View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
micul_taoist membru

|
Posted: Mon Feb 16, 2004 12:53 pm Post subject: bun venit la farmacie... sau nu. |
|
|
daca tot sunt in domeniu, ce-ar fi sa lamurim unele lucruri legate de western si eastern medicine.
vreau sa discutam si despre medicina viitorului. _________________ www.tao.ro |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
rainy membru

|
Posted: Mon Feb 16, 2004 7:17 pm Post subject: |
|
|
Eu am un cusur (adica mai multe, dar aici la unul ma refer) si anume ca as vrea, la inceput, sa ni se ofere cateva informatii, in acest caz despre western respectiv eastern medicine.
Si pe parcurs sa se explice in ce consta "medicina" viitorului.
Sa existe un feedback, in sensul ca orice reply sa fie analizat si sa se raspunda concret la intrebari. De foarte multe ori apar subiecte gen "dialogul surzilor" cand toti vorbesc dar nu au inteles nimic. _________________ "Fiecare gand ar trebui sa aminteasca stingerea unui suras" - Emil Cioran/Silogismele amaraciunii |
|
Back to top |
|
 |
Shewanna Sexy Biatch

Joined: 23 Nov 2003 Posts: 2100 Location: All around baby, all around
|
Posted: Mon Feb 16, 2004 8:14 pm Post subject: |
|
|
asta ar trebui sa fie ceva legat de chestii de medicina? ca in cazu asta cred ca te vei conversa singur, nu cred ca ar fi cineva pe'aici care sa se priceapa la asa o kestie, nici nu cred ca este un subiect prea gustat _________________ Rap me tender coz im sensitive. |
|
Back to top |
|
 |
micul_taoist membru

|
Posted: Tue Feb 17, 2004 12:16 pm Post subject: sanatate si sanitate |
|
|
medicina viitorului inseamna ceea ce la ora actuala e in faza de prototip. o sinteza eleganta intre stiinta vestica si viziunea estica. inseamna un salt. peste cativa pasi importanti care ar trebui sa explice ce si de ce. saltul denumeste ceva ce functioneaza, nefiind inca suficient de bine inteles.
cine vorbeste
valoarea studiilor mele in acest domeniu - ma refer la ce am fost oficial invatat, la cursuri - tinde catre zero. restul de suta la suta l-as acorda profesorilor mei. oameni care, dupa ani de activitate profesionala in care au intrat cu multe principii si au iesit cu putine si adinci convingeri, au avut deschiderea asta, de a ne lamuri si pe noi, noua generatie: "copii, nu puneti botu la ce scrie in carti. viata bate filmu" etc.
din lectiile cele mai interesante:
responsabilitatea vindecarii se imparte fifty fifty intre medic si pacient
sanatatea inseamna stil de viata, nu pastile
cel mai adesea, oamenii se folosesc de pastile pentru a scapa de efectele unui stil de viata dezastruos
ergo, activitatea mea pe acest topic se va referi la o farmacie pe care o purtati dupa voi oriunde: corpul vostru si chimia lui interna. _________________ www.tao.ro |
|
Back to top |
|
 |
Shewanna Sexy Biatch

|
Posted: Fri May 07, 2004 7:40 pm Post subject: |
|
|
Cat despre sanatatea mea, e cam shubreda. Asta pentru ca e a 3a oara cand ma aleg cu o infectie urinara Nu am idee de ce.. germenii ma invadeaza constant, fara sa fac nimic. Si culmea e ca nu trece cu antibiotice usoare. Mi-e frica ca in timp sa nu ajung la injectabile. Ce mai pot zice? Vara trecuta am tras cam 1 luna jumate cu infectia. Dispare si peste cateva luni iar apare. Cica asa o sa ma tzina toata viata.  _________________ Rap me tender coz im sensitive. |
|
Back to top |
|
 |
micul_taoist membru

|
Posted: Thu May 20, 2004 10:56 am Post subject: |
|
|
shew,
sorry to hear that. pastilele, cred eu, nu vindeca nimic. ce te-ar putea ajuta e sa incerci sa iti modifici stilul de viata. uneori pare un sacrificiu mare. dar, daca e sa alegi intre putina munca si pronosticul pe care l-ai primit, ce ai alege ? _________________ www.tao.ro |
|
Back to top |
|
 |
Shewanna Sexy Biatch

|
Posted: Thu May 20, 2004 12:05 pm Post subject: |
|
|
Tocmai aia incerc acum, consum la greu ceaiuri, m-am baricardat cu fro' 5 feluri. Am grija sa nu mananc nesanatos, fara grasimi, ma rog.. sunt pe o oarecare dieta. Dar cica nu o sa imi treaca niciodata de tot, mereu apare.  _________________ Rap me tender coz im sensitive. |
|
Back to top |
|
 |
Catalin Manelist Inrait

Joined: 12 May 2003 Posts: 912 Location: UVT-Timisoara/Tg-Jiu
|
Posted: Fri May 21, 2004 12:45 am Post subject: |
|
|
micul_taoist
vrei sa iei premiul Nobel pentru medicina viitorului in timpul prezent ?? eu zic ca nu suntem autorizati si documentati pentru a vorbi de asa ceva .. de aia exista Discovery )) _________________ Bine a zis , cine a zis , cand a zis si ce a zis ! |
|
Back to top |
|
 |
micul_taoist membru

|
Posted: Sat May 22, 2004 6:05 pm Post subject: |
|
|
Nobel...
sa stii ca mi/ar place. totusi, as prefera sa las, in ceea ce ma priveste, in seama mea activitatea de informare. discovery e o solutie buna, totusi, un pic de munca pe cont propriu face mai bine.
salutari !
 _________________ www.tao.ro |
|
Back to top |
|
 |
micul_taoist membru

|
Posted: Sat May 22, 2004 6:08 pm Post subject: topic despre nutritie |
|
|
ce spuneti despre infiintarea unui grup de discutii pe tema alimentatiei ?
 _________________ www.tao.ro |
|
Back to top |
|
 |
Shewanna Sexy Biatch

|
Posted: Sat May 22, 2004 9:25 pm Post subject: |
|
|
Pentru cei interesati.
Dar e cineva interesat? ar fi o ideea buna articole despre o alimentatie sanatoasa.. apropo, grefele si portocalele contin mult zahar? _________________ Rap me tender coz im sensitive. |
|
Back to top |
|
 |
Catalin Manelist Inrait

Joined: 12 May 2003 Posts: 912 Location: UVT-Timisoara/Tg-Jiu
|
Posted: Sun May 23, 2004 12:39 am Post subject: |
|
|
Shewanna .. nu prea contin .. mai ales ca citricele care ajung la noi .. sunt cam culese crude ... coapte fortat ... nu contin zahar mult dar sunt bune pentru vitamina C _________________ Bine a zis , cine a zis , cand a zis si ce a zis ! |
|
Back to top |
|
 |
lee_kior membru

|
Posted: Mon Oct 04, 2004 11:28 am Post subject: |
|
|
Uite un topic interesant pentru un fost doritor de medicina.... Intzeleg ca micul_taotist este absolvent de farmacie sau e pe cale sa devina...
Mi-ar placea sa vad mai multe locuri unde medicina traditzionala sa se impleteasca cu cea novatoare shi barierele sociale sa se rupa shi sa existe mai multa deschidere in felul asta.
Spun treaba asta pentru ca printr`un concurs de imprejurari am avut contact destul de mult shi des cu domeniul asta shi am fost nevoit uneori sa renuntz la medicamentatzia traditzionala shi sa incerc ceva nou, ceva natural, ceva riscant... dar am facut`o.
(fac o paranteza aici pentru a va povesti eva scurt... prin 1989-1990 am avut nenorocul sa fiu lovit de`o septicemie - infectzie generala - shi timp de un an shi 9 luni nu s`a putut face nimic, afara de chiuretaje multiple shi cu rezultat foarte scurt - maxim 3 luni; satul de medicamente shi anestezii am cautat shi alta cale macar de a afla cauza... shi am fost sfatuit sa folosesc in pansamentul zilnic cate o foaie de varza dulce; pot sa spun ca dupa o luna deja se putea banui cauza infectziei shi dupa 3 luni mi`a fost scos un tampon chirurgical din zona capului femural)
am citit intr`un mesaj anterior ca responsabilitatea este impartzita in masuri egale atat pt doctor cat shi pt pacient shi pot sa fiu de acord cu acest lucru pana la un moment dat. mai departe voi fi de acord atunci cand voi vedea mai putzine cazuri de oameni ajunshi la spital din cauza unor "doctori" foarte dotatzi, mai putzine cazuri de malpraxis, mai putzine cazuri de deces din cauza lipsei de reactzie in salile de operatzie sau din cauza administrarii greshite a diferitelor medicamente.
o sa apara poate voci care o sa protesteze shi o sa`mi prezinte domeniul asta in nush` cate culori placute retinei dar ash avea o singura intrebare... cate cazuri de malpraxis au fost declarate sau reclamate in ultimii 14 ani? (exceptzie facand celebrul caz al tipului care din cauza unei pete negre de pe creierul lui shi`a scapat bisturiul in penisul pacientului)
sper sa avem ce discuta pe aici:)
o zi buna,
kioru  _________________ Stau la masa beau cognac/ Shi femeile ma plac/ Stau la masa beau lichior/ Sunt printzu` femeilor |
|
Back to top |
|
 |
Airman04061969 Big Diamond

|
Posted: Mon Oct 04, 2004 12:29 pm Post subject: |
|
|
Nu pot sa ma abtin sa nu fiu sarcastic. Am 4 medici in familie asa ca, va rog sa ma intelegeti, sunt stresat ! Medicina viitorului este medicina de astazi cu aportul substantial al inginerilor si chimistilor. Vremurile medicinii eroice sau ale celei naturiste s-au dus de mult ! Nu mai este posibil nici un progres in medicina de astazi fara ca acesta sa se realizeze fara aportul aparaturii moderne (as dori sa mentionez in mod deosebit aportul inginerilor electronisti si ai celor IT) sau cercetarilor in domeniul chimiei. Chimia salveaza Romania  _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |
tuffgirl can't touch this

|
Posted: Fri Jun 10, 2005 6:31 pm Post subject: |
|
|
Chimia salveaza Romania , e bun sloganul Inapoi pe topic, nu pot decat sa fiu de acord cu faptul ca(scuzati cacofonia) cate o data e mai sanatos sa folosesti medicina naturala decat pastilele. Pe experienta propie pot sa spun ca am fost la medic din cauza unor dureri de incheieturi ingrozitoare. Spunand asta e firec ca oricine sa spuna reumatism incluzand doctorul la care am mers. Acum, partea rea e ca acest doctor a prescris medicamente pentru reumatism inainte de a avea dovada concreta ca asta ar fi problema mea. Dupa multe testuri ale sangelui s-a ajuns la concluzia ca sunt perfect sanatoasa, nu am nimic. Intre timp am ajuns intr-un hal fara de hal unde nu puteam sa ma mai misc, eram tot timpul fara energie aveam dureri ingrozitoare shi de la o persoana foarte atletica an ajuns sa fiu o invalida, neavand putere nici sa apas clantza sa deschid usa. Sa ajung la punctul meu, mi s-au prescris medicamente sa trateze simptomele unei boli pe care nu am avut-o shi parte proasta e ca am avut efecte daunatoare de la medicatie.
Morala e: se prescriu prea multe medicamente shi cu rost shi fara rost, dupa care efecte daunatoare, dupa care poate boala orignala trece dar acum te trezesti cu probleme la ficat sau stomac din cauza medicamentelor prescrise sa trateze altceva.
In sfarsit pana la urma am aflat ca am Luppus shi am facut tratamente cu bioenergie (doamna respectiva e din Romania), acum ma simt mult mai bine, bineintzeles mi s-a schimbat dieta shi stilul de viatza, de acea ma auziti cate o data ca merg pe jos acasa (fara gluma, dureaza 45 de minute daca merg repede) So nu mai iau poastile de nici un fel  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|