View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Morrison silver member

|
Posted: Tue Feb 01, 2005 10:12 am Post subject: Influenta jocurilor asupra personalitatii |
|
|
Chiar discutam ieri cu un prieten si mi-a zis ca de cand joaca nustu ce joc a inceput sa se comporte ciudat Jocul respectiv este Matrix. Acum nustu daca omul a inceput sa se urce pe pereti, dar sincer acum vreo 10 ani cand jucam doom ( ) dupa vreo 12 ore de omorat tot felul de bazaconii, ieseam din casa si aveam impresia ca ma misc in reluare. Plus ca eram alert tot timpul. Cand jucam transport tycoon ( cunoscatorii "stie" ), sunt grid-urile alea de iarba verde pe jos hashurate. Avem impresia apoi ca vad in fata ochilor tot felul de dungi si chestii Nu, nu-s tampit ! eram curios daca mai stiti intamplari din astea (patite de voi) legate de jocuri ..cu mai multe detalii daca se poate  _________________ METALHEAD Romania
Promotions - Booking - Events and more
www.metalhead.ro | [email protected]
Keeping Rock Music aLIVE since 2002 |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
Airman04061969 Big Diamond

|
Posted: Tue Feb 01, 2005 10:29 am Post subject: |
|
|
Mey, eu joc mult The Sims si acum ma intreb de ce sotia mea nu are un rombulet verde deasupra capului si de ce cand dau click pe ea, nu apare optiunea "Kiss"
Nu, acum serios vorbind, cine joaca mult The Sims chiar incepe sa se creada un mini-Dumnezeu. Cel putin seful meu a patit asta !  _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |
Aneisse 100% unknown species

|
Posted: Tue Feb 01, 2005 1:36 pm Post subject: |
|
|
Eu una nu cred ca jocurile au alta influenta decat aceea ca iti dezvolta anumite capacitati. Poate doar daca exagerezi iti influentzeaza si fizicul (ochi inrositi, paloare asta daca preferi sa te joci toata ziua pe calculator si sa nu mai faci nimic altceva). _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
http://theoldjukebox.blogspot.com/ |
|
Back to top |
|
 |
skullpder silver member

|
Posted: Wed Feb 02, 2005 4:01 pm Post subject: |
|
|
Jocurile ca si filmele cu exces de violenta au un efect dezastruos asupra copiilor pt ca ei au personalitatea in plina formare. Nu detaliez pt ca nu sunt expert in psihologie umana dar pot da exemple din ce am citit sau am auzit.
Un copil din Japonia a facut infarct in dupa ce jucase cateva ore bune Diablo 2.
Alti doi copii au comandat pe internet (naiba stie cum) doua ak-47 si s-au dus cu ele la scola sa arate colegilor cum arata armele teroristilor in CS. Asta pe undeva prin SUA.
GTA San Andreas, daca nu ma insel, a fost interzis in catave state din SUA. Si pe buna dreptate, ce poate invata un copil de pana in 14-15 ani, dintr-un joc extrem de realist (in ce priveste grafica si sunetul), in care personajul principal este un criminal si un hot?
Daca as avea copii as incerca sa-i indrum spre jocuri de logica si strategie (gen Syberia, Monkey Island, Sims, Tycoon's ) si majoritatea jocurilor cu masini. _________________ Cind oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei, se imita unul pe altul. |
|
Back to top |
|
 |
amadeus membru

|
Posted: Mon Mar 21, 2005 2:35 pm Post subject: |
|
|
Sa stiti ca jocurile sunt, intr-adevar, un "pericol". Ma refer la cele violente. Cumnatul meu(fratele sotiei), care este in varsta de 22 ani, de cand si-a luat calculator, este tot mai retras, nu se mai poate discuta cu el, inainte mai iesea la fotbal, acum de la servici, se duce direct la calculator la jocuri. Si acolo sta pana noaptea tarziu, iar dimineatza se trezeste devreme ca sa se duca la servci. In concluzie, jocurile dau dependenta, ii fac pe copii sa fie mai apatici, si mai necomunicativi. Sper sa tragem un semnal de alarma in aceasta privinta. Fetitei mele nu o sa-i instalez niciodata pe calculator un astfel de joc, eventual unul de strategie sau de logica, dar voi monitoriza foarte strict timpul pe care il petrece in fata calculatorului jucand jocuri. _________________ Daca un nebun va persista in nebunia lui, va fi considerat intelept. |
|
Back to top |
|
 |
|