View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Hitman membru
Joined: 05 Dec 2003 Posts: 76 Location: Romania
|
Posted: Mon Feb 16, 2004 8:56 pm Post subject: Barul Casei |
|
|
Ce pregatim. Cum si unde se servesc ?
Voi incepe eu : Bloody Mary.
Intai istoria acestui .
Istoria acestui a inceput in 1920, cand Fernand Petiot, un barman de origine americana de la Harry?s New York Bar din Paris, a amestecat pentru prima data suc de rosii si votca, in parti egale.
Pe atunci nici nu se gandea ca aceasta bautura va ajunge sa fie cunoscuta in intreaga lume si a botezat-o, dupa ce s-a sfatuit cu prietenii, Bloody Mary, in cinstea unui club din Chicago numit Blood Club si a iubitei sale, Mary.
Cativa ani mai tarziu, cand Petiot s-a mutat la New York, a luat cu el si reteta -ului.
Sefii Hotelului St. Regis, unde acesta si-a continuat cariera, au incercat sa schimbe numele bauturii in Red Snapper, dar si-au dat seama ca newyorkezii, oameni sofisticati, nu s-ar fi aratat prea impresionati.
Bautura era putin cam seaca pentru gustul lor, asa ca Petiot s-a gandit sa o ?condimenteze? putin.
El a adaugat piper negru, sos Worcestershire, lamaie si, pentru cei cu gusturi mai "aprinse", o doza generoasa de sos Tabasco.
Retete sunt multe. De obicei, cand nu am tot ce trebuie folosesc doar vodka, suc de rosii sare si piper. Dar reteta care imi place este urmatoarea :
100 ml vodca
20-30 ml suc de lamaie
200 ml suc de rosii
4 picaturi sos Tabasco
2 lingurite sos Worcester
sare, piper ... la ochiometru dar nu la intamplare Sa zicem ... un varf mic de lingurita.
Editez pentru ca am uitat sa spun cum se serveste. Se serveste in pahare mari, groase de inaltime medie. _________________ "If you read this line, remember not the hand that wrote it." Nightwish
Remember only what was written. |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
marius Marius
Joined: 29 Oct 2003 Posts: 4654 Location: :-)
|
Posted: Fri Feb 20, 2004 2:05 pm Post subject: |
|
|
hitman,
parerile provenientei acestui sunt impartite, de la bar la bar
si de la barman la barman!
Quote: | Cel mai renumit pe baza de suc de rosii, care poarta numele reginei engleze criminale. Bloody Mary a fost inventat in 1921, in Harry's Bar, in Paris, de Ferdinand "Pete" Petiot, special pentru actorul de comedie american Roy Barton, sub denumirea initiala "Bucket of Blood". nu a devenit cunoscut decit in anii '30, cind Pete Petiot s-a mutat la barul hotelului St. Regis din New York. Acesta l-a numit "Red Snapper" si a inlocuit vodka cu gin. |
de servit am servit dar fara "sos Worcester ", si doar cu o picatura de tabasco. Ceea ce am observat in ultimii ani, e ca si in ro au inceput sa consume vodca in amestec cu suc de rosii(dar fara nici o legatura la Bloody), si.... chiar e acceptabil!
O intrebare: tzi-ai facut vreodata fazta cu acest ?
Eu da, si curiozitatea a fost ca a doua zi nu prezentam caracteristicile unui mahmur! (Starile de voma si durerile stomacale)
Amestecul il prepari manual(prin zdruncinare, cu ajutorul linguritei) sau introduci ingredientele in shaker?
p.s. imi place servit in pahar inalt si suplu!
si... a se servi rece! |
|
Back to top |
|
|
marius Marius
Joined: 29 Oct 2003 Posts: 4654 Location: :-)
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 11:32 am Post subject: |
|
|
ah,
mai e o varianta, acea cu cutitul, o stii??
se foloseste cutitul ptr a nu le amesteca, asta ptr cei ce doresc a servi mai intai vodca! _________________ Ne-am mutat la Cafenea
Vino si tu! |
|
Back to top |
|
|
Shewanna Sexy Biatch
Joined: 23 Nov 2003 Posts: 2100 Location: All around baby, all around
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 1:24 pm Post subject: |
|
|
Bautura mea preferata, dintre cele spirtoase, ramane tequila sau ginul.
Daca nu servesc un acolo pe moment, atunci prefer sa le prepar acasa. Si anume imi place Margarita sec sau amestecat cu tot felu de ingrediente ca de exemplu cateva picaturi de lamaie, 1 liinguritza de miere si sucul unei portocale, dupa gust
Camarao- 100 ml vodka
50 ml pepsi (initzial cola era, da' eu prefer pepsi lemon)
50 ml sucul de la o portocala stoarsa.-se amesteca.
