View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Riverdance gold member

|
Posted: Fri Apr 01, 2005 3:46 pm Post subject: Un papa ....pe duca... |
|
|
Se pare ca sunt ultimele momente din viata lui Iona Paul al II lea. O figura interesanta de-a lungul anilor. Un om mare, insa si contestabil: prea conservator, un cult al personalitatii cu riscuri, o centralizare excesiva a puterii.
Cu toate acestea ramane un om care a fost important pe scena politica, sociala si culturala a lumii. _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Home is where the hurt is darlin'
Follow your heart.'
Robbie Williams - Spread Your Wings |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
anca gold member

|
Posted: Fri Apr 01, 2005 4:51 pm Post subject: Re: Un papa ....pe duca... |
|
|
mie mi-a atras respectul printr-un gest foarte simplu pe care l-a facut (desi nu sunt adepta papalitatii)
in vizita lui aici si-a tinut predica in romana _________________ I didn't see the time...and I waited half my life away |
|
Back to top |
|
 |
mariusc gold member

|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:37 pm Post subject: |
|
|
Papa a incetat din viata. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ! |
|
Back to top |
|
 |
Riverdance gold member

|
Posted: Sat Apr 02, 2005 12:03 am Post subject: |
|
|
Inca nu a murit si este ora 12 in Italia...probabil nu vroiau sa- l lase sa moara pe 1 aprilie...cine stie!
Nici un om pana acum nu a atras atata atentie in intreaga lume...sunt multe lucruri discutibile, dar e de apreciat ca a fost coerent si solid in tot ce a vorbit. _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Follow your heart.'
|
Back to top |
|
 |
tuffgirl can't touch this

|
Posted: Sat Apr 02, 2005 12:39 am Post subject: |
|
|
Au hotarat cine o sa ii i-a locul ? _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
 |
FireEyes Gazda voastra

|
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Sat Apr 02, 2005 1:29 am Post subject: |
|
|
Pai am crezut ca a murit. _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |
FireEyes Gazda voastra

|
|
Back to top |
|
 |
Riverdance gold member

|
Posted: Sat Apr 02, 2005 8:46 am Post subject: |
|
|
Doar dupa ce maore, fac inmromatarea, iar api trebuie sa se adune circa 117 cardinali care inc anu au implinit 80 de ani si ei il vor alege pe noul papa.
In momentul cand il vor alege de pe hornul capelei Sixtine va iesi fum alb ca semn al alegerii unui candidat.
Se pare ca se va vrea alegerea unui papa de 'tranzitie', adica mai in varstra, ca sa nu dureze mult ca Ioan Paul II si sa faca doar pasajul intre cel actual si cel care va veni dupa ativa ani.
Problema va fi cat de liberal sau conservator va fi urmatorul! Iar apoi sunt intrebari referitoare si la nationalitatea lui. Ioan Paul II a fost primul papa 'strain' dupa 455 de ani in care doar italieni au fost appa. Se pare ca se va vrea alegerea unui italian, insa vom vedea. _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Follow your heart.'
|
Back to top |
|
 |
Riverdance gold member

|
Posted: Sun Apr 03, 2005 1:34 am Post subject: |
|
|
Papa a murit....un mare om! Mai rar oameni care lasa o amprenta atat de puternica pt miliarde de oameni! _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Follow your heart.'
|
Back to top |
|
 |
FireEyes Gazda voastra

|
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Sun Apr 03, 2005 9:44 am Post subject: |
|
|
Sa fie sanatos!
In ultima vreme chiar intrebam daca este neaparat sa sanctificam atat de multi "evlaviosi"...
cred ca suntem singurele religii ale caror calendare contin cate 3-4 sfinti /zi |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Apr 04, 2005 8:22 pm Post subject: |
|
|
Era bolnav de mai demult, in ultimele zile a fos mai rau dar a avut probleme mai demult.
Cel care e brain dead (moarte clinica) este conducatorul la Monaco. _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |
Luiza membru

Joined: 06 Sep 2003 Posts: 63 Location: kum intri pe dreapta prima usha pe stanga langa inima ta`;p
|
Posted: Tue Apr 05, 2005 12:42 pm Post subject: |
|
|
Dumnezeu sa-l ierte .. ! _________________ A hug leeds to a kiss, a kiss leeds to a lick, a lick leeds to a , a leeds to a . So, do you want a hug ? :p |
|
Back to top |
|
 |
Catalin Manelist Inrait

Joined: 12 May 2003 Posts: 912 Location: UVT-Timisoara/Tg-Jiu
|
Posted: Tue Apr 05, 2005 4:43 pm Post subject: |
|
|
mie unu imi pare rau de el.. a stiut sa apropie generatiile de credita.. si nu in ultimul rand a fost "singurul om de pe pamant care a adus pacea" ... Dumnezeu sa`l ierte! _________________ Bine a zis , cine a zis , cand a zis si ce a zis ! |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |