Forum Itbox Forum Index Forum Itbox
locul unde te simti bine

Salut! Ce faci ? Hai si tu cu noi :) ! Ce?! Vrei sa pleci ?! :) Stai asa oleaca!
Ne-am deschis Cafenea! Te asteptam si pe tine in Cafenea la itbox.
Locul Unde Te Simti Bine!

Pedeapsa cu moartea!
Goto page 1, 2, 3  Next

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum Itbox Forum Index -> Arhiva
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Elisa_Day
membru
membru

PostPosted: Sat Jan 29, 2005 11:46 pm    Post subject: Pedeapsa cu moartea! Reply with quote

S-a dezbatut mult pe tema asta...sa se mentina sau nu aceasta pedeapsa in statele care inca o mai adopta? In timp ce aparatorii dreptulurilor omului se zbat sa o aboleasca, cei mai pragmatici isi mentin punctul de vedere ca sunt unele infractiuni pentru care cel care le-a comis merita sa fie ucis.
Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte? Este o idee buna sa fie astfel pedepsiti cei care, la randul lor au ucis cu sange rece, sau cumva devenim si noi criminali, pedepsind astfel?
Este macar eficienta? Diminueaza frica de pedeapsa cu moartea rata criminalitatii? Eu am citit un studiu efectuat in Statele Unite, din care reiesea ca statele in care nu este adoptata pedeapsa cu moartea au o rata a infractionalitatii mai mica decat cele in care este pusa la "loc de cinste". Paradoxal....
Se mai pune si problema greselilor sistemului juridic....Am vazut cu totii oameni care dupa 10-20 de ani de puscarie au fost gasiti nevinovati de crimele pentru care fusesera condamnati....In cazul adoptarii pedepsei cu moartea....nu mai exista cale de intoarcere....Eu sunt convinsa ca nu-s deloc rare cazurile in care oameni nevinovati au fost executati.
Cam atata...
Aaaa....si pentru aceia dintre voi care sunt de acord cu pedeapsa cu moartea... care vi se pare cea mai buna metoda? Una painless, ca injectia letala sau una cruel asa cum au fost si ei cu victimele lor?
Reclama

Posted:     Post subject: Acorda-ne putina atentie

Back to top
FireEyes
Gazda voastra

PostPosted: Sun Jan 30, 2005 1:26 pm    Post subject: Reply with quote

Nu cred ca poate sa existe o pedeapsa care sa-l indrepte pe criminal ... cel putin in majoritatea cazurilor asa se intampla si consider ca este mai putin eficienta.

Un criminal de serie chiar nu-l mai pasa daca va fi sau nu va fi condamnat la moarte cand stie ca este deja o tinta vie. Multi dintre ei sfarsesc ... inainte de a ajunge sa fie omorati "oficial" .

Ca si in cazul crimelor de orice fel, inclusiv violuri, exista mai nou si sunt acceptate probele ADN, care pot determina cu exacti\tate cine este autorul crimei in acest fel existand un risc minim pentru o eroare.Acestea din pacate pot aparea.Nici un sistem nu functioneaza perfect.

Din ce cunosc eu, si cei care stiu mai bine sa ma corecteze, in zilele noastre in SUA (unele state) si in China mai exista pedeapsa capitala. Daca in SUA mai exista "iertare" In China ti-o furi repede de tot Very Happy .In China nu se discuta, bine..poate si pentru faptul ca sunt multi.( o simpla speculatie personala )

Eu personal nu sunt de acord cu pedeapsa capitala, totusi cea mai buna metoda este cea mai putin cruel...cum ai spus tu Elisa.
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
marius
Marius

PostPosted: Mon Jan 31, 2005 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

