View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
anca gold member

|
Posted: Thu Feb 24, 2005 1:41 pm Post subject: MARTISOR |
|
|
azi, prinsa de treburile job-ului, am colindat putin orasul, si desi lucrez in centru, ajung destul de rar la ore decente sa mai vad si eu ce se intampla inafara zidurilor cladirii unde lucrez.
so, am vazut tarabele cu martisoare si cadouri de primavara si mi-am dat seama ca mai sunt 4 zile pana la 1 Martie.
niciodata nu am sarbatorit cu adevarat ziua aceasta, iar martisor am purtat o singura data, prin clasa a 3-a sau a 4-a, desi am primit o gramada.
eram la liceu cand un baiat m-a facut sa ma simt prost.
alergase dupa mine pana in statia de autobuz sa imi dea un martisor.
eu i-am multumit si l-am bagat in buzunar.
probabil a fost foarte dezamagit si m-a facut sa ma simt tare prost.
ma rog.
ideea e ca imi plac traditiile si sarbatorile, dar pur si simplu nu pot sa port martisoare.
prefer un buchet de ghiocei sau zambile, sau lalele sau orice flori de primavara.
a-propos...ador liliacul.dar el infloreste mai tarziu, prin aprilie. _________________ I didn't see the time...and I waited half my life away |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
Catalin Manelist Inrait

Joined: 12 May 2003 Posts: 912 Location: UVT-Timisoara/Tg-Jiu
|
Posted: Thu Feb 24, 2005 11:20 pm Post subject: |
|
|
am vazut si eu ca au aparut martisoarele .. dar fel si fel ... nu mai simbolizeaza ce simbolzau odata ... _________________ Bine a zis , cine a zis , cand a zis si ce a zis ! |
|
Back to top |
|
 |
tuffgirl can't touch this

|
Posted: Thu Feb 24, 2005 11:51 pm Post subject: |
|
|
Aici nimeni nu sarbatoreshte 1 Martie . Nu am mai vazut martzisoare de foarte mult timp. _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
 |
mariusc gold member

|
Posted: Fri Feb 25, 2005 8:28 pm Post subject: |
|
|
poate vei vedea anul acesta:) |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Feb 25, 2005 8:32 pm Post subject: |
|
|
Nu-mi da sperantze false. Daca nu imi trimit ai mei, nu prea am shanse de a vedea unul(martisor)  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |
pisoaia silver member

|
Posted: Fri Feb 25, 2005 11:29 pm Post subject: hello all |
|
|
Pana acum am purtat in fiecare an un martisor (prins pe haina, sau ceva de genul), dar avand in vedere ca eu vin dintr-un oras mic mi se parea ceva normal. Shi tocmai de aceea sunt curioasa anul asta cate fete cu martisoare in piept o sa vad in jurul meu. Sunt constienta ca martisorul nu mai are aceeasi semnificatie, dar consider ca pentru chestia asta suntem noi de vina pentru ca nu stim sa il apreciem.
Haideti sa luam ca exemplu americanii pentru care in fiecare an de haloween toata gasca se imbraca in ce are mai inspaimantator pe acasa shi `sarbatoresc` o noapte intreaga. Noi de ce nu putem sa facem la fel? Adica martisorul vesteste venirea primaverii, e un sol de bucurie si caldura.
Ce s-a intamplat cu traditiile noastre? |
|
Back to top |
|
 |
mariusc gold member

|
Posted: Sat Feb 26, 2005 2:47 am Post subject: |
|
|
cand vei aparea in public ( media de varsta 20 de ani ) cu un martisor in public, vei auzi vorbe de genul : de la tara!ca de...orasenii nostri asa au invatat.uitam de lucrurile frumoase foarte repede iar de cele daunatoare instant le avem in fata ochilor
raman de parerea urmatoare: cine vrea sa respecte traditiile, o face oricum.conteaza taria de caracter |
|
Back to top |
|
 |
pisoaia silver member

|
Posted: Sat Feb 26, 2005 4:24 pm Post subject: hello all |
|
|
Sunt tare curioasa daca o sa se intample asa, mai ales ca de marti pana pe 8 martie eu o sa port in piept (ca in fiecare an) martisorul.
Oricum, cui nu-i place sa nu se uite la mine.
Apropo de traditii, v-atzi ales baba anul asta?
A mea este pe 3 martie shi sper sa fie frumos afara sa am un an insorit rau de tot. |
|
Back to top |
|
 |
anca gold member

|
Posted: Sun Feb 27, 2005 8:15 pm Post subject: Re: hello all |
|
|
nu mi-am ales niciodata vreo "baba".
dar mai bine mai tarziu decat niciodata.
so...sa fie 6 martie  _________________ I didn't see the time...and I waited half my life away |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Mon Feb 28, 2005 12:30 am Post subject: |
|
|
Apoi ..... cred ca ma las si io pe seama "babelor" 7/03/  |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Feb 28, 2005 6:50 pm Post subject: |
|
|
O sa join in shi eu . Baba mea o sa fie pe 5. Let me know how it goes.  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |
anca gold member

|
Posted: Tue Mar 01, 2005 10:37 am Post subject: |
|
|
va doresc la toti o primavara frumoasa care sa va incalzeasca sufletele! _________________ I didn't see the time...and I waited half my life away |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue Mar 01, 2005 7:19 pm Post subject: |
|
|
Cum ii spune, Happy martisor day? Ar trebui voi sa ieshitzi la soare ca s-a terminat cu iarna shi mai aratazi-va pe aici ca e tare plictisitor fara voi.
Again Happy Happy de martisor la toata lumea!  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |
anca gold member

|
Posted: Thu Mar 03, 2005 8:44 am Post subject: |
|
|
din pacate se pare ac iarna abia a inceput.
iar ninge
i hate it i hate it i hate it
oare mai vine primavara anul asta? nu prea cred.mai ca imi vine sa nu o mai astept  _________________ I didn't see the time...and I waited half my life away |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Mar 03, 2005 4:50 pm Post subject: |
|
|
This morning on my way to work eram pe tren shi an vazut un baietzel de vreo 4 ani shi ce credetzi, avea un MARTZISOR in piept . Si eu care credeam ca nu o sa vad matzisoare pe aici!  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|