Riverdance gold member

|
Posted: Wed Jun 01, 2005 11:05 am Post subject: Frantuji au zis Nu! |
|
|
Francezi au ales - cu o majoritate de 54-59% - sa voteze negativ la aprobarea constitutiei europene.
De ce credeti ca au reactionat in acest mod? Care ar putea fi motivele 'profunde' ale francezilor? Ce vor sa zica cu asta Europei?
Se pare ca electoratul de stanga a predominat in opriunea Nu-ului fata de constitutia europeana. Este iarasi o batalie ideologica? Totusi si dreapta lui Le Pen a votat in mod asemanator! Castiga asadar extremisti, nationalisti?
Multi afirma ca s-a votat NU deoarece exsita mult somaj in Franta, deoarece francezi s-au saturat de venirea strainilor prin teritoriul lor, deoarece liberalismul care se vrea prina probarea constituiei nu are un strop de atentie la dimensiunea sociala, dar mai ales deoarece prin asta au votat impotriva presedintelui si guvernului!
Eu zic ca multora francezi le e frica de Europa, ca multi din ei nu au curajul sa infrunte si sa fie deschisi la un dialog si o societate multi-etnica si multi-culturala, ca mult francezi sufera de demagogie politica si culturala, ca multi francezi vor sa impuna Europei un anumit model cultural si cand vad ca nu reusesc se retrag, etc.
Totusi, cred ca modalitatea referendumului este mijlocul cel mai democratic si mai vizibil pt a da posibilitatea oamenilor de-asi exprima opinia, cu toate riscurile unei dez-informari, manipulari, pozitii ideologice!
Urmeaza Olanda .. Airmane sa ne zici cuma fost. Se prefigureaza un NU si pe acolo!  _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Home is where the hurt is darlin'
Follow your heart.'
Robbie Williams - Spread Your Wings |
|