View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
maybe may be
|
Posted: Mon Jul 02, 2007 4:18 pm Post subject: |
|
|
lala wrote: | tu ce ai raspunde la intrebarile tale? eu nu am donat dar sunt f curioasa | so, acum cateva minute (putine) te-am vazut acolo jos
te asteptam |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
jane Primul post
|
Posted: Sat Sep 15, 2007 5:46 pm Post subject: |
|
|
nu neaparat related cu topicul.. am fost si eu sa donez azi si am fost f dezamagita de cum e tratat subiectul in Romania
si sa vrei sa donezi si devine aproape imposibil
gasisem pe internet 3 spitale unde se poate dona (printre care si spitalul de urgenta floreasca), pe care l-am ales evident fiind cel mai aproape.
Am ajuns, si m-au intrebat pt cine vreau sa donez. Nu vroiam sa donez pt cineva anume. M-am dus cu gandul sa ajut pe cineva, mai ales ca citisem pe net ca in Romania e procentul f mic de donatori, ca e nevoie etc. Mi-a spus asistenta / doctorita (ce era nu stiu) ca nu sunt autorizati sa dea bonuri de masa.. zi libera etc.
I-am spus ca nu e o problema, daca tot m-am dus, macar sa donez. Oricum nu ma dusesem pentru alea 3 bonuri sau cate sunt. Mi-a raspuns ca nu are voie sa ma lase sa donez, pentru ca asa sunt regulile. Ca pot sa donez pentru cineva, dar ca nu pot sa donez benevol, asa pur si simplu pentru spital, pentru ca nu au voie (din cauza bonurilor..). Si ca exista doar un singur centru in Bucuresti unde se poate dona..
Sincer.. intr-o tara ca Romania cu unul din cele mai mici procente la donare de sange din Europa, ma asteptam sa fie incurajata populatia sa doneze.. Si am aflat azi ca e exact invers. Sa vrei sa donezi, si nu poti. Decat daca umblii pe drumuri pt un centru de la mama naibii, unde se duce tot bucurestiul, inclusiv toti tiganii care doneaza pentru bani
Asa ca momentan ma lipsesc... poate daca o mai fi vreo campanie prin Politehnica cu centru de donare acolo, o sa ma duc Parca a fost una anul asta.
Sincer.. nici nu ma mira ca nu doneaza lumea in Romania, la felul in care e tratat subiectul. Daca nici la spitalul de urgenta nu se poate (si acum sincer.. la un accident grav se ajunge la urgenta, si ei ce fac, suna familiile sa vina sa doneze?.. pt ca sincer asa se procedeaza acum.. ) |
|
Back to top |
|
|
jolie_jojo irecuperabila
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 5725 Location: La Cuca Macaii :D
|
Posted: Tue Sep 18, 2007 3:47 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Mi-a raspuns ca nu are voie sa ma lase sa donez, pentru ca asa sunt regulile. Ca pot sa donez pentru cineva, dar ca nu pot sa donez benevol, asa pur si simplu pentru spital, pentru ca nu au voie (din cauza bonurilor..). Si ca exista doar un singur centru in Bucuresti unde se poate dona.. |
Da...o munca in plus pt ei sa stea sa-ti ia sange apoi sa-l trimita tocmai la Institut pt a fi analizat si sa ramana acolo.... Nu mai bine te-ai duce direct tu la Institutul de Hematologie ca sa nu mai trimita ei o ambulanta special pt sangele tau... in fond nici macar nu suntem in criza! Asta da comoditate! Cam aici se invarte treaba... nu din pricina bonurilor...
Daca ai dona pt cineva care nu ar fi internat in acel spital ti-ar fi permis sa faci asta daca cel pt care donezi se afla internat intr-un spital care nu are laborator de analiza propriu altfel nu! _________________ Hai si tu la discutii in cafenea ! intra pe http://cafenea.itbox.ro |
|
Back to top |
|
|
floare_albastra membru
|
Posted: Tue Jan 15, 2008 9:09 pm Post subject: raspuns |
|
|
Nu am donat, dar cine stie? |
|
Back to top |
|
|
nicky diamond member
|
Posted: Thu Mar 27, 2008 5:00 am Post subject: |
|
|
As dona sange dar nu o pot face din cauza tensiunii extrem de mica pe care o am (9 cu 5 si extrem de rar ajunge la 10 cu 5) . _________________ Me,myself and I
La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery) |
|
Back to top |
|
|
|