View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Aneisse 100% unknown species

|
Posted: Tue May 17, 2005 9:24 am Post subject: La pas cu ... constiinta |
|
|
Stiti, mai acum o saptamana am cules un catzelus de afara . Era un maidanez foarte deosebit, era alb-galbui si avea niste ochishori foarte bine conturati care pareau foarte tristi. Catzelul era foarte curat si grasun de parca fusese tinut in casa...Am sunat-o pe colega mea de apartament care urma sa se mute si isi exprima-se dorinta de a avea un catzel si am intrebat-o daca vrea sa il ea pe asta mic. Ea a spus da. Eu nu aveam cum sa-l tzin fiindca deja mi-am luat un pechinez nebun si proprietarul apartamentului in care stau cu chirie era sa faca o criza de apoplexie cand l-a vazut. va inchipuiti ce ar fi zis daca gasea in casa 2 caini dupa ce abia a acceptat unul...
Zis si facut, am luat catzelusa acasa...al meu, adica pechinezul Neo era tare bucuros, desi era cam de aceeasi marime era cam cu 2 luni mai in varsta, catzelusha Lucky (asa i-am zis), avand doar 2 luni. Nu-i putem lasa ziua impreuna cat eram noi la servici fiindca se jucau pana se luau la bataie si atunci...nici unul nu voia sa se dea batut...
Problema e ca dupa o saptamana colega mea s-a razgandit, nu mai voia sa ia catzelusha cu ea in garsoniera ei , motivand ca si-a luat canapea noua, si-a zugravit si ca un caine i-ar roade canapeaua si tapetul din casa... Si de aici a inceput calvarul, ce era sa fac cu prichindeatza, nu o mai puteam da afara, imi era mila de ea, ar fi suferit....Parca o vedeam afara in ploaie cautand blocul meu...M-am tot chinuit sa-i caut un nou camin dar nu o voia nimeni fiindca era doar o maidaneza ... Pana la urma am hotarat sa o ducem la tara la cineva si asa am si facut , numai ca...tot weekend-ul mi-am facut procese de constiinta...
La tara cainii stau in lant....Oare i-am facut un bine catzelushei sau un rau...? Incercam sa-mi dau seama daca un caine in lant, chiar daca are un stapan si o portie de mancare zilnica este mai fericit decat un caine comunitar liber... Desigur era prea tarziu, catzelusha era departe dar...continuam sa ma gandesc daca am facut un lucru bun. Pentru om libertatea este cel mai de pret lucru nu-i asa? Daca e la fel si pentru animale? Imi aduc aminte mutrele cainilor in lant de la bunica mea, nu pareau prea fericiti...pe-astia de pe strazile Bucurestiului parca ii mai vezi jucandu-se chiar daca au in stomac cate o gaura neagra...Nu cred ca am facut un lucru bun, sau nu stiu....nu am ajuns la nici o concluzie. Un lucru e sigur, nu ma voi amesteca niciodata in mersul firesc al lucrurilor si nu voi mai lua decizii in priviinta altor animale decat daca eu insami pot sa le ofer conditii care sa fie cu siguranta mai bune decat cele pe care le aveau.
Mi-am invatat lectia dar...in minte mi-au incoltit intrebari care nu-mi dau pace. Cum stim cand sa intervenim si cand nu? Oare lucrurile nefacute, adica lucrurile pe care le-am fi putut face dar pe care nu le-am facut, lipsa de reactie este nu este tot un pacat ? Nu vorbim despre religie ci doar despre constiinta, de cate ori nu v-ati surprins in urma unei intamplari cu final irevocabil, gandindu-va la ce ati fi putut face si nu ati facut ca sa preintampinati aceasta intamplare si sa-i schimbati finalul? _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
http://theoldjukebox.blogspot.com/ |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
Shewanna Sexy Biatch

Joined: 23 Nov 2003 Posts: 2100 Location: All around baby, all around
|
Posted: Tue May 17, 2005 10:36 am Post subject: |
|
|
Anes, ma bucur ca mai sunt dinastia ca mine. Si eu am adus o pisicuta acasa acum cateva luni. Am carat-o pana la 9, i-am dat laptic caldut, fripturica, ba chiar la 5 dimineata (pe la 4am am adus-o) m-am dus in cautare de perinite whiskas a papat, apoi al meu barbat asta insensibilu' a poftit-o afara ziua urmatoare  _________________ Rap me tender coz im sensitive. |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue May 17, 2005 1:44 pm Post subject: |
|
|
aneisse,
O poveste identica cu un catel gasit pe strada am si eu...
In schimb, sfarsitul povestii mele a fost :
Negasind cui sa ii incredintez catelulusul,.... am hotarat sa il iau cu mine sa servici .Timp de 2 saptamani l-am purtat dupa mine (avea vre 5 luni)..
La un moment dat incepusem chiar sa ma invinovatesc! Il chinuiam intr-atat incat am ajuns la concluzia ca nu ar fi trebuit niciodata sa il strang de pe strada...
In fine,... constiinta ...
dar sa sar peste "constiinta".....
Intr-o dupa-amiaza, am gasit o casa cu curte, in care se jucau 3 copilasi supravegheati de o tipa care dupa uniforma parea sa fie ingrijitoarea casei..
Am dat drumul catelusului (IL PURTAM IN ZGARDA) care imediat ce a auzit gasuri de copii, a zbughito in directia acestora....
Dupa 2-3 zile, am revenit la acea casa, si spre bucuria mea am constatat caci catelusul meu zacea tolanit pe iarba, iar unul din acei 3 copilasi il mangaia pe burtica......
Aceasta este doar una din povestirile mele.... cu care pot sa imi hranesc constiinta.. |
|
Back to top |
|
 |
Hexa membru

|
Posted: Sat May 21, 2005 3:59 pm Post subject: |
|
|
Constiinta? Ma mustra pentru oamenii amarati nu si pentru cei bogati.
Si cum mai spuneam din cele 5 mil. de ce-or fi ei, pastrez unul, iar restul il dau si celor care poate au nevoie mai multa ca mine si sunt destui oameni napastuiti. Si daca imi ies in cale si altii (dar nu cei care sunt snatosi si NU vor sa munceasca) atunci impart cu ei si milionul care-l am. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon May 23, 2005 8:44 am Post subject: |
|
|
Si eu as pastra unu7l perntru mine si cu celelalte 4 as construi un oras intreg si as creea locuri de munca pentru oamenii strazii. Totzi ar avea o sansa sa inceapa o viatza normala...mai putzin cei care nu ar vrea sa munceasca... _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Mon May 23, 2005 9:07 am Post subject: |
|
|
aneisse,
Ce intelegi prin "oamenii strazii"? |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon May 23, 2005 9:13 am Post subject: |
|
|
Aia care nu au case mey, sau aia care au case dar nu au ce manca si tre' sa cerseasca. As infiintza si un azil de batrani chiar daca aia n-ar prea avea ce munci sa faca.... Macar sa croseteze si sa dea de mancare la pui... Eh, as sti eu ce sa fac si chiar as reusi sa fac orasul meu profitabil numa ca...n-am 5 milioane de Euri... Cu mana pe inima spun ca as face asta! _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Mon May 23, 2005 9:28 am Post subject: |
|
|
Imi aduci aminte de vechiul sistem C.A.P-ist
chestia cu ;aia care au case dar nu au ce manca si tre' sa cerseasca.... este discutabila
De muncit este(!) in Ro.....
Dupa ce vei reusi sa iti ridici "imperiul" tau de cersetori (e o gluma), sa ma contactezi Sunt bun in plasamente  |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon May 23, 2005 9:45 am Post subject: |
|
|
Hai mey ca ai vazut ca pe unul fara studii si fara tzinuta nu il angajeaza nimeni, si daca-l angajeaza ii dau 2 lei si-l muncesc ca pe hotzii de cai.
As face si o scoala, si un azil de batrani, o gradinitza, o ferma de pasari, o fabrica de ...nush , de ceva simplu si un spital ....Ar fi destul de greu...cu disciplina am rezolva-o mai greu ca deh....toata floarea cea vestita , totzi aurolacii si hotzii de buzunare... Hmmm, mai greu dar nu imposibil...Ar fi o chestie foarte complexa, din nefericire chiar e nevoie de reintegrarea acestor oameni in sistem fiindca deja is foarte multi. _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Mon May 23, 2005 10:03 am Post subject: |
|
|
Sa nu uiti si un ospiciu, o sectie de dezalcolizare, o ginecologie...
Chestia cu gradinita,...iar te-ai grabit!
Gradinita , abia la urma, dupa ce vei reusi sa restabilizezi cateva procente dintre ei...
Si apropos, ca tot ai cladit imperiul pe o cauza dreapta.. Unde e bisericuta?
Stii tu...., copiii si in special batranii au nevoie de asa ceva  |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon May 23, 2005 10:16 am Post subject: |
|
|
Eh, facem shi bisericutza, de ce nu? Facem si un camin cultural ca sa se mai distreze shi omul. Un film , o muzica , un bal. Ce vremuri dom'ne! _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |
tuffgirl can't touch this

|
Posted: Tue May 24, 2005 9:51 pm Post subject: |
|
|
:roll:De multe ori se mentzioneaza Karma pe aici.Asta insemnand ca daca faci rau cuiva intr-o buna zii acest rau o sa se intoarca la tine dublu Cam asha imi traiesc eu viatza. Ma gandesc daca mi-ar place mie prima data shi dupa acea fac "fapta". In sfarshit am observat ca acest lucru Karma e adevarat. S-a intamplat de multe ori la acei oameni care au avut nenorocul sa imi dea un hard time
P.S. Asta a fost subiectul despre constiintza nu?  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
 |
Anne diamond member

|
Posted: Fri Jul 01, 2005 12:35 am Post subject: |
|
|
eu cred ca daca faci un lucru cu intentie buna nu are cum sa sfarseasca rau , chiar daca aparent asa pare . intentia ta era de a face un bine in clipa aceea si asta ai facut , tu esti raspunzator de acea clipa nu de restul vietii in care ai intrat .
asta cu karma nu mi se pare ca-i chiar asa ...doar la unii se intampla si cred ca este coincidenta , nu ca ar fii ceva general valabil . dar daca e sa cautam putem spune ca si acel criminal a primit ce merita inapoi pt ca a murit nusht cum, s-a impiedicat inainte de asta si a cazut cu fundul intr-un tufis de trandafiri si i-au cazut si 3 dinti .. eu cred ca este exagerata ideea ca tot ce faci primesti inapoi inzecit si asta se bazeaza doar pe faptul ca-n viata omului se intampla si bune si rele dar nimeni nu le poate stabili cauza ... de-asta se incearca .. si mai cred ca ideea karmei a fost inventata de cei care au fost victime si s-au bucurat cand pers ce le-a ranit a patit ceva rau , "le-a demonstrat " ca li s-a facut dreptate _________________
    |
|
Back to top |
|
 |
Cristina_TM gold member

|
Posted: Sun Sep 11, 2005 11:07 am Post subject: |
|
|
E adevarat ca nu intotdeauna primesti in schimb pentru ce ai facut......uneori nu iti sunt raplatite faptele bune, dar esti tu linistit sa zicem. Mi-au placut mult povestioarele voastre cu animale.....si o sa va povestesc si eu una.
Acum doi sau trei ani intr-o vacanta de vara, eram la sat la bunici si o prietena a venit cu un caine dupa ea (nu era chiar asa mic), dar avea o privire tare blanda.... Ne-a spus ca stapana lui l-a dat afara pentru ca mancase oua..... In fine, am decis sa il adoptam. Am avut grija de el vreo doua saptamani si eu si prietenii mei....insa vacanta se apropia de sfarsit. Am inceput sa umblam cu "ea" (caci ulterior am aflat ca era catea) prin tot satul sa ii gasim un stapan. Am avut parte numai de refuzuri....insa in final am gasit o familie care l-a primit.
M-am bucurat mult ca am reusit sa ii gasesc un stapan.....si acum e mare si voinic.
Criss  _________________ Iubeste in fiecare moment al vietii tale si gandeste-te ca azi e ultima zi din viata!!! |
|
Back to top |
|
 |
prichindela bebe sexy

Joined: 19 Aug 2005 Posts: 602 Location: In You're Soul !!!
|
Posted: Mon Sep 12, 2005 12:12 pm Post subject: |
|
|
eu am un ciobanesc mioritic ..si in urma cu o luna tata a gasit un caine maidanez ....talie mica ..saracutu avea probleme cu ochii ..coaste rupte ..shi l-am lasat sa doarma la scara ..ii dadeam papica ..... shi intr-o zi la muscat un caine mai mare ...shi lam dus la doctor ..l-a operat ....i-a facut toate injectiile care trebuiau ....i-am facut carnet ..shi acuma leneveste scumpu de el in sufragerie pe coltar ....ce noroc a avut cu noi
PS: nebunu alalat moare de ciuda cand il vede  _________________ Shewanna, Te Vom pastra Mereu in Suflet !!! |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |