View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
FireEyes Gazda voastra

|
Posted: Tue Feb 28, 2006 10:58 pm Post subject: Despre a munci si a trai in USA |
|
|
Dragilor
Cati dintre voi ati fost tentati macar odata sa va duceti in USA sa munciti ?
Cum este sa traiesti in USA
Inainte de a ne duce, fie si in plimbare, ar trebui sa stim ce inseamna munca in SUA si modul lor de a trai !
Astept in special comentarii din partea Tuff, Ella, si Freddy si nu in ultimul rand de la NOI, itboxistii  _________________ Mihaita
itbox - Telefoane Mobile - Bancuri - Jocuri - Radio Player |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
nicky diamond member

|
Posted: Wed Mar 01, 2006 12:51 am Post subject: |
|
|
Sa nu credeti ca in SUA alearga caini cu covrigi in coada .In primul rand trebuie sa obtii permis sa muncesti acolo .Am o prietena casatorita in SUA si care a cautat sa lucreze un an intreg . _________________ Me,myself and I
La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery) |
|
Back to top |
|
 |
FireEyes Gazda voastra

|
Posted: Wed Mar 01, 2006 9:01 am Post subject: |
|
|
nicky wrote: | Sa nu credeti ca in SUA alearga caini cu covrigi in coada .In primul rand trebuie sa obtii permis sa muncesti acolo .Am o prietena casatorita in SUA si care a cautat sa lucreze un an intreg . |
Cori, haide te rog cu un comentariu mai apluc!
Iti multumesc anticipat!
 _________________ Mihaita
itbox - Telefoane Mobile - Bancuri - Jocuri - Radio Player |
|
Back to top |
|
 |
tuffgirl can't touch this

|
Posted: Wed Mar 01, 2006 9:31 am Post subject: |
|
|
Mihai sunt sigura ca iti amintesti ultimul meu atemptat la subiectul asta.... a iesit cu "casualties" shi cineva a primit ban
Voi raspunde la intrebari despre orice, in limita cunoasterii subiectului respectiv shi poti sa fi sigur in cel mai onest sens al cuvantului, dar nu voi scrie nimic de la mine. Se pare ca orice atempt este interpretat ca atac.
So daca aveti intrebari va raspund.  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
 |
mary_just_me gold member

|
Posted: Wed Mar 01, 2006 10:31 am Post subject: |
|
|
Mey, sincer, eu n-am avut intentia sa plec sa lucrez in Usa...probabil ca daca s-ar fi oferit sansa de a pleca si lucra acolo as fi dat curs
dar cunosc caz in Italia...
o nepoata de-a mea s-a casatorit cu un italian
si i-a trebuit 1/2 an de curs de italiana, sa stie limba la perfectie ptr a se putea angaja
sa mai mentionez ca tipa era contabil aici in Ro si acolo a lucrat pe post de vanzator ptr doi ani pana sa poata avansa pe un post de logistica
cert este ca nu umbla cainii cu covrigi in coada nicaieri ... in nici o tara...
parerea mea  _________________ I love life! |
|
Back to top |
|
 |
Airman04061969 Big Diamond

|
Posted: Thu Mar 02, 2006 2:21 pm Post subject: |
|
|
Ce pot sa vad este ca in SUA (spre deosebire de Europa) mint-rubbing-ul este un sport prea putin cunoscut. Nu e usor sa traiesti in SUA dar cunosc atatia romani care, fiind pusi pe treaba, au reusit sa faca o cariera in SUA, cariera pe care n-ar fi avut-o la ei in tara ! _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |
Cristina_TM gold member

|
Posted: Fri Mar 03, 2006 3:50 pm Post subject: Ati pleca in America? |
|
|
Eu una nu as pleca in America pentru ca nu mi se pare o tara primitoare, am si rude acolo, insa nu cred ca m-as putea adapta. Daca m-as putea realiza economic, poate ca as pleca in America Latina (imi place spaniola) dar prefer Europa sa zic asa...Eu sunt curioasa de cei care sunteti plecati dincolo in ce domenii lucrati si cum va descurcati cu banii?
Besos,
Criss  _________________ Iubeste in fiecare moment al vietii tale si gandeste-te ca azi e ultima zi din viata!!! |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Mar 03, 2006 7:03 pm Post subject: |
|
|
Cristina, cei din America Latina fug aici in State pentru a nici la ei nu e mai bine decat in RO Daca ajungi sa vi aici o sa iti dai seama de asta, spaniola a ajuns sa fie vorbita aproape la fel de mult ca engleza.
Cu rudele ramane de vazut... shi eu am rude... shi... ca sa pun asta mai delicat o sa spun ca nu au fost prea primitoare cu mine
Cat despre profesii, indiferent de pregatirea pe care o ai din RO tot trebuie sa suplimentezi aceasta pregatire, se pare ca studiile din afara nu prea sunt acceptate mai ales in domeniul medical. De multe ori cei care vin aici incep cu un servici care nu are nimic de a face cu profesia avuta.
Eu lucrez ca asistenta intr-un cabinet stomatolog.
Cu banii, daca esti chibzuit poti sa pui shi "la saltea" shi poti sa traiesti confortabil... cheia e sa nu te intinzi mai mult decat e plapuma shi sa intri in datorii, e un ciclu vicios.  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |
mishulina Big Diamond