In cazul "atrocitatilor"... as pleda la pedeapsa cu moartea, cum de altfel as pleda si in cazul pedofilismului.....
La inceput...., inchisorile si sanatoriile au fost create special pt acei cu sanse recuperatorii, privarea de libertate fiind sustinuta si la aceasta adauganduse programe speciale de recuperare...
Astazi in schimb,...Drepturile Omului, au reusit sa creeze conditii pana si celor mai "odiosi criminali"..., incat se prefera puscaria in locul sanatoriilor sau "vietii de din afara"..
Pe de alta parte, juriul care asista la desfasurarea sanctiunii capitale, este format din insasi membrii ai Carta...
Back to top
View user's profile Send private message
Airman04061969
Big Diamond

PostPosted: Mon Jan 31, 2005 7:02 pm    Post subject: Reply with quote

De acord cu Marius, in cazul crimelor comise cu un evident dispret pentru suferinta sau in cazul celor care violeaza minori sub 14 ani, nu cred ca ar trebui sa existe mila ! Personal, optez pentru scaunul electric ! Poate asa o sa simta si respectivii/respectivele, e drept pret de cateva secunde, ce inseamna durerea.
Eroarea judiciara intra in calcul doar cand e vorba de un omor prin imprudenta, caz in care nu sunt de acord cu pedeapsa capitala. Daca insa se poate demonstra premeditarea, atunci nu gasesc nici o scuza !
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
John Doe
membru
membru

PostPosted: Mon Jan 31, 2005 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

Poate ar trebui sa privim altfel lucrurile...Pana la urma pedeapsa cu moartea ce urmareste - Pedepsirea unui infractor, criminal, violator pentru atrocitatile comise? oricum asta nu va schimba cu nimik viata victimelor sau a familiilor lor, nu le va aduce linistea, sau impacarea pe care o asteptau ci din cotra, pe multi ii apasa decizia pe care au luat-o. Sau se vrea a fi un exemplu, un semnal de alarma asteptandu-se o scadere a infractionalitaii...?
Cine este adeptul pedepsei cu moartea se gandeste aplicarea ei (numai) in dreptul altora. Daca s-ar gandi ca ei insisi sau cineva apropiat ar putea ajunge in situatia sa fie pedepsit astfel, cred ca ar fi mai putin categorici.
Si cu tot progresul tehnologic (analize ADN ) stiinta nu este atat de exacta cum vrea sa credem. Factorul uman ramane implicat, deci intotdeauna exista o posibilitate de a gresi.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
marius
Marius

PostPosted: Tue Feb 01, 2005 2:00 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
...oricum asta nu va schimba cu nimik viata victimelor sau a familiilor lor, nu le va aduce linistea, sau impacarea pe care o asteptau ci din cotra, pe multi ii apasa decizia pe care au luat-o.

Crezi ca familiile victimelor si-ar gasi linistea gandinduse la faptul ca "criminalul" se bucura totusi de viata dupa cata "nedreptate si suferinta" a comis?
Asta ar numi ei dreptate?
Mai bine sa nu ma gandesc,... dar la mine e cu totul altfel....
Ai sa ajungi sa fii si tu .... un parinte bun, care isi va educa copii conform unui "dialect" moral general si unanim..., si apoi sa vii sa imi spui cu cata fermitate vei putea sa privesti in ochii unui pedofil sau criminal atroce care indivizi pasibil sa iti puna in pericol integritatea familiei....
Quote:
Sau se vrea a fi un exemplu, un semnal de alarma asteptandu-se o scadere a infractionalitaii...?

Scaderea infractionalitatii nu se implica odata cu sanctiunea, aceasta din urma (pedeapsa capitala) rezultand doar din analiza si finalizarea unei anumite actiuni in defavoarea unui individ sau comunitati
Infractionalitatea se poate preveni in acel moment in care educatia privind integrarea unui individ in societatea , da rezultate pozitive....
Nu invinovati direct pe cei ce indeplinesc aceste atrocitati din moment ce mediul este cel care se pronunta.... exceptie facand acele cazuri parapsihologice din serialele tv...
Quote:
Daca s-ar gandi ca ei insisi sau cineva apropiat ar putea ajunge in situatia sa fie pedepsit astfel, cred ca ar fi mai putin categorici.

