View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Hexa membru

|
Posted: Sat May 21, 2005 6:41 am Post subject: Cei 7 ani de acasa |
|
|
Pe parcursul vietii si in foarte multe situatii se foloseseste aceasta expresie. Pentru exemplificare: in momentul cand pe strada intalnesti o persoana pe care o cunosti (in mediul rural chiar daca nu o cunosti) saluti tu primul, sau astepti sa fi salutat?
Va simititi ofensati daca salutati voi primii?
Cei 7 ani de acasa au un rol important in decursul vietii?
Si cum de regulile de politete toata lumea vrea sa scape in mod elegant, ce parere aveti? |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
tuffgirl can't touch this

|
Posted: Fri Jun 03, 2005 3:12 am Post subject: Re: Cei 7 ani de acasa |
|
|
Hexa wrote: | Pentru exemplificare: in momentul cand pe strada intalnesti o persoana pe care o cunosti (in mediul rural chiar daca nu o cunosti) saluti tu primul, sau astepti sa fi salutat? | Asta depinde ce gender esti femeie sau barbat in care caz barbatul saluta femeia, de asemenea ce varsta ai cei mai tineri trebuie sa ii salute pe cei mai invarsta. Hexa wrote: | Va simititi ofensati daca salutati voi primii? | Nu neaparat daca asi fi ofensata nu as saluta. As fi ofensata daca nu mi se respunde la salut Hexa wrote: | Cei 7 ani de acasa au un rol important in decursul vietii? |
Fara discutie. Bineinteles ca da. Acesti 7 ani de acasa formeaza caracterul omului. Cand esti acasa invetzi sa fii politicos, sa respectii sa te comporti in public sau oriunde, daca asta nu invetzi acasa, alte shanse nu o sa ai sa invetzi pentru ca nimeni nu o sa te mai invetze , o sa te critice sau o sa-si faca pereri depre tine (lumea) dar nu o sa te invetze cum sa te porti.
Hexa wrote: | Si cum de regulile de politete toata lumea vrea sa scape in mod elegant, ce parere aveti? |
Asta nu am inteles. Am citit de multe ori dar nu inteleg. Ce ai vrut sa spui? Poate cineva sa explice? _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
 |
Riverdance gold member

|
Posted: Tue Jun 21, 2005 11:55 am Post subject: |
|
|
7 ani de acasa? ... asta da eufemism!
..... pai majoritatea sunt traiti cu televizorul, cu manele, cu haide ba, bagat'as, si din'astea. _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Home is where the hurt is darlin'
Follow your heart.'
Robbie Williams - Spread Your Wings |
|
Back to top |
|
 |
Anne diamond member

|
Posted: Wed Jun 22, 2005 9:22 pm Post subject: |
|
|
depinde de mediu , de parinti . majoritatea celor care au acum 10 si sub 10 ani numai asta stiu .. injura ala de 5 ani de ma minunez . si nu o fac neaparat din rautate ci pt ca nu fac distinctia intre bine si rau , asta e cel mai grav. modelul servit de mass-media creeaza victime mai ales daca parintii sunt adeptii acestui model si nu se pot impunde sau nu considera ca este necesar.
nu trebuie ca parintii sa aiba mentalitati invechite , si adaptati noii societati bunul simt nu este un lucru ce se invecheste si expira , este un lucru necesar nu o moda , un moft sau o dovada de conservatorism .
cei 7 ani de acasa , intelegand prin asta timpul in care un copil intelege ce este bine si ce nu , ce este admis si ce nu in termeni generali , cum trebuie sa fie liber pt ca si cel de langa el sa fie la fel de liber , sunt necesari _________________
    |
|
Back to top |
|
 |
prichindela bebe sexy

Joined: 19 Aug 2005 Posts: 602 Location: In You're Soul !!!
|
Posted: Mon Aug 29, 2005 4:05 pm Post subject: |
|
|
vechile generatii stim cu siguranta k au primit cei 7 ani de casa dar despre copii din ziua de azi nu mai putem zice asa ceva ....cum zicea si Anne ... copii cu varste intre 5-10 ani au un comportament total anormal ..injura ....fumeaza ...beau ...ma minunez si eu de cata nesimtire este in lumea asta .si ma mir cum de sunt atatia parinti care nu au ochi sa vada in ce hal le-a ajuns "odrasla" .......cat despre salut ......eu salut orice pers cu mult mai mare decat mine ...daca ma saluta bine dak nu .....alta data nu`i mai salut ..cat despre ceilalti ..ma saluta ii salut ...nu ma saluta nici eu nu ma inghesui ....... _________________ Shewanna, Te Vom pastra Mereu in Suflet !!! |
|
Back to top |
|
 |
|