View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ovidiu bufnila membru

|
Posted: Sun Oct 31, 2004 6:52 pm Post subject: Exercitii de imagine de tip I.C.A.N. |
|
|
Exercitiile de tip I.C.A.N. sunt haioase si deschise oricui. Nu ascund o filozofie absconsa si nu sunt inventate pentru a stalci mintea si a dezbumba spiritul de bruma lui de convingere in ale lumii.
Primul exercitiu este in felul urmator:
Sunteti intr-un grup, suna celularul, vorbiti, inchideti si evitati sa explicati cine si de ce v-a sunat daca subiectul nu este de interes pentru cei prezenti. Cel putin 50% din subiecti o fac. Incercati sa nu le urmati exemplul.
 |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
ovidiu bufnila membru

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 8:41 am Post subject: Pozitiile I.C.A.N. |
|
|
Inconjurati-va cu un cerc imaginar. E posibil? De ce? De ce pare bombat la centru?
Ovidiu Bufnila
scriitor
fondatorul Codului de Imagine I.C.A.N. |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 10:49 am Post subject: |
|
|
Quote: | Incercati sa nu le urmati exemplul | Incercand ceea ce propui tu.... ar putea sa ne creeze imagine de nesimtiti din moment ce pe cei din jur nu numai ca nu i-ar interesa,...ba mai mult, i-ar putea deranja !
Asta nu e tocmai imaginea care mi-se potriveste...
Quote: | De ce pare bombat la centru? |
In ce priveste cercul meu si bombarea....
Indiferent cat de mult te chinui sa imi manipulezi imaginea.... credema ca am incercat de nenumarate ori sa gasesc bombarea aia de acre spui...si in final am ajuns la concluyzia ca cercul meu nu este deloc bombat la centru!
Nu se poate bomba ,ovidiu..., deoarece prea il "cercuiesc"!
Nu pot renunta la "cercuirea" lui ...din moment ce tu spui ca e bombat!
Poate ca al tau o fi bombat doar intr-un sg loc?
I-a mai priveste o data si spune cate "bombatzii vezi" |
|
Back to top |
|
 |
RobocopdinJazzonia junior

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 10:56 am Post subject: Fototaxia nu te ajuta, Marius! |
|
|
Fototaxia nu te ajuta, Marius! Altfel trebuie sa "vezi".
BTW, nu te gandi la situatiile-standard apropos de celular si de grup ca sunt rare. Sunt in schimb o multime de situatii-non-liniare cand poti vorbi la celular in grupul in care te afli. Avem la indemana o infinitate de scenarii. Ceea ce vrem sa intelegi e ca suntem in pragul unei Mari Schimbari. Piajet, Chomsky si Escarpit au prevazut-o cumva iar Hawking se loveste de ea in fiecare zi.
Esti un tip pe bune.
marius wrote: | Quote: | Incercati sa nu le urmati exemplul | Incercand ceea ce propui tu.... ar putea sa ne creeze imagine de nesimtiti din moment ce pe cei din jur nu numai ca nu i-ar interesa,...ba mai mult, i-ar putea deranja !
Asta nu e tocmai imaginea care mi-se potriveste...
Quote: | De ce pare bombat la centru? |
In ce priveste cercul meu si bombarea....
Indiferent cat de mult te chinui sa imi manipulezi imaginea.... credema ca am incercat de nenumarate ori sa gasesc bombarea aia de acre spui...si in final am ajuns la concluyzia ca cercul meu nu este deloc bombat la centru!
Nu se poate bomba ,ovidiu..., deoarece prea il "cercuiesc"!
Nu pot renunta la "cercuirea" lui ...din moment ce tu spui ca e bombat!
Poate ca al tau o fi bombat doar intr-un sg loc?
I-a mai priveste o data si spune cate "bombatzii vezi" |
_________________ Timpul Imaginilor este in mod sigur valurit. |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 11:03 am Post subject: |
|
|
Quote: | Altfel trebuie sa "vezi". |
Iar incerci sa mi te impui prin manipulare!
Incearca si data viitoare foloseste o expresie in genul : 'altfel trebuie sa incerci a-ti manipula imaginea!"  |
|
Back to top |
|
 |
AghatadinJazzonia junior

