scop de imbunatatire a situatiei lor militare, fapt ce trebuie sa duca la prelungirea acestui razboi, sau eventual sa aduca la acelasi numitor fortele rebele
Altfel privind lucrurile,.. inclin sa cred ca Romania nu a discutat si nici nu a incercat sa negocieze cu rapitorii o eventuala retragere, iar daca s-a negociat atunci cu siguranta aceasta negociere se face doar pe suport financiar!
Aceasta grupare rebela are nevoie mai intai de support financiar , de propaganda, mass-media si binenteles de continuarea conflictelor din Irak!
Un aspect:
Daca erau atat de fermi cum pareau in prima parte, atunci astazi doar aprindeam lumanari in memoria celor 3, dar dupa cum se pare rebelii au nevoie de negociere deci de la sine inteles caci un mijloc se paote gasi!
Un alt aspect:
Trupele Romaniei nu s-au deplasat in Irak la initiativa senatorilor sau altor relatii mass-mediene ci se afla acolo ca membru al Aliantei Nord-Atlantice! Aceasta rapire nu poate fi amestecata in relatiile politice dintre Ro si Alianta, deci..... solutionarea trebuie sa intervina pe alt aspect!

Mai ingrijorator pt noi toti, ar fi de ex declaratia lui Basescu care inclina sa ne puna in tema cu inrautatirea contactelor dinte negociatori si rapitori
asculta aici ...
Aceasta declaratie parca vine sa ne pregateasca pt o incetare a negocierilor, sub pretext ca vinovati de intreruperea contactelor sunt irakienii si realitatea din Irak! Cred ca se incearca plasarea unei parti sau a intregii responsabilitati!
Astazi dimineatza a avut loc si un atentat in New York, dupa ce ieri a fost arestat numarul 3 din ierarhia Al-Qaida, si dupa ce tot ieri a avut loc un atentat de proportii in Irak, revendicat de Ansar al-Sunna
Aceste "coincidente" intr-adevor vor inrautati situatia negocierilor, dar pe de alta parte stau si ma intreb daca nu cumva cineva acolo sus chiar doreste ca astfel de coincidente sa se intample zilnic
Back to top
Elisa_Day
membru
membru

PostPosted: Thu May 05, 2005 1:26 pm    Post subject: Reply with quote

Mi se pare foarte normal si corect ce a zis Airman... Sunt inca destule femei care doresc drepturi egale cu barbatii, ca doar pentru asta au luptat temerarele noastre tovarase in ultimele secole, insa cand vine vorba de a fi considerate egale cu barbatii intr-o situatie in care ar obtine mai mult daca li s-ar acorda ceva in plus pentru simplul fapt ca sunt femei, o cer, uitand de sloganul: "Femeia este egala cu barbatul!". Ca s-a cerut eliberarea unui ostatic mi se pare ok, dar nu a ei, pentru ca este femeie... MI se pare cel putin depasita conceptia conform careia femeile trebuie salvate primele... Daca era un copil in aceeasi situatia, alta era situatia, dar atata timp cat e vorba de 3 sau 4 adulti, mi se pare corect sa fie considerati egali.
Cat despre gruparile astea noi, nu stiu ce credibilitate are o grupare care pana acum nu a intreprins nici un fel de activitate pentru a fi recunoscuta si iese direct la lumina cu rapirea unor jurnalisti. Nu o sa mai reiau ce am zis mai sus, ca nu are rost, dar eu raman tot sceptica in privinta veridicitatii situatiei asteia.
Sigur ca trupele romane sunt acolo ca membre ale Aliantei, si la fel de sigur ca nu or sa retraga autoritatile romane trupele pentru 3 oameni. Nici nu cred ca se poate asa ceva... Si o astfel de actiune nu ar face decat sa sporeasca numarul fanaticilor care apeleaza la astfel de "metode" pentru a-si rezolva problemele interne., ar crea deci un precedent pericluos, iar Romania nu ar face decat sa se "sinucida" din punct de vedere diplomatic si al politicii externe.

Quote:
Noile apeluri ale partidelor ale emirilor si emisarilor celorlalte grupari(defapt toate extremiste) din Irak, care cereau rapitorilor eliberarea neconditionata, nu este o mutare de sah tocmai propice noua, ci vine mai degraba sa accentueze complicarea relatiilor dintre rapitori si celelalte grupari..

Este normal ca autoritatile, fie ele romane sau irakiene sa nu faca publice "datele problemei" sub care se negociaza situatia... Ce-ar fi sa ceara Consiliul INteleptilor(sau cum s-o numi) din Irak: "Eliberati-i, va dam oricat de multi bani...". Probabil ca jumatate din populatia Irakului ar incepe sa castige bani in felul asta din acel moment on.

Quote:
Rolul romaniei in acest contest nu ar fi trebuit sa aibe loc, dar din moment ce rapitorii au reusit sa puna mana pe emisarii romani, atunci cu siguranta sprijin din partea Aliantei.... nu vom avea?

Nu stiu ce ajutor ar putea sa ne acorde Alianta, asta in conditiile in care situatia asta ar fi intr-adevar una de criza... inafara de cel mentionat de tine: militar sau financiar, si nici ce obligatie ar avea sa o faca. Alianta are obligatia sa intervina in cazul in care Romania ar fi atacata de o forta straina....pe teritoriul nostru, nicidecum sa apere jurnalistii rapiti prin te miri ce colt de lume...Asa ca nu e fair sa aratam cu degetu' aiurea...
Iar eu am subliniat prin faptul ca primele casete erau de-a dreptu' carnavalesti ca asta nu prea pare o situatie reala, cum nici aceasta grupare nu pare f "profi" , si n-as crede ca niste amatori pot pune la cale un asemenea plan...
Reclama

Posted:     Post subject: Acorda-ne putina atentie

Back to top
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum Itbox Forum Index -> Arhiva All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 3 of 6

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Portal - Bandwidth Test ( test your internet bandwidth ) - Bancuri ( cele mai bune bancuri ) - Radio Live ( posturi de radio live din romania ) - Anunturi Gratuite ( anunturi gratuite pe categorii ) - Jocuri ( spuma jocurilor flash de pe internet ) - Horoscop ( horoscopul tau zilnic ) - Subtitrari ( subtitrari filme ) - Antivirus ( scan online ) - Ziare ( ziare romanesti in ordine alfabetica ) - Vremea ( vremea in Romania ) - Taxi in Romania ( companii de taxi ) - Revista Presei ( spuma stirilor ) - Locuri de munca - Telefoane Mobile - Cazare - Jocuri Online - Jocuri Noi - Concerte - Parteneri - Program TV ( program tv in romania ) - Anunturi ( anunturi fara inregistrare )

Radio Live in Romania
- Radio - Europa FM Live - Radio 21 Live - Kiss FM live - Total Live - Pro FM Live - Guerrilla Live - City FM Live - Romantic FM Live - National FM Live

Rock FM | Radio ZU | Magic FM | National FM | City FM | Pro FM | Radio Guerrilla | KISS FM | Radio 21 | Europa FM | Radio Manele

Jocuri Online
Jocuri Actiune | Jocuri Amuzante | Jocuri Arcade | Jocuri Aventura | Jocuri Barbie | Jocuri Carti | Jocuri Casino | Jocuri Clasice | Jocuri Copii | Jocuri De Gatit | Jocuri Impuscaturi | Jocuri Indemanare | Jocuri Logice | Jocuri Puzzle | Jocuri Racing | Jocuri Shootere | Jocuri Sport