View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
nedgg membru

|
Posted: Tue Jul 12, 2005 8:45 pm Post subject: |
|
|
am revenit si continuu argumentatia pe aceeasi tema. acum 3 zile am vazut pe discovery un documentar care arata ca, sub influenta anumitor conditii atmosferice se poate desparti apa a.i. sa apara o portiune de teren uscat in locul care ar fi fost in mod normal fundul apei, sa apara deci o portiune de uscat sub nivelul apei. recte, locul in care fundul albiei coboara brusc poate fi descoperit sub actiunea unui vant puternic. qed
-in deuteronom se afirma ca iepurele este rumegator. pana in urma cu 100 de ani zoologii au afirmat ca acest fapt este inexact. odata cu progresul stiintei s-a aratat ca acest mamifer intr-adevar rumega, desi intr-un mod mai neobisnuit (isi mai mesteca o data hrana care i-a trecut o data prin stomac si a cacat-o).ghe-ghe?
-modul in care chipul lui isus am ramas imprimat pe giulgiul din torino a fost explicat stiintific desi multi ani a fost considerat un miracol de catre credinciosi si un fals de catre sceptici.
-autentificarea documentara a casei lui david a avut loc abia in urma cu cativa ani, pana atunci acesta fiind considerat doar un personaj imaginar.
-faptul ca pamantul e rotund este afirmat in biblie in penteuh (cartile scrise de moise) care carti au fost scrise aprox in 1500 ih. filozofii greci au enuntat aceste teorii abia dupa un mileniu jumate. pana la impunerea acestor idei ca adevarate si indubitabile au mai trecut inca 1700 ani. in acest rastimp de trei mii si ceva de ani oricine ar fi sustinut asta era privit ca ultimul fraier, nebun si in multe cazuri era pedepsit aspru.
ti-am aratat cateva teorii care, fara o privire atenta,par inexactitati si exagerari dar pe care stiinta le-a gasit reale chiar daca mai tarziu. exemple da-astea sunt multe si ele formeaza baza credintei mele care am zis ca se sprijina pe logica nu pe indoctrinare si indobitocire.
iar lui riverdance care e constient ca adam si eva sunt simboluri ale inceputurilor rasei umane pot sa-i spun ca intelege mai mult decat vrea sa arate si se contrazice doar de dragul contradictiei. dar de fapt asta e scopul unei camere de discutii. daca nu ne-am contrazice ar fi al dracului de naspa. n-as mai intra aici never daca toti ar avea aceleasi pareri cu mine. poate doar la bancuri |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
`n3cRoX` BANAT

|
Posted: Thu Jul 14, 2005 11:28 pm Post subject: |
|
|
->nu va mai contraziceti atat k nu are rost...dumnezeu nu exista este un mit k si Mos Craciun..Oamnii au inventat acest mit pt k dak nu crezi in cineva altfel nu poti sa te descurci..cand gresim dam vina pe dzeu cand ni se intampla ceva bun tot dzeu...cum vine asta el va controoleaza vietile..nu cred k el te va opri dak vei sari de la 8 sa nu mori!!!!<- _________________ banat |
|
Back to top |
|
 |
Anaisse membru

|
Posted: Fri Jul 15, 2005 10:32 am Post subject: |
|
|
Nu e vorba de felul asta de a controla mey caci dupa cum se stie Dz ne-a inzestrat cu liberul arbitru. Noi alegem daca il lasam sa ne conduca sau nu. |
|
Back to top |
|
 |
`n3cRoX` BANAT

|
Posted: Fri Jul 15, 2005 11:12 pm Post subject: |
|
|
->KRE DZEU?!....dak puteti sa imi demonstrati k exista va dau dreptate! dar ink nu cred pt k nu am dovezi! Sunt un tip mai relist poate..sau nu... <- _________________ banat |
|
Back to top |
|
 |
Anaisse membru

|
Posted: Sat Jul 16, 2005 8:51 am Post subject: |
|
|
Eu n-am cum sati demonstrez asta mey, nici eu nu cred in dz dar cel putin sunt impartiala. Pe baza a ceea ce stiu, nu spun nici ca e nici ca nu e. |
|
Back to top |
|
 |
Riverdance gold member

|
Posted: Sat Jul 16, 2005 10:25 am Post subject: |
|
|
Mey n3xyzx ..... nu e chestia ne 'nekah?jit'?. Ci e vorba de cum argumenetzi cele declarate, de indicat pasajele care te-au dus la o anumita idee ... care vai vai in scurt timp devine convingere. Si conviongerile sau 'credintele' care nu sunt traite in mod critic devin indeologi. Iar ideologile duc la totalitrisme de natura utopica, care la randul lor genereaza dictatori si inchizitii. ...
.... _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Home is where the hurt is darlin'
Follow your heart.'
Robbie Williams - Spread Your Wings |
|
Back to top |
|
 |
`n3cRoX` BANAT

|
Posted: Sat Jul 16, 2005 6:00 pm Post subject: |
|
|
->mahy Rplmcumtecheama sincer i don't give a shit about d-zeu si credinta si despre alte kkt-uri dastea...imi place doar sa ma bag si eu aiurea in seama si sa produc niste haos in mintile voastre de marionete controlate de o forta kre nu exista<-`d3aTh2AlL` _________________ banat |
|
Back to top |
|
 |
dabriseis membru

|
Posted: Sat Jul 16, 2005 7:03 pm Post subject: |
|
|
`n3cRoX` wrote: | ->mahy Rplmcumtecheama sincer i don't give a shit about d-zeu si credinta si despre alte kkt-uri dastea...imi place doar sa ma bag si eu aiurea in seama si sa produc niste haos in mintile voastre de marionete controlate de o forta kre nu exista<-`d3aTh2AlL` |
Cum naiba vine "minti manipulate de o forta care nu exista"? Argumenteaza, omule, conceptele pe care le prezinti aici si, pentru Dzeu, care exista sau nu, scrie normal ca oamenii normali sa inteleaga si ei! _________________ "Iubeste si fa ce vrei!" Sf. Augustin |
|
Back to top |
|
 |
Riverdance gold member

|
Posted: Sat Jul 16, 2005 9:21 pm Post subject: |
|
|
Bine mai n34r56789sewrt .... ca sa produci haos in mintile noastre, hehe, ai nevoie de multa creativitate si capacitate de convingere. Nimeni nu da doi bani pe unu care zice in mod aiurea ca Dumnezeu exista sau nu exista, insa da milioane pe unul care zice in mod inteligent un lucru. Intelegi?
Nu conteaza ce crezi, ci cum iti explici tie acea credinta si in cele din urma cum explici altora credinta ta! Pt ca nu uita, faptul de a nu avea o credinta e tot o credinta! SiK! Nimeni nu zice aici ca il are pe Dumnezeu, ci intrebarea este cum s-ar putea demonstra exisdtenta lui .... care repet este foarte problematica, fie ca exista sau nu.
Ca sa te bagi in mintile noastre ...iti trebuie multa cunoastere si auto-critica. Noroc la bagat ...!  _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Follow your heart.'
|
Back to top |
|
 |
dabriseis membru

|
Posted: Sun Jul 17, 2005 6:53 am Post subject: |
|
|
Riverdance, de ce ar fi important sa explici altora credinta ta? Mie mi se pare este un lucru intim si chiar daca n-ar fi asa, nu vei putea niciodata sa schimbi nimic in convingerile cuiva iar motivatiile interioare ale unei persoane sunt imune la explicatii. _________________ "Iubeste si fa ce vrei!" Sf. Augustin |
|
Back to top |
|
 |
Anaisse membru

|
Posted: Sun Jul 17, 2005 8:41 am Post subject: |
|
|
Dabry este important sa explici altora credinta ta fiindca icrestinism credinta = mantuire (" pt ca Dz l-a dat pe unicul sau fiu pentru ca cine crede in el sa nu piara ci..."), so, cica e de datoria crestinilor sa le arate calea cea buna si celorlalti. |
|
Back to top |
|
 |
dabriseis membru

|
Posted: Sun Jul 17, 2005 6:32 pm Post subject: |
|
|
Anaisse, o fi cum zici tu, dar crestinismul din pacate nu da rapunsurile la intrebarile noastre fundamentale. Este o credinta religioasa ca oricare alta si nu stiu de ce ne raportam mereu la ea cand e vorba de divinitate. Cine il mai asteapta pe Mesia sa fie sanatos, insa refuz sa cred ca religia este revelatoarea marilor adevaruri. _________________ "Iubeste si fa ce vrei!" Sf. Augustin |
|
Back to top |
|
 |
Riverdance gold member

|
Posted: Sun Jul 17, 2005 7:35 pm Post subject: |
|
|
Corect ultimul mesaj dabri ....iar referitor la 'de ce ar fi important sa explici credinta ta altora ...' as zice urmatoarele:
- nu e vorba de a convinge atunci cand iti expui credinta altora, si nici nu trebuie sa fie oarecum rationala si logica credinta asumata, insa daca tot crezi in ceva sau in cineva e important ca sa arati pasajele care fac din aceea credinta o credinta si nu o farsa.
- fiecare poate crede in ceea ce vrea pana cand cu credinta lui nu face rau unui alt om. Totusi daca are 'curajul' sa iasa in piata (agora) si sa vorbeasca despre ceea ce crede, trebuie sa fie pregatit sa motiveze ceea ce crede si cum cum crede, si deasemenea sa fie pregatit la criticile (consistente) ale altora.
- eu pot sa cred in pinokio, in zmei si in raci zamabreti si e posibil ca astfel de credinta sa ma duca la o linista mistica cu mine si cu mediul inconjurator. Totusi daca vreau sa fiu liber, ar trebui sa am curajul si sa explic de ce pinokio ma face fericit, de ce pinokio a facut miracole si cum le-a facut, etc. _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Follow your heart.'
|
Back to top |
|
 |
dabriseis membru

|
Posted: Sun Jul 17, 2005 9:31 pm Post subject: |
|
|
Riverdance, deja vorbesti de libertatea absoluta, aplicabila nu nu numai in domeniul dreptului la credinta. Incercam sa spun ca nu merita efortul sa-ti etalezi public credintele fiindca ele tin de forul tau interior si nu privesc "agora". Daca procedezi altfel, devii un fel de propovaduitor si genul mi se pare putin pervers. Implica deja intentia de manipulare. _________________ "Iubeste si fa ce vrei!" Sf. Augustin |
|
Back to top |
|
 |
Anaisse membru

|
Posted: Mon Jul 18, 2005 8:44 am Post subject: |
|
|
dabriseis wrote: | Anaisse, o fi cum zici tu, dar crestinismul din pacate nu da rapunsurile la intrebarile noastre fundamentale. Este o credinta religioasa ca oricare alta si nu stiu de ce ne raportam mereu la ea cand e vorba de divinitate. Cine il mai asteapta pe Mesia sa fie sanatos, insa refuz sa cred ca religia este revelatoarea marilor adevaruri. |
Nici nu te contrazic Dabri, sunt perfect de acord! |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|