Joined: 15 Oct 2005 Posts: 1719 Location: off the beaten track
|
Posted: Fri Mar 03, 2006 7:58 pm Post subject: |
|
|
tuffgirl wrote: |
Cu rudele ramane de vazut... shi eu am rude... shi... ca sa pun asta mai delicat o sa spun ca nu au fost prea primitoare cu mine : |
cunosc feeling-ul....am shi io rude...si-n america si-n europa;dar, sa fim sinceri!daca nu au un anume interes, nu te ajuta!!!!
tuffgirl wrote: | Cat despre profesii, indiferent de pregatirea pe care o ai din RO tot trebuie sa suplimentezi aceasta pregatire, se pare ca studiile din afara nu prea sunt acceptate mai ales in domeniul medical. De multe ori cei care vin aici incep cu un servici care nu are nimic de a face cu profesia avuta.
Eu lucrez ca asistenta intr-un cabinet stomatolog.
Cu banii, daca esti chibzuit poti sa pui shi "la saltea" shi poti sa traiesti confortabil... cheia e sa nu te intinzi mai mult decat e plapuma shi sa intri in datorii, e un ciclu vicios.  |
km asha e..desi, daca e sa compari un american cu un roman(nu cu oricere ); americanul e mult sub nivelul inteligenta(si/sau cultura) al unui roman educat(si nu numai!!)
Insa, americanii invata mai mult sa traiasca(in adev sens al cuvantului); sa se descurce in viata; in scopul obtinerii unui post bun, dar shi a formarii unei familii... _________________ kiss ya' |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Mar 03, 2006 8:24 pm Post subject: |
|
|
mishulina wrote: |
km asha e..desi, daca e sa compari un american cu un roman(nu cu oricere ); americanul e mult sub nivelul inteligenta(si/sau cultura) al unui roman educat(si nu numai!!)
Insa, americanii invata mai mult sa traiasca(in adev sens al cuvantului); sa se descurce in viata; in scopul obtinerii unui post bun, dar shi a formarii unei familii... |
...cred ca m-am exprimat gresit pe undeva... spuneam ca daca vi cu pregatire din romania (shi nu numai) trebuie sa mergi la scoala din nou, aici, sa poti lucra in domeniul sau profesia ta. Este vorba despre suplimentarea cunostintelor. Lucrurile se fac putin diferit... e in parte legat de FDA, in alte cuvinte Food and Drug Administration, o organizatie care este responsabila in a verifica ce se vinde aici ( alimente, cosmetice, medicamente etc.) luat de pe piata Europeana sau Internationala... fapt pentru care ei sunt foarte stricti cu cei care muncesc in domeniul medical shi nu numai... asta e explicatia pe scurt.
Nivel de inteligenta e la fel peste tot, sunt shi mai inteligenti shi mai putin inteligenti
Cat despre descurcatul in viata.... nu stiu ce sa zic... aici cred ca i-am batut... lor le vin lucrurile mai usor, sau "de-a gata" (exeplu marunt: mancaruri gatite pentru cuptor cu microunde ) shi le este putin mai greu sa folosesca alte mijloace care nu sunt specifice problemei cu care sunt intampinati... nu pre sunt obisnuiti sa se gandeasca shi la alte solutii sau altfel spus nu prea o duc bine cu "common sense", sunt prea ca la carte shi fara sa poata sa gandeasca in afara textului.
Acum nu intelege gresit, ai un oponent puternic intr-un american, cand vine vorba de business sunt ca rechini
Sper ca m-ai inteles... se poate dezbate, asta e doar un exemplu dintr-o mie. _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |
mishulina Big Diamond

Joined: 15 Oct 2005 Posts: 1719 Location: off the beaten track
|
Posted: Fri Mar 03, 2006 8:32 pm Post subject: |
|
|
eu m-am gandit la asta..fiindk asha cred..nush...
suplimentarea studiilor...f bine..fiecare cu oile lui..vb aia....
cat despre descurcatul in viata..cred shi eu k un american nu s-ar putea acomoda asha ushor aici ...fiindk nivelul de trai e diferit...
am inteles ce mi-ai spus..shi e f bine k m-ai lamurit...  _________________ kiss ya' |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Mar 03, 2006 10:44 pm Post subject: |
|
|
...asta e numai pentru mine, acum eu nu inteleg ce ai inteles nu mi-o lua in nume de rau, nu e nimic personal . Uite dau un exemplu ca sa fiu sigura ca se intelege ce am vrut sa spun.
Daca Tuff merge din Romania in America cu studi superioare in domeniul medicinei (sa zicem), odata ajunsa acolo, ea trebuie sa dobandeasca studi suplimentare pentru a fi calificata shi autorizata, in domeniul ei (medicina).
Nu stiu daca e la fel daca ea ar merge din America in Romania
Da cu stilul de viata, o sa le fie cam greu in Romania de acord _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |
mariusc gold member

|
Posted: Sat Mar 04, 2006 7:27 pm Post subject: |
|
|
scuze ca ma bag si eu ca musca, dar asa o nelamurire am.de ce s-ar acomoda greu la stilul de viata ? La ce anume va referiti cand spuneti stil de viata ? Desfasurarea afacerilor, timpul liber, alimentatie, distactie ? |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Sat Mar 04, 2006 9:09 pm Post subject: |
|
|
Nu e nic o problema, MariusC orice intrebare e binevenita.
O sa le fie greu pentru ca sunt obisnuiti sa fie tratati intr-un anumit fel... aici cand spun ca clientul are dreptate intotdeuna, asha este, nu se poarta nimeni urat cu ei la magazine, primesc ce cer shi cu zambetul pe buze. Din cate imi amintesc eu acasa eram tratata pe la magazine de parca cea ce cumparam imi era dat din buzunarul lor sa nu mai spun ca de multe ori sa poti sa cumperi ceva mai de buna calitate trebuia sa cunosti pe cineva in magazin, asta se aplica la orice fel de magazine. Acum, la timpul actual, pot sa fiu gresita cand spun asta.
De asemenea nu sunt obisnuiti cu coruptia la nivelul la care este in romania (shi aici pot sa gresec, vorbesc din auzite), ei au incredere in toata lumea, nu sunt obisnuiti sa mituiasca pentru a primi ceea ce li se cuvine doar pentru faptul ca platesc pentru serviciul prestat. Nu sunt la fel de inventivi sau "clever" sa gaseasca alte modalitati de a rezolva o oarecare problema, stiti doar cum se spune "nevoia te invata" asta poate sa li se aplice shi lor, dar, pana ei invata s-ar putea sa fie prea tarziu shi s-ar lasa pagubasi. Nu cred ca cineva odata obisnuiti cu stilul de viata de aici ar dori sa lase totul sa inceapa o viata noua intr-o tara care nu are aproape nimic in comun cu tara lor.
Oare am mentionat ca trebuia sa invete limba romana? Asta e o alta problema deoarece nu toti sunt expusi la alte limbi in afara de engleza. Acum noua ne este mai usor pentru ca filme shi muzica shi internet au fost difuzate de cand ne stim.... limba romana in America... prea putin, sau deloc.
Off topic pentru a va da un exemplu:
Shefa mea,de origine greaca, nascuta aici, fata desteapta, cu facultate, cu multdoritul DR. atashat de numele ei, are un pacient nou. Acest pacient e de origine indiana (hindu sa nu fie confundat cu nativi americani indieni) cu un nume foarte indian (nu mi-l amintesc pe moment) de asemenea cu trasaturi specifice celor din India shi un accent pe masura. Ce credeti voi ca il intreba ea?... Tu vorbesti spaniola? ... eu una am facut stanga imprejur shi am fugit pentru ca nu ma puteam opri din ras. Acum trebuie sa tinem cont shi de faptul ca ea vorbeste engleza shi greaca, aude spaniola aproape in fiecare zi dar nu intelege absolut nimic....
Are rost sa va mai spun altceva?... cam asha sunt majoritatea lor.
Nu intelegeti gresit ca ar fi proasta, lucrurile care ies din mana ei sunt uimitoare, e o artista cand vina vorba de meseria ei shi iubeste foarte mult ceea ce face, pentru asta bag mana in foc. _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |
mariusc gold member

|
Posted: Sun Mar 05, 2006 1:18 am Post subject: |
|
|
toate astea , parerea mea, se datoreaza civilizatiei tarii respective.toti in sinea noastra recunoastem ca romania este departe de europa, departe de usa, departe de civilizatie mai pe scurt.raspunsul tau l-am auzit de nu stiu cate ori.voiam doar si parerea ta.mersi |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |