Forum Itbox Forum Index Forum Itbox
locul unde te simti bine
 
Salut! Ce faci ? Hai si tu cu noi :) ! Ce?! Vrei sa pleci ?! :) Stai asa oleaca!
Ne-am deschis Cafenea! Te asteptam si pe tine in Cafenea la itbox.
Locul Unde Te Simti Bine!

Impotriva altruismului
Goto page Previous  1, 2, 3
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum Itbox Forum Index -> Psihologie
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Miracle
gold member
gold member


Joined: 18 Dec 2007
Posts: 603
Location: In my world of paper flowers

PostPosted: Wed Feb 27, 2008 8:42 pm    Post subject: Reply with quote

[quote="Aneisse Mai mult, de multe ori lipsa actiunii ma poate afecta negativ, .[/quote]

Te poate afecta lipsa actiunii zici...si daca o faci te afecteaza pozitiv...chiar daca tu nu iti dai seama iti hranesti orgoliul...E logic...in momentul in care lipsa unui lucru te afecteaza negativ...atunci prezenta lui te duce spre cealalta extrema...adica iti provoaca o satisfactie.
_________________
Aici zace, intacta, uscata, caractita mica a prostiei.
Ma am la mana.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Reclama


Posted:     Post subject: Acorda-ne putina atentie

Back to top
Airman04061969
Big Diamond


Joined: 29 Sep 2004
Posts: 2396
Location: Addison (Texas)

PostPosted: Thu Feb 28, 2008 8:53 am    Post subject: Reply with quote

"Facerea de bine, f....re de mama !", cam asta e doctrina mea ! Incerc (desi nu prea reusesc ! LOL ) sa nu fac rau, dar, bine gratuit, de la "je", nu cred ca ai sa vezi, afara de cazul in care imi esti prieten sau esti una din (putinele) rubedenii de care imi pasa !
_________________
Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements").
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
Aneisse
100% unknown species


Joined: 07 Oct 2004
Posts: 3093
Location: Somewhere close

PostPosted: Thu Feb 28, 2008 3:49 pm    Post subject: Reply with quote

Miracle wrote:
[quote="Aneisse Mai mult, de multe ori lipsa actiunii ma poate afecta negativ, .


Te poate afecta lipsa actiunii zici...si daca o faci te afecteaza pozitiv...chiar daca tu nu iti dai seama iti hranesti orgoliul...E logic...in momentul in care lipsa unui lucru te afecteaza negativ...atunci prezenta lui te duce spre cealalta extrema...adica iti provoaca o satisfactie.[/quote]

Da, dar eu cred ca totul depinde de ce e in mintea ta atunci cand incepi actiunea...Daca o faci pentru ca sa-ti hranesti orgoliul da...e o chestie egoista, daca o faci pentru ca te afecteaza durerea celuilalt nu mai e o chestie egoista, chiar daca ai putea spune ca practic o faci pentru tine...ca sa nu te afecteze pe tine negativ. Daca iti pasa, te doare, te afecteaza suferinta din jur nu e loc de egoism aici...Daca actiunea vine ca o nevoie...
Sa-ti dau un exemplu...ditamai femeia de mine m-am luat la tranta cu hingherii , pur si simplu nu i-am lasat sa ia un caine (unu ma dadea la o parte, ma bagam iar intre ei si caine, printre picioarele lor, ca o nebuna). Nu m-am gandit nici o clipa la cum o sa ma simt dupa , pur si simplu am simtit ca trebuie sa fac asta cu orice pret, oricat de injositor ar fi tot circul... Era ca un atac la insasi psihicul meu... Unde mai pui ca in toata treaba asta m-am capatuit si cu un pumn in fatza si cu o muscatura de la cainele respectiv chiar de pardon... LOL LOL
Nope...nu toate faptele bune sunt facute pentru a-ti hrani orgoliul... dar intr-adevar , multe sunt...Si apoi...ar fi ceva asa de rau? Ca orgoliul tau sa se hraneasca cu fapte bune...lucrul asta...spune ceva despre tine...tot e ceva, nu?
_________________
Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! Smile))
http://theoldjukebox.blogspot.com/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Iomis
gold member
gold member


Joined: 07 Feb 2007
Posts: 498

PostPosted: Thu Feb 28, 2008 4:08 pm    Post subject: Reply with quote

Nu e vorba numai de asta. Lumea asteapta apreciere indiferent de ce face. Asa e alcatuit omul si asa e psihicul nostru. Fiecare vrea sa fie apreciat asa incat indiferent ca faci o fapta buna negandindu-te doar la a-ti gadila orgoliul tot astepti o apreciere. Eu cred ca nu conteaza asta. Conteaza doar sa facem fapte bune. Indiferent de motiv. Un rau se poate face asa de usor. Pe cand o fapta buna mai greu.
Back to top
View user's profile Send private message
jolie_jojo
irecuperabila


Joined: 28 Nov 2006
Posts: 5725
Location: La Cuca Macaii :D

PostPosted: Thu Feb 28, 2008 4:42 pm    Post subject: Reply with quote

Ca astepti o apreciere este una dar eu am intalnit persoane care cer aprecieri. Ceva gen ''uite ce am facut eu macar un bravo sa-mi spui''.

Quote:
Conteaza doar sa facem fapte bune. Indiferent de motiv. Un rau se poate face asa de usor. Pe cand o fapta buna mai greu.

Ai dreptate insa cand dai peste o persoana care a ajutat pe alta persoana si apoi a inceput sa se faleasca (cum sunt si unii politicieni LOL ) cea care a primit ajutorul cu siguranta ramane cu un gust amar.
_________________
Hai si tu la discutii in cafenea ! intra pe http://cafenea.itbox.ro
Back to top
View user's profile Send private message
Miracle
gold member
gold member


Joined: 18 Dec 2007
Posts: 603
Location: In my world of paper flowers

PostPosted: Thu Feb 28, 2008 4:59 pm    Post subject: Reply with quote

Nu e vorba de lucrurile pe care la facem inconstient.Adica inconstient pentru noi le facem.Omul e caracterizat prin individualitate. Si tot ce facem facem pentru noi.Alteritatea e doar pentru a ne da seama si mai mult de individualitatea noastra.
_________________
Aici zace, intacta, uscata, caractita mica a prostiei.
Ma am la mana.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
res
junior
junior


Joined: 26 Mar 2008
Posts: 8

PostPosted: Sat Mar 29, 2008 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

omul este totusi o fiinta sociabila si se simte in siguranta in societate . Instinctiv el vrea sa fie de folos, sa fie util societatii din care face parte. Lucrurile au degenerat insa odata cu aparitia discriminarii sau ierarhizarii sociale si o data cu ea au crescut egoismul, prefacatoria, minciuna , talharia, coruptia. Astfel de tendinte ar trebui sa fie impiedicate prin actiunea statului prin structurile si institutiile sale pentru a asigura egalitatea si libertatea fiecarui cetatean , care de altfel sunt si principii majore ale Drepturilor Omului .
Am spus ar trebui deoarece la noi staul este un instrument in mana "celor de sus" pentru a jecmani turma Wink
_________________
asta e !
Back to top
View user's profile Send private message
tuffgirl
can't touch this


Joined: 10 Feb 2005
Posts: 4571
Location: ;)

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 4:49 am    Post subject: Reply with quote

res wrote:
Lucrurile au degenerat insa odata cu aparitia discriminarii sau ierarhizarii sociale si o data cu ea au crescut egoismul, prefacatoria, minciuna , talharia, coruptia.


Asta de fapt exista de cand lumea...se pare ca shi pe vremea lui Isus, fiul lui Dumnezeu existau diferentele astea sociale shi mai sus mentionatele calitati negative ale societati, poate erau numite diferit pe timpul acela dar produsul final al acestor calitati este la fel cu cel din ziua de astazi.

res wrote:
Astfel de tendinte ar trebui sa fie impiedicate prin actiunea statului prin structurile si institutiile sale pentru a asigura egalitatea si libertatea fiecarui cetatean , care de altfel sunt si principii majore ale Drepturilor Omului .
Wink


Oare de asta suna a doctrina comunista?

Intreb shi eu :nustiu:
_________________
Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.

- Quintilian, De Institutione Oratoria
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
marius
Marius


Joined: 29 Oct 2003
Posts: 4654
Location: :-)

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 2:21 pm    Post subject: Reply with quote

res wrote:
omul este totusi o fiinta sociabila si se simte in siguranta in societate .Instinctiv el vrea sa fie de folos, sa fie util societatii din care face parte. Lucrurile au degenerat insa odata cu aparitia discriminarii sau ierarhizarii sociale si o data cu ea au crescut egoismul, prefacatoria, minciuna , talharia, coruptia. Astfel de tendinte ar trebui sa fie impiedicate prin actiunea statului prin structurile si institutiile sale pentru a asigura egalitatea si libertatea fiecarui cetatean , care de altfel sunt si principii majore ale Drepturilor Omului .
Am spus ar trebui deoarece la noi staul este un instrument in mana "celor de sus" pentru a jecmani turma Wink

La ce categorie de oameni te referi, res?
La cei sociabili sau la toate categoriile? Poate la categoriile de gen?
Mi-a placut concluzia la care ai ajuns pornind de la "discirminare Arrow cresterea perfidiei "insa nu consider ca este corect spus ["omul este totusi o fiinta sociabila si se simte in siguranta in societate"] deoarece asta depinde de categoria de oameni (sociabili,nesociabili, activi , inactivi) si variaza si in functie de "siguranta" inspirata de societatea din care face parte.
Societatea este definita si ea de categoriile de oameni , de elite.....
Quote:

Am spus ar trebui deoarece la noi staul este un instrument in mana "celor de sus" pentru a jecmani turma
In afara faptului ca nu negam modul prin care ne lasam "instrumentati" "manipulati", nu crezi ca "statul" reprezinta vocea natiunii? Eu pers consider ca din moment ce admitem ca suntem manipulati, este ca si cum am recunoaste ca manipulatori mai demni nu am avea!
De fapt , ei , cei de sus, sunt cei alesi de noi sa ne conduca, si faptul ca ei ne conduc impotriva vointei noastre, conform celor afirmate de tine, demonstreza ca vocea natiunii nu se face auzita
Deci cine are o vina?
Ei ca fura sau noi ca acceptam sa fim furati?
Quote:
Astfel de tendinte ar trebui sa fie impiedicate prin actiunea statului prin structurile si institutiile sale pentru a asigura egalitatea si libertatea fiecarui cetatean , care de altfel sunt si principii majore ale Drepturilor Omului
Carta a fost introdusa si in Ro, iar cei care trebuiesc sa o respecte sunt cetatenii nu Statul. Statul , prin institutiile sale s-a obligat sa introduca o legislatie ce trebuie insa respectata
Statul prin institutiile sale , apara Drepturile Omului, ex Tribunal, Judecatorii
Cei care slujesc Statul sunt cei ce trebuie sa respecte aceste drepturi


Last edited by marius on Wed Apr 02, 2008 7:31 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
res
junior
junior


Joined: 26 Mar 2008
Posts: 8

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 3:18 pm    Post subject: Reply with quote

tuffgirl wrote:
[....]
res wrote:
Astfel de tendinte ar trebui sa fie impiedicate prin actiunea statului prin structurile si institutiile sale pentru a asigura egalitatea si libertatea fiecarui cetatean , care de altfel sunt si principii majore ale Drepturilor Omului .
Wink
Oare de asta suna a doctrina comunista?
Intreb shi eu :nustiu:

Drepturile Omului erau vehiculate intradevar si in comunism , dar la fel ca si acum ele nu erau garantate de institutiile si structurile statului ci erau doar teoretice. Aduc ca argument doar dreptul la libera exprimare unde daca exprimai ce nu trebuia erai imediat saltat de securisti Wink
Si mai curios este faptul ca in perioada comunista , societatea capitalista era criticata tocmai pentru nerespectarea Drepturilor Omului , iar capitalistii la randul lor criticau societatea comunista tot pentru asta Wink
Mai mult, tarile capitaliste dezvoltate sunt mai aproape de comunism decat sunt sau erau cele comuniste . (vezi Belgia, Olanda, Suedia, Norvegia, .....)

Eu zic ca Drepturile Omului sunt in pprimul rand democratice, nu comuniste sau capitaliste . Faptul ca noi suntem ca dezvoltare sociala la nivelul evului mediu sau a capitalismului primitiv, nu inseamna ca trebuie sa-i vedem pe ceilalti prin aceeasi optica. In tarile civilizate Drepturile Omului sunt totusi respectate la un nivel destul de ridicat si nu sunt doar vrajeli electorale ca la noi Razz
_________________
asta e !
Back to top
View user's profile Send private message
nicky
diamond member
diamond member


Joined: 19 Sep 2005
Posts: 1188
Location: Bucuresti

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 4:58 pm    Post subject: Reply with quote

Nu stiu daca sunt o persoana altruista sau nu si nici nu stiu cum sa definesc altruismul .Pur si simplu fac ce simt si de foarte multe ori,extrem de multe ori,imi vine sa plang pentru ca puterile mele sunt limitate .Nu astept laude,nu le cer atunci cand fac un lucru bun pentru cineva (membrii mai vechi stiu despre ce vorbesc) dar recunosc ca atunci cand cineva pe care l-am/am ajutat/ajutat-o imi multumeste sau pur si simplu citesc multumirea si fericirea in ochii persoanei respective,ma umple de un sentiment placut si imi da puterea de a merge mai departe .De multe ori ma implic in a ajuta persoane total necunoscute mie si fac asta instinctiv,fara a ma gandi prea mult la consecinte .
Nu dau exemple pentru ca nu vreau ca vorbele mele sa fie considerate lauda de sine .
_________________
Me,myself and I

La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum Itbox Forum Index -> Psihologie All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Portal - Bandwidth Test ( test your internet bandwidth ) - Bancuri ( cele mai bune bancuri ) - Radio Live ( posturi de radio live din romania ) - Anunturi Gratuite ( anunturi gratuite pe categorii ) - Jocuri ( spuma jocurilor flash de pe internet ) - Horoscop ( horoscopul tau zilnic ) - Subtitrari ( subtitrari filme ) - Antivirus ( scan online ) - Ziare ( ziare romanesti in ordine alfabetica ) - Vremea ( vremea in Romania ) - Taxi in Romania ( companii de taxi ) - Revista Presei ( spuma stirilor ) - Locuri de munca - Telefoane Mobile - Cazare - Jocuri Online - Jocuri Noi - Concerte - Parteneri - Program TV ( program tv in romania ) - Anunturi ( anunturi fara inregistrare )

Radio Live in Romania
- Radio - Europa FM Live - Radio 21 Live - Kiss FM live - Total Live - Pro FM Live - Guerrilla Live - City FM Live - Romantic FM Live - National FM Live

Rock FM | Radio ZU | Magic FM | National FM | City FM | Pro FM | Radio Guerrilla | KISS FM | Radio 21 | Europa FM | Radio Manele

Jocuri Online
Jocuri Actiune | Jocuri Amuzante | Jocuri Arcade | Jocuri Aventura | Jocuri Barbie | Jocuri Carti | Jocuri Casino | Jocuri Clasice | Jocuri Copii | Jocuri De Gatit | Jocuri Impuscaturi | Jocuri Indemanare | Jocuri Logice | Jocuri Puzzle | Jocuri Racing | Jocuri Shootere | Jocuri Sport


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

- WebHosting