Vinovatii sa suporte consecintele precum si cei nevinovati sunt obligati sa le suporte.... Cat despre cei apropiati..... nu imi vad rudele sau apropiatii capabili de atrocitati "constientizate"
Quote:
...deci intotdeauna exista o posibilitate de a gresi

Intradevar... si poate chiar uman, dar nu confunda greseala cu abolismul sau atrocitatea!
Back to top
View user's profile Send private message
Airman04061969
Big Diamond

PostPosted: Tue Feb 01, 2005 9:00 am    Post subject: Reply with quote

JD,
Nici eu nu-mi vad rudele capabile de atrocitati constientizate, vorba lui Marius, dar daca le-ar comite, indiferent cine ar fi ele, as cere pedeapsa cu moartea. Asta sunt, n-am inima ! Crying or Very sad
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Aneisse
100% unknown species

PostPosted: Tue Feb 01, 2005 9:25 am    Post subject: Reply with quote

Hmmmmm...pedeapsa cu moartea...Nu stiu, sunt lucruri mai groaznice decat moartea si asa este, mai exista si posibilitatea ca sistemul sa greseasca. Inchisoarea insasi dupa cum am vazut eu in unele filme e o pedeapsa mai rea decat moartea pentru unii iar pentru altii este o pedeapsa prea mica...Si atunci ce as face eu? In primul rand i-as imparti pe categorii pe detinuti, i-as evalua si i-as separa in asa fel incat sa se adune numai cin' se aseamana dupa care pe aia foarte periculosi (criminali in serie , psihopati si altii) i-as baga in institutii, le-as spala creierele ca sa nu mai stie cine sunt si ce au facut dupa care i-as tine sub medicamentatie , una care sa-i transforme in niste oameni foarte calmi si lipsiti de vointa si i-as pune la munca ( doar nu trebuie sa plateasca cetateanul cinstit si nevinovat pentru nevoile lor). Poate in unele cazuri pedeapsa cu moartea e cea mai eficienta si unii chiar merita sa fie stersi de pe fata pamantului asta nu atat ca pedeapsa ci mai mult indepartarea pericolului pe care l-ar reprezenta evadarea lor.
Pedeapsa cu moartea nu cred ca e eficienta in scaderea ratei criminalitatii fiindca unul care face o crima (una care ar merita o asemenea pedeapsa nu se gandeste nici un moment ca va fi prins).
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
anca
gold member
gold member

PostPosted: Tue Feb 01, 2005 9:38 am    Post subject: Reply with quote

ce sa spun...ce subiect ati gasit de discutat Shocked
e greu sa te pronunti in astfel de situatii,dar cred ca daca s-ar comite o "atrocitate " fata de un membru al familiei mele, as putea sa il omor cu mana mea pe individ.
poate va par putin sarita, de fapt sunt o persoana foarte toleranta si intelegatoare.
dar daca ma gandesc ca baietelul meu ar pati vreodata ceva din vina altcuiva, nu stiu cum sa va spun, dar toleranta si iertarea ar disparea complet din mintea si vocabularul meu.
Aneisse
100% unknown species

PostPosted: Tue Feb 01, 2005 9:48 am    Post subject: Reply with quote

Subscriu Anca, cred ca intr-un moment de furie oarba as face la fel far sunt sigura ca atunci cand ma voi linisti va trebui sa-mi petrec niste luni bune daca nu ani la un spital de psihiatrie.
Va recomand filmul "Saw", surprinde exact acest aspect. Esti in stare sa ucizi un om (si nu oricare, unul nevinovat), pentru a-ti salva viata sau pe cea a unui membru al familiei tale? Te pune pe ganduri.
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
anca
gold member
gold member

PostPosted: Tue Feb 01, 2005 9:52 am    Post subject: Reply with quote

crezi ca te-ai mai putea linisti vreodata?
eu cu siguranta nu .viata mea nu ar mai fi niciodata la fel.
si cu asta inchei acest subiect, din punctul meu de vedere e prea..."negru".
sper sa nu ajung niciodata intr-o asemenea situatie si sper sa am o viata linistita.
John Doe
membru
membru

PostPosted: Tue Feb 01, 2005 6:52 pm    Post subject: Reply with quote

N-am spus ca pedofilii, violatorii, infractorii de orice speta nu trebuie pedepsiti in nici un fel dar cred ca pedeapsa cu moartea ne intoarce in timp, in vremuri barbare. Si nu cred nici in reeducarea infractorului si nici in integrarea lui in societate prin nici un fel de metoda. Poate m-am exprimat gresit ca aici intervine si rolul societatii care in majoritatea cazurilor (daca nu chiar in toate) nu acorda nici o sansa unui infractor care "si-a ispasit pedepsa". Toti, inclusiv eu suntem reticenti in privinta asta...
Poate ar trebui deportati, inchisi intr-un mediu controlat unde sa presteze diferite activitati pentru a-si procura cele necesare supravietuirii.- poate doar asa vor aprecia viata, asa cum trebuie si vor ajunge in stadiul in care vor decide singuri pentru propria viata (muncesti-traiesti, nu muncesti...)
Marius cand spuneam ca omul e supus greselii ma refeream la faptul ca un nevinovat ar putea ajunge dupa gratii sau mai rau ca despre asta vorbeam, pe scaunul electric, din greseli judiciare, de procedura sau pus si simplu din greseala...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Elisa_Day
membru
membru

PostPosted: Tue Feb 01, 2005 9:58 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
In primul rand i-as imparti pe categorii pe detinuti, i-as evalua si i-as separa in asa fel incat sa se adune numai cin' se aseamana dupa care pe aia foarte periculosi (criminali in serie , psihopati si altii) i-as baga in institutii, le-as spala creierele ca sa nu mai stie cine sunt si ce au facut dupa care i-as tine sub medicamentatie , una care sa-i transforme in niste oameni foarte calmi si lipsiti de vointa si i-as pune la munca ( doar nu trebuie sa plateasca cetateanul cinstit si nevinovat pentru nevoile lor).

Aneisse, cu tot respectu' ce zici tu acolo, tine cel putin de domeniul SF! Nu vorbim despre transformarea in cyborgi a criminalilor , ci despre pedeapsa cu moartea,...
Cred si eu ca unii chiar merita sa moara pentru ce au facut , si nu cred ca trebuie sa plteasca contribuabulu' de rand ca sa il intretina in inchisoare pe viata pe vreun cine stie ce criminal in serie...
Quote:
Poate m-am exprimat gresit ca aici intervine si rolul societatii care in majoritatea cazurilor (daca nu chiar in toate) nu acorda nici o sansa unui infractor care "si-a ispasit pedepsa"

Asta cam asa e....cati dintre noi acorda "a doua sansa" cuiva care a trecut prin puscarie? Nu neaparat pentru delicte care merita scaunu' electric, ci si pentru cele mai mici....In acelasi timp, insa...cum zice si Aneisse....cateodata inchisoarea e un loc in care care inseamna o pedeapsa mai grea pentru cei care ajung acolo decat moartea....asa ca...nu cumva, cei care ar mai fi inca recuperabili ies de acolo irecuperabili? Mai poti acorda credit cuiva care a fost in inchisoare in conditiile in care stie toata lumea ce li se intampla puscariasilor? Question
tuffgirl
can't touch this

PostPosted: Mon Feb 21, 2005 10:27 pm    Post subject: Reply with quote

Traiesc in SUA shi da inca se mai da pedeapsa cu moartea. Un lucru de tzinut in minte este faptul k cu toate k au fost condamnatzi la moarte persoana nu este executata imediat, sunt multe cazuri in care cei condamnatzi la moarte stau in inchisoare oriunde de la 5 la 20 de ani pana sunt executatzi. In acest timp unii comit alte crime "inauntru" pentru k nu au nimic de pierdut. Sunt ganguri care se bat shi se omoara intre ei chiar daca sunt inchishi shi cineva pe death row poate sa faca o "favoare" pentru un pachet de tzigari sau mai shtiu eu ce alta forma de luxury( in prison). Familiile victimelor poate sa ceara pedeapsa cu moartea dar nu inseamna k o sa obtzina astfel de pedeapsa pentru criminal. Multe familii(ale victimelor)care au participat la executia unui criminal au ajuns sa fie mai mult suparazti decat multzumitzi cu pedeapsa. O sa trebuiasca sa traiasca viatza lor gandindu-se k au avut ceva de a face cu luarea vietzii altui om. Neffind criminali acesti oameni sufera mai mult pentru ca au constiintza. Atat cat pedofilii sunt concerned, nu prea au o viatza buna in inchisoare (asha merita). Parerea mea este ca nu exista pedeapsa mai mare decat sa tzi se faca tzie ce ai facu tu la altzi (lucruri criminale ma refer) shi asta este de fapt soarta la celor care violeaza copii aici, in inchisoare. La randul lor sunt cei mai uratzi ( nu ma refer la felul cum arata) de totzi criminali, cei care comis murder included, de acea sunt violatzi, batutzi shi chiar omoratzi (See death row criminals). Nu agreez de loc cu faptul ca li se da drumul inapoi printre oameni dupa doar 7 ani de inchisoare shi partea ce mai rea e, de multe ori ajung sa traiacsa la citziva pashi de shcoli, parcuri sau alte locuri de joaca ai copiilor fara ca cineva sa stie despre ei.
Nu agreez cu pedeapsa cu moartea, agreez cu faptul k ar trebui inchishi pentru toata viatza lor sa sufere la manile altora cum altzi au suferit la miinile lor. Mad

- Quintilian, De Institutione Oratoria
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
Catalin
Manelist Inrait

PostPosted: Thu Feb 24, 2005 11:25 pm    Post subject: Reply with quote

pentru pedofili pedeapsa cu moartea e prea usoara .. mai bine moarte prin schinjuire !
Reclama

Posted:     Post subject: Acorda-ne putina atentie

Back to top
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum Itbox Forum Index -> Arhiva All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Portal - Bandwidth Test ( test your internet bandwidth ) - Bancuri ( cele mai bune bancuri ) - Radio Live ( posturi de radio live din romania ) - Anunturi Gratuite ( anunturi gratuite pe categorii ) - Jocuri ( spuma jocurilor flash de pe internet ) - Horoscop ( horoscopul tau zilnic ) - Subtitrari ( subtitrari filme ) - Antivirus ( scan online ) - Ziare ( ziare romanesti in ordine alfabetica ) - Vremea ( vremea in Romania ) - Taxi in Romania ( companii de taxi ) - Revista Presei ( spuma stirilor ) - Locuri de munca - Telefoane Mobile - Cazare - Jocuri Online - Jocuri Noi - Concerte - Parteneri - Program TV ( program tv in romania ) - Anunturi ( anunturi fara inregistrare )

Radio Live in Romania
- Radio - Europa FM Live - Radio 21 Live - Kiss FM live - Total Live - Pro FM Live - Guerrilla Live - City FM Live - Romantic FM Live - National FM Live

Rock FM | Radio ZU | Magic FM | National FM | City FM | Pro FM | Radio Guerrilla | KISS FM | Radio 21 | Europa FM | Radio Manele

Jocuri Online
Jocuri Actiune | Jocuri Amuzante | Jocuri Arcade | Jocuri Aventura | Jocuri Barbie | Jocuri Carti | Jocuri Casino | Jocuri Clasice | Jocuri Copii | Jocuri De Gatit | Jocuri Impuscaturi | Jocuri Indemanare | Jocuri Logice | Jocuri Puzzle | Jocuri Racing | Jocuri Shootere | Jocuri Sport