Long Island ice tea - 15 ml Gin
15 ml rom
15 tequila
15 triplu sec si 15 ml vodka. Se amesteca toate, se pune un cub de gheatza si cola pentru culoare.
am ales pe cele cele mai simple _________________ Rap me tender coz im sensitive. |
|
Back to top |
|
|
angelynna membru
Joined: 10 Aug 2004 Posts: 27 Location: acasa :)
|
Posted: Wed Aug 11, 2004 7:08 pm Post subject: |
|
|
mie imi place martini,servit cu maslina verde (nu cu lamaie,aa cum vad ca se serveste din ce in ce mai des!),in pahar inalt si..vb lui marius...suplu _________________ dak viatza iti va intoarce vreodata spatele,apuc-o de fund! |
|
Back to top |
|
|
Aneisse 100% unknown species
Joined: 07 Oct 2004 Posts: 3093 Location: Somewhere close
|
Posted: Fri Oct 22, 2004 1:46 pm Post subject: |
|
|
Mie imi place Cuba Libre. O parte rom , dou parti cola putin suc de lamaie si daca pui si-un pic de zahar... (logic, tre sa amesteci zaharul cu zeama de lamaie intai si apoi mai pui shi restul). _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
http://theoldjukebox.blogspot.com/ |
|
Back to top |
|
|
Airman04061969 Big Diamond
Joined: 29 Sep 2004 Posts: 2396 Location: Addison (Texas)
|
Posted: Fri Oct 22, 2004 2:51 pm Post subject: |
|
|
N-aveti gusturi rele, doamnelor, domnisoarelor si domnilor.
Desi "taran" care prefera berea in locul -urilor, nu pot sa spun ca nu apreciez un Martini cu maslina de rigoare.
Sorry dar nu-mi plac tariile (deci Cuba Libre si Bloody Mary sunt excluse). _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
|
Guest
|
Posted: Sat Jan 15, 2005 7:16 pm Post subject: |
|
|
si eu ca profanu.... ce-i triplu sec? ce fel de bautura? |
|
Back to top |
|
|
zozolina gold member
Joined: 24 Sep 2003 Posts: 536 Location: London
|
Posted: Sun Jan 16, 2005 9:08 pm Post subject: |
|
|
Pina Colada
60 ml light rum
3 linguri de lapte de nuca de cocos
3 linguri de ananas taia bucati marunte
15 ml suc de lime
Se pun ingredientele intr-un mixer impreuna cu doua cani de gheata sfarimata
si se amesteca la viteza maxima pentru o perioada de timp scurta.
Se toarna intr-un pahar tip collins sau hurricane si se serveste cu paie.
Pentru al face mai exotic putem sa-l turnam intr-o jumatate de ananas.
Se orneaza cu un sfert de felie de ananas si o capsuna.
Pina Colada a fost inventata in anii 70 de catre un barman pe nume Ram?n (Monchito) Marrero din Puerto Rico si este meu preferat...da' ma enerveaza cand e cremos asa..mi se pare dezgustator _________________ indifference - it takes 43 muscles to frown and 17 to smile, but it doesn't take any to just sit there with a dumb look on your face |
|
Back to top |
|
|
Airman04061969 Big Diamond
Joined: 29 Sep 2004 Posts: 2396 Location: Addison (Texas)
|
Posted: Tue Jan 18, 2005 12:07 pm Post subject: |
|
|
Ia o gura de votca cu lamaie, dupa Pina Colada ! Poate-ti trece greata ! _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
|
Hexa membru
Joined: 18 May 2005 Posts: 189
|
Posted: Sat May 21, 2005 6:45 am Post subject: |
|
|
Prefer palinca ardeleneasca, sau tuica de pruna, vinul alb de la mosia pe care o am in Focsani (Aligote, Riesling, Feteasca regala). La intalnirile de 4 ace servesc gin cu lamaie si apa tonica + o bere de calitate. |
|
Back to top |
|
|
Anne diamond member
Joined: 18 Jun 2005 Posts: 1420 Location: candyworld
|
Posted: Wed Jun 22, 2005 8:40 pm Post subject: |
|
|
un destul de simplu de preparat:
Beauty Queen
10 ml vodca
10 ml snaps de pepene
20 ml suc de ananas
30 ml suc de lamaie amestecat cu suc de portocale
se mixeaza ingredientele in shaker si se pune -ul intr-un pahar umplut cu cuburi de gheata. _________________
|
|
Back to top |
|
|
prichindela bebe sexy
Joined: 19 Aug 2005 Posts: 602 Location: In You're Soul !!!
|
Posted: Mon Aug 29, 2005 3:31 pm Post subject: |
|
|
o reteta interesanta
Bautura chefir Johanna
cantitate: 5 portii
75 g coacaze rosii
10 ml coniac
125 g chefir / 1,5% grasime
1 /2 lingurita de zahar
timp de preparare maxim: 15
timp de gatire maxim: 30
Se spala coacazele, cu o furculita se desprind de pe ciorchine si se omogenizeaza impreuna cu zahar si coniac cu ajutorul mixerului. Se adauga chefirul si se omogenizeaza totul cu mixerul la turatia cea mai mica. Bautura se toarna intr-un pahar inalt. _________________ Shewanna, Te Vom pastra Mereu in Suflet !!! |
|
Back to top |
|
|
Cristina_TM gold member
Joined: 13 Jun 2005 Posts: 442
|
Posted: Fri Feb 17, 2006 5:03 pm Post subject: Barul Casei |
|
|
Nu beau bauturi alcoolice dar as incerca Pina Colada....In rest, nope nu imi place!
Besos,
Criss _________________ Iubeste in fiecare moment al vietii tale si gandeste-te ca azi e ultima zi din viata!!! |
|
Back to top |
|
|
Tyutza junior
Joined: 28 Feb 2006 Posts: 11
|
Posted: Tue Feb 28, 2006 1:23 pm Post subject: |
|
|
Nu prea sunt fana bauturilor alcoolice..dar de obicei cand ies in club..beau Martini..sau Gin cu apa tonica.. _________________
Inchide ochii si o sa realizezi
Ca ingerii pierduti te ajuta sa visezi |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|