View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
marius Marius
|
Posted: Mon Apr 07, 2008 9:02 am Post subject: Situatia din Orfelinate ,un reportaj al rusinii |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=M27jEKT3Lzg
Trist ....
Bravo CNN!
Tot timpul trebuie ca CNN sa le-o ia inainte celor de la UE
Totusi , trebuiau inclusi in reportaj si cei de Protectia Copilului
Cat despre conducere orfelinatelor..n-am cuvinte!
Incompetenta! |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
jolie_jojo irecuperabila
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 5725 Location: La Cuca Macaii :D
|
Posted: Mon Apr 07, 2008 9:16 am Post subject: |
|
|
''Normal'' sa fie asa daca traim intr-o societate...dupa un sistem care permite oricarui parinte (in speta mama) sa-si abandoneze copilul cand i se nazare. Cea mai mare pedeapsa fiind...decaderea din drepturile parintesti ... de parca nu asta era scopul. So
Protectia Copilului - Autotitatea Nationala pt protectia Drepturilor Copilului ...mai pe numele ei....functioneaza ca ramura a administratiei publice centrale a da... si are si rol juridic pe deasupra...si nu face (va uimeste??) mare lucru. Se ''autosesizeaza'' in cateva cazuri...mai este sesizata in alte cazuri...cert este ca nu poate face fata nivelului crescut de abandonuri din romania zilelor noastre.
Acum sa ajung la Centrele de plasament...?? In marea lor majoritate fara cadre ''apte''... poate prea putine ...dotari necorespunzatoare.... lipsa de interes. Prea putini sunt cei care se implica cu adevarat ...asta este realitatea pe care o vad eu la momentul asta. _________________ Hai si tu la discutii in cafenea ! intra pe http://cafenea.itbox.ro |
|
Back to top |
|
|
nicky diamond member
|
Posted: Mon Apr 07, 2008 11:27 pm Post subject: |
|
|
Ma leshi?De ce nu merg si in ghetourile lor unde copiii de acolo traiesc cu mult sub situatia celor de la noi?Unde fiecare sat vai de mama lui de la noi arata precum Parisul pe langa acele ghetouri?
De ce sunt atat de multi copii abandonati?Sa-ti mai spun ca acei copii de fapt nu sunt adoptabili pentru ca dragii nostri "conducatori" ai Protectie Copilului tot asteapta de shpe mii de ani ca parintii naturali sa vina sa-si ia copilul din spital/orfelinat sau sa renunte la drepturile asupra acestuia?
Aceeasi Protectie a Copilului care,dupa 3 ani ,a innapoiat un copil celei care l-a nascut doar pentru ca l-a nascut,fara sa ii doara-n pardon ca timp de 3 ani cine l-a creascut i-a salvat viata de 3 ori,viata pusa in pericol chiar de retarzii care l-au facut ?Nu conteaza ca mama naturala este retarda,handicapata ,nu are serviciu,abia este tolerata de surori si frate ,nu conteaza ca de fiecare data cand copilul a fost la ea a intrat in spital cu febra si era in situatia de a-i fi cusuta pielea in jurul sexului pentru ca,de jeg,i s-a ros carne vie nefiind spalata niciodata in 2 saptamani .Nu a contat ca aceiasi parinti naturali au batut fata de numai cateva luni si mi-o aduceau piele si oase si vanata toata la 4 dimineata ...
Atata vreme cat unor imbecile ca mama copilei mele i se da dreptul de a-si creste copilul si de a mai face n alti copii cum va mirati de numarul mare al copiilor abandonati? _________________ Me,myself and I
La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery) |
|
Back to top |
|
|
maybe may be
|
Posted: Tue Apr 08, 2008 10:52 am Post subject: |
|
|
corect tot ce a spus nicky si mai ales legiferat prin Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, a carei singura "lege"
e sa nu instraineze copilul de familie
ori, de multe ori "familia" e o biata necajita, fara cel mai minimal simt al raspunderii si pana la coada oricum il abandoneaza pe ala mic
dar conform legiuitorului (nu odata decrepit) nicio institutie abilitata sa intervina nu o face tocmai din pricina acestei politici de prevenire a abandonului familial
si daca te iei de ei, iti trantesc in fata ca asta-i legea
proasta
parerea mea |
|
Back to top |
|
|
|