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 11:28 am Post subject: Marius |
|
|
Riff, da-mi voie. Lucreaza la calculatorul meu. OK
Acum, Marius, m-ai starnit. De ce ar incerca cineva sa te manipuleze? Fototaxia e un drum in cunoasterea lumii dar nu e singurul. Uite, miscarea spinului iti spune ceva? E vorba de rotatie. Folosind un adevar stiintific intr-o metafora, putem inainta in cunoastere. Daca te invarti in cercul tau invers fata de acele ceasornicului oare vei intineri? Sigur ca e o metafora. Gandeste-te la ea. Marius, daca insa crezi ca e vorba despre manipulare atunci poti inchide tot, poti sterge toate topicurile, sterge-ne conturile si gata. Ai libertatea asta, nu?
marius wrote: | Quote: | Altfel trebuie sa "vezi". |
Iar incerci sa mi te impui prin manipulare!
Incearca si data viitoare foloseste o expresie in genul : 'altfel trebuie sa incerci a-ti manipula imaginea!"  |
_________________ Timpul Imaginilor e sigur valurit. |
|
Back to top |
|
 |
Airman04061969 Big Diamond

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 11:30 am Post subject: |
|
|
Agatha, "miscarea spinului" e un pleonasm ! Si spin-ul este cat se poate de real, este rotatia electronilor in jurul propriei axe, nu e deloc o abstractie ! Ca Jazzonia (scuze, nu pot sa ma abtin sa nu fiu rau ! ) _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 11:43 am Post subject: |
|
|
hai ca m-ai starnit si tu!
dar dc trebuie neaparat sa compari TU cu spinul?
Dc sa nu compara cu ... cu marea, oceanul....
Vezi centrul de gravitatie.... vezi marea... vezi navigatorii si apoi vezi pe noi care putem naviga deasemeni si in sus si in jos!
Dc anume sa navigam precum spinul in directie "obligatorie" pt a fi in sens cu el? |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 11:45 am Post subject: |
|
|
Marius, Jazzonienele au inceput-o cu "spinul". Sa fie oare un raspuns la urarea mea: "duce-v-ati invartind-va " ?  _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 11:49 am Post subject: |
|
|
Jazzoanele ar fi fost extraordinar de trebuincioase comunismului.....
Te fac sa orbecai prin intuneric ..!
glumeam mey femei!  |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 11:53 am Post subject: |
|
|
Mai rau ! Te fac sa cautzi o pisica neagra intr-o camera obscura si pe urma iti cer sa spui ca ai si prins-o !  _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 11:57 am Post subject: |
|
|
Mai rau ! Te fac sa cautzi o pisica neagra intr-o camera obscura si "goala" si pe urma iti cer sa spui ca ai si prins-o ! :lol |
|
Back to top |
|
 |
Aneisse 100% unknown species

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 12:51 pm Post subject: |
|
|
Cum goala mey, dar ce empti... asta...Ce mama dreak, adik ce mey...n-ati auzit niciodata de o camera plina de spatiu gol?
woops, iar am sarit din topic.
Ian sa vedem....celularul, daca suna....eh, de obicei raspund doar daca e important shi dupa ce vb imi cer scuze, cat despre......cercul magic....Ovi, scuze dar nici cercul meu nu-i bombat in centru...Desigur daca trebuie.....il bombez  _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
http://theoldjukebox.blogspot.com/ |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 1:25 pm Post subject: |
|
|
Ia vezi tu ce spui ca, din anumite "bombeli" ( ) se poate iesi de-a dreptul "bombata"  _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |
Aneisse 100% unknown species

|
Posted: Thu Nov 04, 2004 1:29 pm Post subject: |
|
|
Lasa mey...ca nu ma bombez yo asha ushor, mai intai tre' sa fie cercul compet...
Apropos, v-am zis ca am decis sa-mi pun pirostriile la vara?Da' hai sa nu mai vb despre asta aici ca ii alt topic , continuam discutia la...off topice pe acolo _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
http://theoldjukebox.blogspot.com/ |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|