View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
brigadierul silvic diamond member

|
Posted: Sun Nov 27, 2005 8:40 pm Post subject: |
|
|
depinde.........am mai mancat cateva prajituri de casa(defapt nu se pot numi asa.....ci experimente ratate).....asa ca imi plac cele de la cofetarie(si asa mananc ffff rar.....tin la silueta )
referitor la frisca......ma abtin.....  |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
mishulina Big Diamond

Joined: 15 Oct 2005 Posts: 1719 Location: off the beaten track
|
Posted: Sun Nov 27, 2005 8:46 pm Post subject: |
|
|
brigadierul silvic wrote: | depinde.........am mai mancat cateva prajituri de casa(defapt nu se pot numi asa.....ci experimente ratate).....asa ca imi plac cele de la cofetarie(si asa mananc ffff rar.....tin la silueta )
referitor la frisca......ma abtin.....  |
dc te abtii???doar dk nu-ti plaec si amnanci numa' cu ciocolata..:)si-apoi, depinde la cine ai incercat prajiturile alea...  _________________ kiss ya' |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Sun Nov 27, 2005 8:50 pm Post subject: |
|
|
am incercat acele experimente la niste amice..........dar am inghitit si am zambit:vai sa stii ca e chiar buna.....poate putin mai mult zahar si era si mai buna.....oricum imi place
apropo am mancat si o prajitura care nu avea zahar deloc (cica a uitat ) |
|
Back to top |
|
 |
mishulina Big Diamond

|
Posted: Sun Nov 27, 2005 8:52 pm Post subject: |
|
|
brigadierul silvic wrote: | am incercat acele experimente la niste amice..........dar am inghitit si am zambit:vai sa stii ca e chiar buna.....poate putin mai mult zahar si era si mai buna.....oricum imi place
apropo am mancat si o prajitura care nu avea zahar deloc (cica a uitat ) |
hi-hi..asta e buna.... _________________ kiss ya' |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Dec 02, 2005 8:22 pm Post subject: |
|
|
brigadierul silvic wrote: | nush..........eu am mancat intr-o cofetarie si mi s-a parut cel mai bun tort  |
hmm.......tot mai bun e tortu de la cofetarie......
astea home-made....parca nu sunt asa de bune  _________________ politician |
|
Back to top |
|
 |
mishulina Big Diamond

|
Posted: Fri Dec 02, 2005 8:25 pm Post subject: |
|
|
brigadierul silvic wrote: | brigadierul silvic wrote: | nush..........eu am mancat intr-o cofetarie si mi s-a parut cel mai bun tort  |
hmm.......tot mai bun e tortu de la cofetarie......
astea home-made....parca nu sunt asa de bune  |
ti-a gatit mama??sau cine??? .......si dc nu ti-a placut?????  _________________ kiss ya' |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Dec 02, 2005 8:29 pm Post subject: |
|
|
pur si simplu nu avea acelasi gust ca ala de cofetarie(era prea zemos )
nu l-a facut mama(sigur iesea mai bun daca il facea ea)  _________________ politician |
|
Back to top |
|
 |
mishulina Big Diamond

|
Posted: Fri Dec 02, 2005 8:30 pm Post subject: |
|
|
brigadierul silvic wrote: | pur si simplu nu avea acelasi gust ca ala de cofetarie(era prea zemos )
nu l-a facut mama(sigur iesea mai bun daca il facea ea)  |
at iubita ta nu stie sa gateasca....faza e k i-a pus prea mult sirop!!! se mai intampla... _________________ kiss ya' |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Dec 02, 2005 8:35 pm Post subject: |
|
|
doamne cat am ras cand l-am mancat.......dar nu de bucatar .....de situatia in sine
oricum am mancat vreo 4 portii.....aveam o foame
ce mi-a placut....era frisca  _________________ politician |
|
Back to top |
|
 |
mishulina Big Diamond

|
Posted: Fri Dec 02, 2005 8:37 pm Post subject: |
|
|
brigadierul silvic wrote: | doamne cat am ras cand l-am mancat.......dar nu de bucatar .....de situatia in sine
oricum am mancat vreo 4 portii.....aveam o foame
ce mi-a placut....era frisca  |
deci iubita..si era normal sa mananci...doar nu o jigneai acum!!
si frisk home made..e mult mai buna... _________________ kiss ya' |
|
Back to top |
|
 |
tuffgirl can't touch this

|
Posted: Thu Feb 02, 2006 6:25 am Post subject: |
|
|
brigadierul silvic wrote: | ... spune-mi si mie ce intelegi tu prin: Quote: | * minte
* corp
* suflet! |
|
Intreaga quote trebuia sa fie:
Gatesc pentru
*minte
*corp
*suflet
... acum sa iti spun eu ce inteleg prin asta:
*daca nu mananc cand imi este foame, nu ma mai pot gandi la nimic altceva decat mancare shi devin foarte dificila
*nu poti trai daca nu hranesti corpul
*cand mananc ceva delicios, parca toate relele dispar, ma face happy
In alte cuvinte (mai seriose de data asta), mancarea nu e ceva care doar mananci ca sa poti functiona, cate o data mai trebuie sa shi savurezi. Padurarule cum ai spus tu, prajiturile de la cofetarie sunt bune shi iti plac. Cand tie iti place ceva de mancare (mintea observa) te mishti mai vioi (corpul are energie),cand mananci aceste prajituri, shi iti plac asha de mult de te fac fericit (sufletul tau is at peace with the world)
 _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
 |
tuffgirl can't touch this

|
Posted: Thu Feb 02, 2006 6:49 am Post subject: |
|
|
brigadierul silvic wrote: | spune-mi si mie reteta pt. un tort cu fructe...........my favourite......k nimeni nu stie sa faca ......din cei pe care ii stiu |
Tortul de mere se califica? Am o reteta care shi mie imi iese bine chiar daca sunt putin chalenged cand vine vorba de facut prajituri. Padurarule daca iti pui mintea cred ca shi tu poti sa o faci de unul singur
Tort de mere:
-ingrediente pentru blat:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
se bate albushul spuma, se adauga zaharul shi se mai bate putin, pui galbenushurile (amestecand cu lingura de lemn) shi pe urma pui shi faina( tot amestecand cu lingura de lemn)
-se curata merele (vreo 5-6 depinde cate iti incap in cratita) scoti samburi din mar (lasi merele intregi) shi poti sa pui shi cate un sambure de nuca (sau orice nut care iti place)in mijloc la mar
-se topeste o cana de zahar intr-o cratita cu pereti mai inalti. Dupa ce zaharul e topit aranjezi merele acolo shi pui cate putin unt printre ele (nu pune prea mult) shi presari cu scortisoara (nu e neaparat daca nu iti place)
Cand ai terminat cu aranjatul, torni aluatul de blat (de mai sus) peste mere shi bagi la cuptor. Cand vezi ca aluatul e mai rumenit poti sa il incerci cu o scobitoare( daca iese afara cu aluat lipit pe ea mai ai de asteptat iar daca iasa curata inseamna ca e facut
O data copt tortul, tot ce e de facut , e, sa acoperi cratita in care e tortul cu o farfurie mai mare shi le intorci cu capul in jos
Il lashi sa se raceasca shi poti servi cu frisca.
P.S. Astea au fost directivele de la mama mea eu nu prea le am cu coptul la prajituri shi cred ca se vede, nu e prea stiintzific dar iese bun
Padurarule daca il faci vin shi eu sa mananc.  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
 |
chani silver member

|
Posted: Thu Feb 02, 2006 9:46 am Post subject: |
|
|
Cel mai bun tort mancat pana acum este cel de gelatina facut de mama (of course fac il fac si eu , dar parca la ea iese mai bine)
Este si usor de facut , nu trebuie sa il bagi la cuptor, sa iti faci griji daca va creste sau nu blatul.
tuffgirl, voi incerca si reteta ta , suna ..delicios  _________________ empty space |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Feb 02, 2006 1:42 pm Post subject: |
|
|
suna interesant tortu cu mere
am luat cateva notite.....oricum de facut nu o sa-l fac eu....eu o sa-l mananc ......si poate daca iese bun va dau si voua cate o portie...virtuala  |
|
Back to top |
|
 |
yyy diamond member

|
Posted: Thu Feb 02, 2006 3:35 pm Post subject: |
|
|
Quote: | poate daca iese bun va dau si voua cate o portie...virtuala |
da chiar te rog  _________________ Din moment ce exista un pret se va gasi si cine sa-l plateasca. |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |