View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Aneisse 100% unknown species

|
Posted: Wed Nov 17, 2004 9:49 am Post subject: |
|
|
Mey, poeziile astea au fost scrise cand traversam o criza existentiala.Ma simteam singura si neinteleasa si aveam impresia ca m-am nascut mai tarziu cu niste sute de ani. Nu am incercat sa copiez pe nimeni...asa simteam, asta am avut de transmis. Apropos de ? E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune... ?, mie mi se pare invers...Nu pot sa scriu daca nu sunt coplesita de un sentiment, de obicei trist. Va promit o poezie diferita...de dragoste dar trista...oricum tot despre o stare vorbeste...
Multzumesc pentru critici, e bine sa stiu ce inspira poezia mea (in cazurile astea apasare cred). _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
http://theoldjukebox.blogspot.com/ |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
Airman04061969 Big Diamond

|
Posted: Wed Nov 17, 2004 3:49 pm Post subject: |
|
|
Airman04061969 wrote: | "Paradigma promovata de aceasta tanara speranta a poeziei romanesti, Anaisse, cu nume de zeita barbara cu miros de ambra si glas de turture lovit de o aripa de lebada, ne introduce in atmosfera metempsihotica a trairilor interioare ale subconstientului fantasmagoric si obscur".
How's that for "critica de arta" ?
! |
Anaisse, nu comentezi ? Mareee minune ! _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Wed Nov 17, 2004 4:13 pm Post subject: |
|
|
Am considerat ca e o etalare a talentelor tale de critic literar...de asta nu am comentat mey sau poate mi-a placut! _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Thu May 19, 2005 10:05 am Post subject: |
|
|
anca wrote: | Monica
bucura-te de plimbarea in bulgaria
lasa net-ul si forumul
si cu siguranta ne vom intalni aici cand o sa te intorci  |
anca wrote: | so...
nu ne povestesti cum a fost in Bulgaria?
erai asa entuziasmata...
bine, te lasam sa despachetezi  |
Da chiar, bag de seama ca anca nu e singura curioasa |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu May 19, 2005 10:40 am Post subject: |
|
|
Cum sa fie in Bulgaria...ca si in Romania. Am fost la Sofia care este la fel de murdara ca si Bucurestiul. Asa ca arhitectura nu erau cladiri deosebite dar strazile erau mult mai aerisite , mai mari probabil si blocurile nu stateau sa cada pe tine chiar la marginea strazii. Din anumite locuri din Sofia poti vedea muntii (pana la urma e un oras intre munti). Ce m-a impresionat intr-adevar au fost autostrazile foarte bune (cel putin nu aveau gropi), podurile, foarte multe si foarte inalte si tunelurile.
o alta chestie care m-a surprins in mod neplacut este faptul ca mai nimeni nu vorbeste engleza, nici la posta , nici la banca...abia gasesti cate unul.
Mi-a luat o jumatate de ora sa-i explic, desenez , mimez sau cum vreti voi,tipei de la posta ca vreau o cartela de telefon ca sa pot suna acasa.
O chestie buna ...... preturile mici 2 leva = aproximativ 1 E. Cu 10 leva puteau 2 persoane sa manance pe saturate intr-un restauran acoperind chiar si bacsisul , apropos de asta 2 leva era un tips foarte mare la ei .
Dupa ce m-a condus in camera tipul ala de la receptie si mi-a aratat cum sa folosesc cardul ala (deh, n-am mai fost cazata la hotel de **** niciodata, de unde sa stie tzaranca de mine ca tre' sa bag cartela in dispozitiv ca sa pot sa aprind si eu lumina in camera?!? ), am vazut ca tipul astepta spaga dar eu ...nu avem decat o bancnota de 2 leva si restul de 20, 50....Ce era sa fac, i-am dat cele 2 leva si am intrat in pamant de rusine dupa care m-am amarat toata seara pe tema asta pana cand mi-a explicat cineva ca 2 leva e de fapt mult... _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu May 19, 2005 10:44 am Post subject: |
|
|
A...si satele mai vechi erau asa de ciudate, casele erau din caramida rosie si aproape toate pe 2 nivele, mi s-a explicat ca inainte vreme era obligatoriu sa-ti faci casa pe 2 nivele, daca n-aveai bani....te asociai cu cineva... _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |
e-SORIN membru

|
Posted: Fri May 20, 2005 8:15 am Post subject: |
|
|
Am fost shi eu in Bulgaria acum 2 ani. Am fost in Pleven (Plevna) shi pe la mare la Varna, Nesbar shi inca o statziune (cred ca Albena).
Chiar ca e ca in Romania, dar parca un pic mai bine. Pretzuri shi servicii mai bune. Am fost placut surprins, dupa cum ai spus shi tu, cat de bine se mananca la ei. Mancam de 3 ori pe zi la restaurant. La noi de abia itzi ajung banii sa mananci o data la pranz.
Cand am fost eu acolo la mare erau la moda clatitele alea gigantice (palacinca parca le ziceau ei ).
Cat despre vorbit am incercat shi yo faza cu engleza ... nici o shansa. N-au auzit ei de asha ceva. Noroc ca eram cu un bulgar care shtie romana  _________________ e-SORIN |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri May 20, 2005 8:24 am Post subject: |
|
|
e-SORIN wrote: |
Cat despre vorbit am incercat shi yo faza cu engleza ... nici o shansa. N-au auzit ei de asha ceva. Noroc ca eram cu un bulgar care shtie romana  |
Sorine,
In Bulgaria ai ceva sanse daca stii rusa, altfel Dumnezeu cu mila, ca astia in afara de "balgarski" nu vorbesc ! _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |
e-SORIN membru

|
Posted: Fri May 20, 2005 8:32 am Post subject: |
|
|
Ai dreptate. Le mai bunghea matushi-mea cu rusa. Pe vremea ei se facea la shcoala. Yo de unde Doamne iarta-ma sa shtiu rusa? (shtiu shi yo decat "spasiba" shi "spacoina noci" ) Mai ales ca nu imi place limba asta de nici o culoare colorata  _________________ e-SORIN |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri May 20, 2005 8:36 am Post subject: |
|
|
e-SORIN wrote: | Ai dreptate. Le mai bunghea matushi-mea cu rusa. Pe vremea ei se facea la shcoala. Yo de unde Doamne iarta-ma sa shtiu rusa? (shtiu shi yo decat "spasiba" shi "spacoina noci" ) Mai ales ca nu imi place limba asta de nici o culoare colorata  |
"Spacoinii", mey, ca e masculina noaptea la rusi ! Altfel era "spacoinaia" !
Ma crezi ca eu am invatat rusa singur, cat am stat sase luni la rusi ? Nu ca mi-ar placea, dar ce naiba era sa fac ? Ca "pa anglitzchi" sau "pa frantzuschi", "nie paniemaiem" (adica "nu intelegem") _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri May 20, 2005 8:44 am Post subject: |
|
|
Hai lasa-ma, ori vorbesti si rusa domnu' aveator ? _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |
e-SORIN membru

|
Posted: Fri May 20, 2005 8:50 am Post subject: |
|
|
Airman04061969 wrote: | "Spacoinii", mey, ca e masculina noaptea la rusi ! |
Te cred pe cuvant Deci nici ce credeam ca shtiu defapt nu shtiu k lumea
Hai ca ne bate Aneisse ca ne conversam pe topicu' ei  _________________ e-SORIN |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri May 20, 2005 8:53 am Post subject: |
|
|
No way, atata vreme cat ma bagatzi shi pe mine in zeama...imi tzin gherutzele acasa  _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |
e-SORIN membru

|
Posted: Fri May 20, 2005 8:57 am Post subject: |
|
|
Sar'na
Cum sa nu te bagam in seama Asha parere ai tu despre noi  _________________ e-SORIN |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri May 20, 2005 8:59 am Post subject: |
|
|
Aneisse wrote: | Hai lasa-ma, ori vorbesti si rusa domnu' aveator ? |
"Ia gavariu malinchii pa ruskii, nu ia magu citati i pisati" (Vorbesc putin rusa, pot citi si scrie, in schimb).
Ete ca te bagam in seama !  _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |