View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
zozolina gold member

|
Posted: Wed Nov 17, 2004 9:53 pm Post subject: Spoturi educative |
|
|
am observat de curand aparitia unor spoturi "educative" in minunata noastra tarisoara. ieri seara apasam cu gandul in alta parte butoanele telecomenzii cand vad o reclama promitatoare: nu lasati copilu\ de 7 ani sa se uite la ceva cu bulina rosie in care este incadrat un minunat "12".
alt spot dragut mi s-a parut cel care atrage atentia asupra rromilor. fie ca-i iubim, fie ca nu, tb sa recunoastem ca reclama este admirabila si verosimila: si copilul rrom are vise, iar noi, discriminandu-i, le ucidem multe sanse si multe din visele acelea.
ce parere aveti? o fi un fruct de adevar in reclamele "educative"? se trezeste si romania?  _________________ indifference - it takes 43 muscles to frown and 17 to smile, but it doesn't take any to just sit there with a dumb look on your face |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
Airman04061969 Big Diamond

|
Posted: Thu Nov 18, 2004 8:12 am Post subject: |
|
|
Daca am ajuns sa ne faca educatia reclamele TV mai bine ne impuscam ! Educatia se face acasa iar, daca in urma ei, nu rezulta nimic, atunci chiar ca este inutila ! Chiar credeti ca o reclama, fie ea si draguta, desi nu este cazul celor doua mentionate, poate schimba o tara ? Personal, gasesc reclama aia cu copilul tzigan (nu rom sau rrom !) chiar tampita ! _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |
zozolina gold member

|
Posted: Sun Nov 21, 2004 7:10 pm Post subject: |
|
|
nu era vorba de schimbarii unei tari , era vba de educarea noii generatii. si scuza-ma...rromi, tigani... evrei, jidani... de ei iti place?
daca unii parinti nu stiu cum sa comunice cu copiii lor, nu ti s-ar parea ok ca macar ce vad la televizor sa fie cat de cat educativ? _________________ indifference - it takes 43 muscles to frown and 17 to smile, but it doesn't take any to just sit there with a dumb look on your face |
|
Back to top |
|
 |
Catalin Manelist Inrait

Joined: 12 May 2003 Posts: 912 Location: UVT-Timisoara/Tg-Jiu
|
Posted: Sun Nov 21, 2004 10:17 pm Post subject: |
|
|
nu cred ca se poate educa un copil prin acele spoturi publicitare .. nu se face prin televizor cum zicea airman .. degeaba pun bulinele alea .. ca copiii tot se uita .. mai ales ca acum operatorii tv cablu ne-au pus in grila de programe si programe erotice .. facem un sondaj dupa ora 1 pe spice platinum sa vedem cati au peste 18 ani ?  _________________ Bine a zis , cine a zis , cand a zis si ce a zis ! |
|
Back to top |
|
 |
zozolina gold member

|
Posted: Mon Nov 22, 2004 9:50 pm Post subject: |
|
|
eu zic de spoturi nu de buline...alea-s alta mancare de peste. spoturi=reclame. nu ai invatat ca media e una din cele mai puternice puteri din stat ? asta inseamna ca influentseaza masa. si deci de ce nu sunteti de acord? _________________ indifference - it takes 43 muscles to frown and 17 to smile, but it doesn't take any to just sit there with a dumb look on your face |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Mon Nov 22, 2004 10:50 pm Post subject: |
|
|
2 cuvinte:
Spotul=manipulare  |
|
Back to top |
|
 |
zozolina gold member

|
Posted: Mon Nov 22, 2004 10:52 pm Post subject: |
|
|
educarea generatiei noi (adica copiii) care e usor influetabila, si da, manipulabila  _________________ indifference - it takes 43 muscles to frown and 17 to smile, but it doesn't take any to just sit there with a dumb look on your face |
|
Back to top |
|
 |
Aneisse 100% unknown species

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 10:10 am Post subject: |
|
|
Da Marius, ai dreptate, manipulare....nu ti-am zis dar...m-am hotarat sa votez si cine m-a convins?!? o reclama! _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
http://theoldjukebox.blogspot.com/ |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue Nov 23, 2004 11:30 am Post subject: |
|
|
Bine ca nu exista o lege care sa pedepseasca acest tip de manipulare....
Defapt tie nu trebuie sa iti para rau sau sa iti reprosezi ca ai fost o victima a manipularii....
Cu totii suntem.
Viata in sine e o manipulare, destinul si viitorul deasemeni sunt manipulari
Tot ce ne inconjoara poate fi clasificat in anumite ranguri manipulatorii |
|
Back to top |
|
 |
zozolina gold member

|
Posted: Wed Nov 24, 2004 1:01 am Post subject: |
|
|
marius, deraiezi. si ce-ai domne? n-ai auzit de propaganda? doar exercita cea mai puternica putere de convingere (scuzati exprimarea) politica _________________ indifference - it takes 43 muscles to frown and 17 to smile, but it doesn't take any to just sit there with a dumb look on your face |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Wed Nov 24, 2004 5:20 pm Post subject: |
|
|
mai aiurez si eu mey, din cand in cand....
deci..
Din moment ce spotul are ca sarcina determinarea unui individ sau colectiv , in favoarea intereselor initiatorului, cred ca aici vorbim despre manipulare indiferent de scopul al acelui spot.
Propaganda... o fi si ea,...doar ca eu am o impresie negativa despre acest mesaj.
Stii.. de obicei propaganda tine sa detemine mai intai in defavoarea cuiva si apoi in favoarea initiatorului....
Am observat si eu in ultima vreme spoturi care indemna la bunatate sau smerenie(biserica) sau la donatii si altechestii non-discriminatorii, unele mai bune si mai apasatoare decat altele,..dar,dar..., din moment ce in spatele acestora se ascund interese, parca nu mai stiu cat de sincer poate fi interpretat spotul.... |
|
Back to top |
|
 |
zozolina gold member

|
Posted: Wed Nov 24, 2004 5:26 pm Post subject: |
|
|
vbeam deci despre spoturile educative. marius, e-o reclama dragutica acum: incepe c-o fetitsa de vreo 9 ani care se uita la televizor si e frumusica foc..blondutsa etc. ideea e ca se uita tot mai mult la televizor la diferite chestii violente sau mult prea realistice ptr varsta ei si se urateste tot mai mult..cearcane... expresie ingrozita...
si aici poti spune ca-i vba de manipulare? sau sa fie chiar educativ ptr parintii care-si lasa copiii sa se uite la tot ce-i la televizor? _________________ indifference - it takes 43 muscles to frown and 17 to smile, but it doesn't take any to just sit there with a dumb look on your face |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Wed Nov 24, 2004 6:05 pm Post subject: |
|
|
zozo,
Poti numi manipulare deasemeni si orce mesaj care actioneaza asupra comportamentului cu scopul de a te determina la actiuni sau schimbari, actiuni ce initial nu intentionai a le realiza.....
A nu se intelege ca manipularea este o faradelege, zozo, si ...sa judecam doar scopul si efectele negative ale acesteia.
Nu cred ca copiii ar trebui opriti sau restrictionati in fata tv-ului, datorita violentelor de la tv, (exceptie facand filmele horor) Violentele acelea sunt elemente concludente ale realitatii actuale, iar educatia copiilor trebuie echilibrata in functie de acele elemente.
In educatia copiilor, elementele aduse ca exemple, trebuie sa fie atat negative cat si pozitive!
Violentele actuale, zozo, doar noi cei mai mari le putem intelege, deduce si interpreta.
Ar trebui ca mai intai sa vad si despre ce anume violente se refera spotul, si apoi cred ca pot fi mai cert.
Daca acel spot se refera si la "desenele animate" de actualitate ale celor mici, in care violentza si infrangerea dusmanului nu lipsesc, atunci cu siguranta spotul poate fi educativ, dar sa vina si sa arate cum un copil de 9 ani poate fi influentat de violente (batai de strada, asasinate, cutremure si alte razboaie...) cred ca e putin exagerat... Putin!
parerea mea |
|
Back to top |
|
 |
Airman04061969 Big Diamond

|
Posted: Thu Nov 25, 2004 9:27 am Post subject: |
|
|
Mey, eu cred ca m-am uitat prea mult la filme horror de am devenit imun la vederea atrocitatilor ! _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Thu Nov 25, 2004 9:32 am Post subject: |
|
|
Stii..
Filmele horor sunt interzise minorilor nu numai pt scenele crude ci si pt posibila manipularea a acestora asupra comportamentului sensibil al tinerilor |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |