mega4 junior


Joined: 11 Jul 2004 Posts: 10 Location: Bucuresti
|
Posted: Sun Dec 05, 2004 8:23 pm Post subject: Alimente si bauturi vindecatoare |
|
|
!! Fiecare imbucatura trebuie mestecata de cel putin 30 de ori;
!! Sculati-va de la masa jumatate satui.
- Fructe bine si natural coapte;
- Sucuri din fructe/legume;
- Miere de albine 1-6 linguri/zi in ceaiuri, limonade;
- Polen, pastura 1-6 linguri/zi, laptisor de matca 100-400 mg/zi;
- Legume si zarzavaturi netratate chimic;
- Verdeturi (leustean, marar, patrunjel, urzici, salata),
- Radacinoase (morcovi, telina, sfecla rosie, hrean ras);
- Condimente usoare (coriandru, anason, busuioc, tarhon, chimion, ghimbir);
- Condimente tari (usturoi, ceapa, hrean, praz, mustar);
- Otet de mere 1-3 lingurite/zi plus miere;
- Sare grunjoasa sau sare de mare;
- Drojdie de bere proaspata, o lingurita/zi;
- Ciuperci comestibile, soia;
- Cereale (grau, orez, porumb, hrisca, secara) germeni de grau 1-3 lingurite/zi;
- Grau incoltit, paine de graham, paine neagra, integrala;
- Tarate de grau (2-3 linguri macerate in 500 ml apa 8-10 ore), se consuma integral pe parcursul unei zile;
- Seminte crude (dovleac, fl. soarelui, nuci, alune, migdale, arahide);
- Ulei crud de masline, floarea soarelui sau soia presat la rece 1-4 lingurite/zi;
- Supe, ciorbe de legume si zarzavaturi, cartofi fierti in coaja sau copti;
- Piure de cartofi cu ulei crud de floarea soarelui si mujdei de usturoi;
- Lapte prins, iaurt, sana, chefir, unt, branza proaspata, urda, cas, zer;
- Fructe de mare (midii, stridii, crabi, creveti);
- Peste foarte proaspat sau corect congelat, icre proaspete;
- Galbenus de ou crud: 1 la micul dejun + miere sau iaurt, lapte batut;
- Oua de prepelite crude (3-5 inainte de micul dejun);
- Surse vegetale de proteine: polen, fasole, linte, mazare boabe, alune, arahide, nuci, seminte crude comestibile, germeni de grau, ciuperci, drojdie de bere. |
|