View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
nicky diamond member
|
Posted: Fri Feb 17, 2006 9:51 am Post subject: |
|
|
tuffgirl wrote: | Nai unu mai scurt? Asta ma face dillie de cap. | _________________ Me,myself and I
La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery) |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
denysa silver member
|
Posted: Tue Feb 21, 2006 2:54 pm Post subject: |
|
|
Doamne da ce i-o apucat sa poceasca limba romana?Parca e un limbaj de analfabeti |
|
Back to top |
|
|
Airman04061969 Big Diamond
|
Posted: Tue Feb 21, 2006 2:57 pm Post subject: |
|
|
Cum nu vii tu, Gica (George Pruteanu - n.a.), doamne, ca, punand mana pe ei..... _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
|
nicky diamond member
|
Posted: Tue Feb 21, 2006 10:13 pm Post subject: |
|
|
Ce puii mei inseamna " deflui "? _________________ Me,myself and I
La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery) |
|
Back to top |
|
|
tuffgirl can't touch this
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 8:01 am Post subject: |
|
|
da chiar, ce inseamna? _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
|
Airman04061969 Big Diamond
|
Posted: Wed Feb 22, 2006 9:35 am Post subject: |
|
|
Sa fiu sincer, habar n-am ce inseamna "a deflui" dar, dupa contextul in care este folosit, pare a insemna "a defila". Oricum, cei de la Academia Romana vor afla ce inseamna "a deflora" gaozul daca mai introduc cuvinte nenecesare in limba romana. _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
|
FireEyes Gazda voastra
|
|
Back to top |
|
|
Cristina_TM gold member
|
Posted: Thu Feb 23, 2006 7:59 pm Post subject: NOUA GRAMATICA a limbii romane! |
|
|
Vedeti ca imnul inca merge Nici eu nu le inteleg pe toate, dar ce mai conteaza? Nu avem cum sa stim toate cuvintele din vocabular oricum...Nu importa!
Besos,
Criss _________________ Iubeste in fiecare moment al vietii tale si gandeste-te ca azi e ultima zi din viata!!! |
|
Back to top |
|
|
Anne diamond member
|
Posted: Wed Nov 08, 2006 9:22 am Post subject: |
|
|
doom2 se va folosi de acum inainte inclusiv la bac sau examene, acum depinde de corector daca si`a insusit el cunostiintele pt a fi capabil sa corecteze.
multe dintre variante sunt recomandate din doom2 dar acceptate si cele din doom1. daca apar cele 2 variante intr`o intrebare grila trebuie luata cea din doom2.in plus sunt mult mai multe modificari decat cele afisate aici,inclusiv modificari de accent sau plural . _________________
|
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Wed Nov 08, 2006 12:37 pm Post subject: raspuns |
|
|
Incerc si eu sa ma familiarizez cu noua gramatica! |
|
Back to top |
|
|
floare_albastra membru
|
Posted: Fri Sep 28, 2007 2:31 pm Post subject: |
|
|
da,pai unii dintre noi nu stiu cand se scrie cu doi i,d-apoi gramatica noua? |
|
Back to top |
|
|
Miracle gold member
Joined: 18 Dec 2007 Posts: 603 Location: In my world of paper flowers
|
Posted: Wed Dec 19, 2007 3:49 pm Post subject: |
|
|
Voi ati facut putin o varza aici
Gramatica Academiei e una Si DOOM-ul e alta.. DOOM-ul merge mai mult pe partea de vocabular si ortografie, hai, si morfologica.Oricum una din cele mai notabile schimbari e treaba cu nicio si niciun De partea cu sant nici vorba.Mai e asta cu eu continui in loc de eu continui cum era corect si normal pana acum.
Acuma despre Gramatica Academiei aia chiar e varza.Si partea proasta ca trebuie acceptata desi gramaticienii din Cluj sunt putin revoltati. Dar fiecare cu scoala lui. Mie mi se pare interesanta partea cu Elementul Predicativ Suplimentar care nu mai e asa ci e altcumva. Il despart astia in complementul predicativ al obiectului si predicativ suplimenatr simplu.Nu stiu de ce fac ei asta...Eu am o licenta de facut pe asa ceva si ma sperie. Cine ma poate ajuta... _________________ Aici zace, intacta, uscata, caractita mica a prostiei.
Ma am la mana. |
|
Back to top |
|
|
o studenta junior
|
Posted: Tue Feb 05, 2008 10:23 pm Post subject: raspuns |
|
|
aveti dreptate, e o prostie ce fac, dar, hei! de ce sa indrepti greselile cand le poti face...corecte |
|
Back to top |
|
|
|