View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
anca gold member

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 10:54 am Post subject: |
|
|
toti ne trezim la un moment dat rupti de credinta.important e sa gasim drumul inapoi, adica legatura...
Hai sa va dau ceva de meditat:
"...dumnezeu face lumina si apoi vede ca e buna. Face uscatul si apele si apoi vede ca sunt bune. (Numai la om nu vede asta. Sa fi fost de la sine inteles?) In orice caz, intai creeaza si pe urma sta sa judece.....Numai noi, oamenii....cerem ca programul sa preceada fapta. Fiinte intoarse de la viata, fiinte teoretice si absurde ce suntem!" _________________ I didn't see the time...and I waited half my life away |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 11:35 am Post subject: |
|
|
frumos mey...
Chiar dragutz!
Dar sa stii ca insasi cartile spun ca D-zeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea sa,...deci conform culegerilor..., suntem una si aceasi pers  |
|
Back to top |
|
 |
anca gold member

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 11:39 am Post subject: |
|
|
nu poti fi una si aceeasi persoana daca esti facut "dupa chipul si asemanarea"...
esti insa o COPIE .
reusita sau nu, asta depinde de fiecare. _________________ I didn't see the time...and I waited half my life away |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 11:48 am Post subject: |
|
|
Hai ca deja te indrepti spre Avraham sau Adam...
Cu totii suntem copii, pana si el a fost plamadit de undeva anume
Suntem copiile sale precum si el
Dar... pana la urma cum ramane cu maimutele ?
Ne mai tragem din aceste mamifere sau nu?
????? |
|
Back to top |
|
 |
anca gold member

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 11:54 am Post subject: |
|
|
asta e povestea cu oul si gaina. cine pe cine...
nu am simtit niciodata ca m-as trage din vreo maimuta. si ca sa urmez logica ta, daca ar fi asa, si maimutele au stramosii lor, nici ele nu sunt primele.nu reprezinta GENEZA.
am citit mai demult, pe vremea cand citeam...si altceva, am citit cum ca de fapt primele fiinte au fost cele marine.deci pestisorii au evoluat insre tarm si au invatat sa se tarasca.  _________________ I didn't see the time...and I waited half my life away |
|
Back to top |
|
 |
Aneisse 100% unknown species

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 12:00 pm Post subject: |
|
|
Mey, intamplarea e ca eu as prefera sa existe Dz shi sa fim rodul muncii lui decat sa fim niste biete maimute ceva mai evoluate, din pacate, de cand mi-am pierdut credinta, mi se pare din ce in ce mai putin plauzibila existenta lui Dz, Darwin castiga din ce in ce mai mult teren in mintea mea pentru simplu fapt ca teoria lui e mult mai logica...Eu as vrea sa existe Dz dar....cu fiecare zi ce trece sunt tot mai convinsa ca nu exista.
Da religia e benefica, in plus e shi o traditie frumoasa , am sa-mi educ copiii in spiritul crestinesc si am sa le ascund necredinta mea pana in momentul in care vor fi maturi si vor putea sa decida singuri in ce sa creada. Din nefericire pt. mine nu mai exista decat o ramasita a credintei care iese la iveala ori de cate ori mi-e frica de ceva (Doamne fereste!) sau cand imi doresc ceva (Da Doamne sa......). _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
http://theoldjukebox.blogspot.com/ |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 12:03 pm Post subject: |
|
|
Stii...cartea spune ca la inceput El a creat pe om si apoi cate 2 vietati din fiecare specie
Ori pestii au fost primii ori noi? |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 12:09 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Da religia e benefica, in plus e shi o traditie frumoasa , am sa-mi educ copiii in spiritul crestinesc si am sa le ascund necredinta mea pana in momentul in care vor fi maturi si vor putea sa decida singuri in ce sa creada |
Felicitari mey
p.s. la inceput am vrut sa intreb cum ai ajuns la aceasta concluzie ... la varsta ta? |
|
Back to top |
|
 |
anca gold member

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 12:11 pm Post subject: |
|
|
eu credeam ca in ultima zi a creat omul si l-a lasat sa stapaneasca pe pamant.
si l-a creat din lut si apa, dupa chipul si asemanarea sa.
deci pestii erau deja _________________ I didn't see the time...and I waited half my life away |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 12:17 pm Post subject: |
|
|
lollll
mistooooo
D-zeu olar iar noi ulcele....  |
|
Back to top |
|
 |
anca gold member

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 12:20 pm Post subject: |
|
|
voiam sa iti spun ca ai incurcat ordinea genezei.lucru care ma surprinde la o persoana asa de pregatita ca tine.
cat despre amuzamentul tau, nu prea il inteleg si ce inteleg nu imi place.
olar, si...ce e asa amuzant? Isus a fost tamplar la inceput..... _________________ I didn't see the time...and I waited half my life away |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 12:26 pm Post subject: |
|
|
Mey,
Nu are nici o legatura activitatea lui Isus cu cea a lui D-zeu
Iar amuzamentul meu se datoreaza faptului ca tu mai ai un pic si rastorni soclul insitutiilor care au reusit sa demonstreze inaintea Bisericii si altor Geneze ca ..ne tragem din mamifere si mai exact din starmosii lui Sapiens sau Neandertal
Curios dc in invatamant inca se mai pastreaza aceste revelatii |
|
Back to top |
|
 |
anca gold member

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 12:35 pm Post subject: |
|
|
marius, nu am nimic impotriva stiintei. ba chiar sunt o persoana logica care accepta rationamentele logice inaintea senzatiilor si perceptiilor.
si ca sa stii ce a dovedit stiinta, a dovedit ca ne-am trage din nevertebrate, deci mai ai pana la maimutica...
iar comparatia Dumnezeu-Isus a fost in contextul celor spuse atunci.
cat priveste ideea de Dumnezeu, eu nu ma confrunt cu incertitudinea existentei Lui.
Cum sa ma intreb daca exista cand El e in sufletul meu. ce dovada mi-ar mai trebui? _________________ I didn't see the time...and I waited half my life away |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 12:40 pm Post subject: |
|
|
Cum a ajuns D-zeu in sufletul tau? |
|
Back to top |
|
 |
anca gold member

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 12:49 pm Post subject: |
|
|
acolo L-am gasit.
si L-am pastrat. _________________ I didn't see the time...and I waited half my life away |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |