View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
nicky diamond member

|
Posted: Mon Dec 19, 2005 1:04 am Post subject: Craciun la Orfelinatul Sfanta Maria din Ferentari |
|
|
Ieri am fost impreuna cu alte persoane extraordinare la Orfelinatul Sfanta Maria din Strada Trompetului Ferentari , ca sa daruim un zambet acelor copii .
Cum a inceput ziua mea ?
La ora 6am m-a trezit pitica (bebita).Da-i mancare , schimb-o , topaie cu ea .Ora 7.30 , am pus rufele la inmuiat si m-am apucat de curatenie .Ora 10 pun bebita la somn si ma apuc de rufe .Intr-o pauza pregatesc mancare si o bag la cuptor .Termin rufele .La ora 2 pm termin mancarea , primesc sms ca s-a decalat mersul la Orfelinat de la ora 17.30 la ora 16 .Fac baie , imbrac picia , adica Alexa , ma imbrac eu si-o intind .Ma opresc la cofetarie pt prajituri si cu 5 sacosi mari in mana , 3 luate de acasa ,iau un taxi ca habar nu aveam unde e Orfelinatul Sf .Maria din Ferentari .A fost superb , am tinut pe rand vre-o 10 copii in brate , la un moment dat aveam doi ,m-am indragostit de un baietel .
Cum a craciunul copiilor?
S-a impodobit bradutul impreuna cu copilashii.Fiecare copil a primit un ornament pe care l-au pus cu manutele lor in pom .Jur ca dupa ce au fost puse toate ornamentele , a fost cel mai frumos pom de craciun pe care l-am vazut .Si copiii aveau ochii plini de luminite .Erau fericiti .
Apoi copilashii au dat o serbare absolut minunata.Cantecele cu tematica de Craciun interpretate absolut minunat...dansuri ingenioase, extraordinar de frumoase...dar ce costumase...fiecare moment al serbarii era punctat de alte costumase...toate facute cu mana de educatoarele si ingrijitoarele de acolo...absolut superbe...Fulgi de nea, oameni de zapada, craiasa zapezii, craciunite, mosi craciuni,spiridusi, papusele cu rochite pe crinolina...o minunatie...Papuselele erau atat de dulci si clownii de asemenea .Iti venea sa-i mananci .Ingerasii aratau ca adevarati ingeri si efectiv m-am indragostit de Antonio , un puiut blond , de 3 ani .Era ata de dulce imbracat in ingeras si cu lumanarea aprinsa in manutele alea !
Dar ce decoratiuni facute de manutele lor...stelute din hartie alba, simpla, erau lipite peste tot, de la usa de la intrare pana la geamurile de la ultimul etaj...Probabil ca educatoarele, ingrijitoarele, copilashii au muncit de dimineata pana seara in asteptarea noastra si a lui Mos Craciun.
Apoi a fost spectacolul FUN SCIENCE - absolut minunat! In egala masura distractiv, super-amuzant dar si educativ! Iar copilashii au fost super-cooperanti, incantati si receptivi!Au ras , au raspuns la intrebarile savantului nebun .Chiar si Alexa mea se amesteca printre ei .
Apoi a venit Mosul cu cadouri.Copilashii il asteptau asezati in rand, extrem de nerabdatori sa ajunga pe genunchii lui...Si multi aveau lacrimi in ohi de emotie si bucurie, multora le tremura glasciorul cand ii raspundeau mosului si multi se lipeau de obrazul lui si nu s-ar mai fi dat jos de pe genunchii lui ( sotul uneia dintre noi )...
S-au servit sucuri, prajiturele de casa aduse de participante...
Totul a fos ca un Craciun minunat la gura sobei intr-o mare familie...
Unele dintre fetele au muncit,au alergat si au carat pe rupte pana in ultimul moment pentru reusita acestei actiuni...dar totul a iesit absolut minunat!
Plus ca s-a dotat leaganul de copii cu diverse aparaturi ....
Totul a fost magnific si cand in sfarsit am ajuns acasa , eram super obosita .Obosita dar fericita . _________________ Me,myself and I
La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery) |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
mishulina Big Diamond

Joined: 15 Oct 2005 Posts: 1719 Location: off the beaten track
|
Posted: Mon Dec 19, 2005 6:14 am Post subject: |
|
|
grozav!!eu de anul trecut n-am mai fost la orfelinat !!cred k de acum tocmia la pasti....
felicitari oricum!!!as fi dat ceva sa vad ferisirea acelor copii... _________________ kiss ya' |
|
Back to top |
|
 |
maybe may be
|
Posted: Tue Dec 20, 2005 8:14 am Post subject: |
|
|
nicky, da chiar iti plac copii
ceea ce ai facut tu la orfelinat e frumos, iar in compensatie, cei mici ti-au bucurat sufletul
eu in schimb, voi avea un usor gust amar azi, dupa ce, impreuna cu alti prieteni, voi impodobi bradul intr-un camin/spital de batrani
majoritatea dintre ei nici nu vor pricepe rostul nostru acolo, dar nu vrem sa renuntam la gestul asta fiindca e unul din putinele moduri in care-i mai putem antrena in viata noastra... |
|
Back to top |
|
 |
nicky diamond member

|
Posted: Tue Dec 20, 2005 9:52 am Post subject: |
|
|
Ai dreptate .Asa cum se spune de obicei , gestul conteaza .Unde si cand te duci?La ce camin?E in Bucuresti ? _________________ Me,myself and I
|
Back to top |
|
 |
maybe may be
|
Posted: Tue Dec 20, 2005 11:59 am Post subject: |
|
|
locuiesc intr-un orasel din Ardeal, Niki
caminul la care merg e singurul pe care-l avem in oras, cu destinatia asta |
|
Back to top |
|
 |
nicky diamond member

|
Posted: Tue Dec 20, 2005 10:11 pm Post subject: |
|
|
As fi vrut sa vin si eu cu tine dar esti asa departeeeeeeeee !!!!Oricum , felicitari pentru inima buna pe care o ai ! _________________ Me,myself and I
|
Back to top |
|
 |
maybe may be
|
Posted: Wed Dec 21, 2005 4:07 pm Post subject: |
|
|
ei, devenim generosi cu timpul
depinde si de experientele personale, eu nu mai am de multa vreme bunici si probabil imi lipsesc
lasa ca si tu faci treaba buna cu Sandra  |
|
Back to top |
|
 |
nicky diamond member

|
Posted: Wed Dec 21, 2005 11:08 pm Post subject: |
|
|
maybe wrote: | ei, devenim generosi cu timpul
depinde si de experientele personale, eu nu mai am de multa vreme bunici si probabil imi lipsesc
lasa ca si tu faci treaba buna cu Sandra  |  _________________ Me,myself and I
|
Back to top |
|
 |
denysa silver member

|
Posted: Thu Dec 22, 2005 1:55 pm Post subject: |
|
|
Eu prefer sa fac cadouri azilelor,pentru ca toate lumea merge pe la orfelinate de Craciun.Anul trecut am fost cu clasa si cu o profa la un azil si saracii batranei au inceput sa planga  |
|
Back to top |
|
 |
nicky diamond member

|
Posted: Fri Dec 23, 2005 6:04 pm Post subject: |
|
|
La orfelinatul unde am fost noi nu prea se inghesuie lumea pentru ca e in Ferentari .Pacat .Sunt niste copii asa de frumosi acolooo . _________________ Me,myself and I
|
Back to top |
|
 |
mary_just_me gold member

|
Posted: Thu Jan 26, 2006 11:05 am Post subject: |
|
|
nicky si maybe
va admir suntetzi niste fete grozave!  _________________ I love life! |