View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
marius Marius

|
Posted: Wed Jan 07, 2004 9:42 am Post subject: deprecierea dolarului |
|
|
Bucurie in lume datorata scaderii dolarului!
Si totusi?.. cine castiga si cine pierde?????
Intradevar, se stie ca dolarul a fost influentat de razboiul din irak, si de economia SUA care a inceput sa piarda din investitori, dar?.. daca privim problema ca pe o stratagema aplicata tarilor europene( Rusia, Franta si Germania) se pare ca americanii vor intentionat o scadere a $ in defavoarea acestor 3 mari puteri!
Ce credeti????
Un dolar slab ii ajuta pe americani la export, dar influenteaza si cresterea monedei euro.
Aprecierea euro, nu ajuta deloc Germaniei in competitivitatea exportatorilor, aprecierea facand gauri in intreaga economie europeana!
Europenii au sansa sa se bucure de valoarea monedei lor dar cat va tine asta si la ce va duce?????
Eu cred ca pina la sf 2004, euro va creste liber, incat tarile euro vor incepe a recircula moneda americanilor, mai ales tinind seama si de valoarea $ care se va schimba datorita petrolului irakian(sub pavilion American $ lol)
Ce va fi ??????
Sa fie o stratagema de ingenunchiare a europei?????? |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
FireEyes Gazda voastra

|
Posted: Wed Jan 07, 2004 1:04 pm Post subject: |
|
|
nu ma pricep la finante
dar consider ca aceasta scadere a dolarului este artificiala. cum spunea marius, pentru incurajarea exporturilor. _________________ Mihaita
itbox - Telefoane Mobile - Bancuri - Jocuri - Radio Player |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Wed Jan 07, 2004 3:58 pm Post subject: |
|
|
merci,
nu tre neaparat sa te pricepi la finante, deoarece chestia asta cu $ e influentata de cele ce se petrec in lume, tre doar sa le faci o mica analiza, parerea mea!
intrebare: crezi ca banca mondiala (sua) va da voie sa se intample o catastrofa de gen economic in defavoarea sa?
eu cred ca ei urmaresc doar ce ar putea produce deficit europei! |
|
Back to top |
|
 |
Arvinna membru

|
Posted: Thu Apr 15, 2004 1:54 pm Post subject: |
|
|
Marius...dolarul creste si euro scade...
ia baga tu o analiza acuma  _________________ "If you can't annoy somebody, there is little point in writing." |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Thu Apr 15, 2004 2:00 pm Post subject: |
|
|
Am bagat eu o analiza,.... cum spui matale,... dar ce-ar fi sa bagi si tu una la prima postare unde spuneam ceva referitor la situatia de azi VS cea care va fi la sf lui `04! |
|
Back to top |
|
 |
Arvinna membru

|
Posted: Thu Apr 15, 2004 2:25 pm Post subject: |
|
|
Analiza "bagata" de tine era "fumata" de mult ...se stia ca deprecierea $ e temporara si in avantajul SUA
Nu se stia exact cat o vor mentine SUA si acum am aflat...pana luna asta  _________________ "If you can't annoy somebody, there is little point in writing." |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Sun Apr 18, 2004 10:14 am Post subject: |
|
|
mey papusa,
Daca obs matale,... prima postare dateaza de mai bine de cateva luni!
Poate stii mai exact si cand a inceput deprecierea ??
Daca stii zi si lu` eu, ca sa inteleg si eu dc e fumata faza! |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Wed Sep 29, 2004 11:21 pm Post subject: |
|
|
Noile atacuri asupra Irakului, amenintarile Koreei, criza ostatecilor din Irak , esecul capturarii lui Osama Ben, distrugerile provocate ?n Golful Mexic de uraganul Ivan,recentul val de violenţe din Nigeria,confruntările din Arabia Saudită, etc etc, au inceput sa afecteze negativ cotaţia petrolului la bursă si totodata dolarul se indreapta spre o noua devalorizare fata de sapt trecuta.
Euro in schimb, a inceput saptamana in forta, dar aceasta urcare este considerata de altfel o incertitudine,taria euro fiind considerata de experti mai este mai degraba prilej de ingrijorare decat de euforie.
Daca pe pietele internationale euro a luat iarasi avant in fata dolarului, pe piata interna acesta incepe sa piarda si in curand acest lucru se va simti odata cu inceperile de finalizare a alegerilor din Irak preconizate la inceputul 2005. |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue Nov 02, 2004 12:24 pm Post subject: |
|
|
Pt micii investitori
In cazul in care alegerile din America se vor incheia cu bine,.. adica cu un procent care sa detaseze pe unul dintre candidati ..atunci $-ul ar putea castiga teren in fata monedei euro!
In cazul in care vor aparea incidente (precum in urma cu 4 ani.... adica anulari de voturi...etc) atunci dolarul poate pierde teren pt o perioada scurta!
Comisia care monitorizeaza scrutinul sustin ca numararea voturilor se va termina cu bine..., deci automat castig de cauza dolarului!
Acum sa va vad!
Cine cumpara $?
Cine vinde?  |
|
Back to top |
|
 |
Airman04061969 Big Diamond

|
Posted: Tue Nov 02, 2004 4:56 pm Post subject: |
|
|
Eu raman cantonat in zona dolarului. Desi, admit, pot exista variatii pe termen scurt, am incredere in economia si in oamenii de afaceri americani mai degraba decat in fictiunea Jazz... na ! ca iar mi-am dat in petic ! ... euro, am vrut sa zic ! _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue Nov 02, 2004 5:04 pm Post subject: |
|
|
Chestia mai nasoala... e ca eu trebuie sa platesc chiria...iar daca $ creste...am pusooooo!
Dar mai bine sa cresca ... ca prea ma uimeste Europa cu orgoliul ei cand e vb de euro
Sa vezi ce "o sa o ia in buze" in curand! |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue Nov 02, 2004 5:05 pm Post subject: |
|
|
Marius,
Eu platesc chiria in Euro dar sunt platit in doplari asa ca dar-ar Dumnezeu sa fie 5 EUR la 1 USD ! Dar, ma rog, fiecare cu "enteresul" lui. _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue Nov 02, 2004 5:43 pm Post subject: |
|
|
Cand Europa v-a scoate pe piata (un nou inceput) o moneda euro-echivalenta cu 1 $..atunci sigur voi aprecia sistemul care a ajutat la detasarea uneia dintre cele 2 monede....
Deocamdata... raman la $!
offtopic
Conturile le tzii in $ sau euro?? |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Wed Nov 03, 2004 1:38 pm Post subject: |
|
|
Ca sa raspund intrebarii tale: am trei conturi: unul in dolari (principalul si cel mai important ca suma), unul in euro (back-up ! He, he,he ! ) si unul micut si dragut in lei. Ca doar nu m-oi apuca sa scot dolari sau euro si sa-i schimb prin casa de schimb valutar ! De la banca, daca fapt schimbul prin ei, capat un curs preferential ! Am invatat si eu ceva de la evrei !  _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |
Roman Valeriu membru

|
Posted: Fri Dec 10, 2004 5:15 pm Post subject: mda... |
|
|
Da asta se stie de mai mult timp. Americanilor le place cand euro creste si dolarul scade, pentru ca ei au mai mult de castigat, din cauza accordurilor economice dupa cel de al II- razboi mondial.
Leul incepe sa ia valoare, dar sper sa nu se intample cum sa intamplat si in Polonia. In fine, eu am o intrebare, vreti ca Romania sa intre in Uniunea Europena ? Da sau Nu ? |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |