| View previous topic :: View next topic   | 

| Author | 
		Message | 

Anne diamond member

| 

Posted: Sun Mar 12, 2006 8:23 pm    Post subject:  | 
				     | 

| 

care Dumnezeu ?   _________________
      | 

| 

| Back to top | 
		 | 

| 

Reclama

| 

Posted:     Post subject: Acorda-ne putina atentie | 
				    | 

| 

| 
 | 

| 

| Back to top | 
		 | 

| 

dabriseis membru

| 

Posted: Mon Mar 13, 2006 10:02 pm    Post subject: Re: V-a ajutat Dumnezeu? | 
				     | 

| 

| Quote: | 	 		  | dar sa stii ca aceste chinuri sunt pentru oameni niste probe si cei care le fac fata sunt cei cu adevarat credinciosi | 	  .

Asta e adanca !   Poate niste probe de sadism din partea unui dumnezeu capricios si violent, asa cum e descris in Vechiul Testament. Dar cum ramane cu cei care nu fac fata acestor probe si devin neoameni toata viata in urma socului de a-si fi pierdut copiii? Nemaivorbind de faptul ca cei care raman "cu adevarat credinciosi" cad, din cauza aceluiasi soc, in cel mai abject fanatism religios.

| Quote: | 	 		  | si daca nu ar exista religia ar fi la fel de multa rautate in lume, pentru ca asta e firea omului si nu tine de religie... | 	  

Adica dumnezeul cel omnistient si omnipotent a facut o lume rea ? Ma rog, nu eu l-am numit Mila si Iubire...

| Quote: | 	 		  | Sfidarea lui Dumnezeu duce de fapt la aceasta continua invidie intre oameni | 	  . 

Aici m-ai pierdut !

| Quote: | 	 		  | gandeste-te si la cate minuni s-au intamplat, la cati oameni au fost salvati prin rugaciuni, prin credinta... | 	  

Nu exista minuni !

| Quote: | 	 		  | Lucrurile nu sunt simple deloc (recunosc asta) dar nici o atitudine radicala nu foloseste la nimic. | 	  

De acord cu tine. O atitudine radicala, prin care incercam sa demonstram existenta unui dumnezeu fictiv, chiar nu foloseste la nimic!   _________________ "Iubeste si fa ce vrei!"  Sf. Augustin | 

| 

| Back to top | 
		 | 

| 

Cristina_TM gold member

| 

Posted: Wed Mar 15, 2006 4:55 pm    Post subject: V-a ajutat Dumnezeu? | 
				     | 

| 

Ramai la parerea ta pentru ca tu oricum interpretezi tot ce sriu dupa cum iti convine! Daca esti ateu e convingerea ta dar pe mine nu o sa ma determini sa nu cred in Dumnezeu pentru ca eu stiu ca El este acolo si ne vegheaza. Si daca cred nu inseamna ca sunt fanatica.

Besos,

Criss          _________________ Iubeste in fiecare moment al vietii tale si gandeste-te ca azi e ultima zi din viata!!! | 

| 

| Back to top | 
		 | 

| 

marius Marius

| 

Posted: Sat Mar 18, 2006 9:19 am    Post subject:  | 
				     | 

| 

| maybe wrote: | 	 		  | cred ca fiecare om e un templu al lui Dumnezeu, | 	  

cred ca ...

Cred ca "a crede" nu inseamna neaparat "credinta", iar credinta nu inseamna neaparat D-zeu..

| Quote: | 	 		  |  dar constientizam asta doar in momente de cumpana, cand nu gasim solutii, ori devenim fatalisti si dam vina pe "destin" atunci cand intram in deriva...si renuntam sa mai luptam | 	  

De fapt nu constientizam.... deoarece daca am constientiza, atunci am privi spre D-zeu ca spre un destin.... ce trebuie urmat si infruntat 

Luptam? Luptam cu noi insine, in propriul templu , cu propriile arme, cu propria credinta in destin....

Oamenii....temple diferite, mai putin consolidate prin credinta in fortele proprii si mai mult consolidate prin credinta in fortele divine , de unde si slabiciunea cu care unii privesc destinul...

Templele de mai sus..... unele mai concrete..altele bantuite de goliciunea divina....

So.. mi-a placut remarca ta....

(apropos...tu pe unde ai mai umblat?) | 

| 

| Back to top | 
		 | 

| 

barbu membru

| 

Posted: Sat Mar 25, 2006 5:15 pm    Post subject:  | 
				     | 

| 

da,m-a ajutat sa raman ateu !! _________________ ha ha ha | 

| 

| Back to top | 
		 | 

| 

adymacsut diamond member

| 

Posted: Mon Oct 09, 2006 12:35 am    Post subject: raspuns | 
				     | 

| 

In original Duhul Sfant este de genul feminin.

Dumnezeu exista si fiecare dintre noi avem in noi o parte divina.

Dumnezeu ne-a creat iar noi suntem creaturile lui -Dumnezeu a creat lumea din iubire si nu din ura.

Parafrazandu-l pe sfantul Paul am putea spune ca daca dragoste nu e nimic nu e ... asa demult a iubit Dumnezeu lumea ca ne-a oferit ca rascumparator pe fiul sau mult iubit.Acest Fiu -Isus Cristos prin suferinta sa ne-a rascumparat de pacat (cu moarte pre moarte calcand si celor din mormanturi viata daruind). | 

| 

| Back to top | 
		 | 

| 

|