Forum Itbox Forum Index Forum Itbox
locul unde te simti bine
 
Salut! Ce faci ? Hai si tu cu noi :) ! Ce?! Vrei sa pleci ?! :) Stai asa oleaca!
Ne-am deschis Cafenea! Te asteptam si pe tine in Cafenea la itbox.
Locul Unde Te Simti Bine!

APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum Itbox Forum Index -> Literatura & Poezie
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 7:03 pm    Post subject: APOGEUL METAFORIC...poezii de Mihai LEONTE Reply with quote

M i h a i L E O N T E

MOTTO
„Să aveţi credinţă, nădejde şi dragoste”
Biblia – Corinteni – 13 – 13


APOGEUL METAFORIC

Dedic scrierile din acest volum soţiei mele,
Ana LEONTE, care mi-a arătat calea spre fericire.


PRIMĂRIA oraşului Moldova Nouă
SINDICATUL „ARAMIS” Moldova Nouă
S.C. „PARTENER” S.R.L. Moldova Nouă
S.C. „PRO MARKETING S.R.L. Reşiţa

Moldova Veche
31 mai 2004

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Reclama


Posted:     Post subject: Acorda-ne putina atentie

Back to top
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

Viaţa e o luptă necurmată: unii sunt fericiţi mai devreme, alţii mai târziu, iar alţii niciodată.”
EURIPIDE; poet grec: 480 – 404 î.e.n.

IUBITUL MEU CITITOR

Când păşeşti în viaţă, cu inocenţă, nu ştii niciodată ce îţi va rezerva viitorul. Vezi totul în cele mai frumoase culori. Mergând spre viitor, nu mi-am văzut niciodată viitorul în culori sumbre, ci numai în culori frumoase.
Am trecut prin greutăţi, dar le-am învins. Aproape totul ce mi-am propus am realizat. Am avut credinţă şi speranţa sinceră că nu voi ceda în faţa obstacolelor şi am reuşit să merg înainte pe drumul care Divinul Creator mi l-a hărăzit.
Toţi cei care veţi citi scrierile mele să aveţi în suflet credinţa curată şi nestrămutată, că cineva este întotdeauna lângă voi pentru a vă ocroti şi apăra, că nu sunteţi singuri. Această credinţă vă va aduce în suflet optimismul de care aveţi atâta necesitate. Astfel veţi trece mai uşor peste greutăţi. Viaţa ne-a fost dăruită pentru a fi trăită la cota cea mai înaltă şi nu trebuie risipită şansa pe care Ziditorul lumii ne-a dat-o. În jurul nostru sunt atâtea frumuseţi încât este păcat să nu le descoperim, şi să nu ne bucurăm de ele. Ar fi cea mai mare greşeală săvârşită de noi oamenii.
Dacă cineva m-a nedreptăţit sau mi-a luat ceva pe nedrept, DUMNEZEU mi-a dat cu prisosinţă pe altă parte. Sunt mulţumit sufleteşte că am ajuns până aici şi voi lupta să merg mai departe, cât mai mult. Ai prilejul de a citi gândurile unui om care a ajuns la apogeul vieţii. Nu am cucerit Everestul, nu am stabilit recorduri mondiale, am reuşit să trec prin viaţă. Poate pentru mulţi pare banal, dar marele Voltaire spunea: „ Numai cei puternici înving valurile vieţii”.

Cu sinceră preţuire, al dumneavoastră,
Mihai LEONTE
08 noiembrie 2003

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 7:08 pm    Post subject: AUTOBIOGRAFIA LUI MIHAI LEONTE Reply with quote

Mă simt extrem de fericit ori de câte ori reuşesc să înving un obstacol.”
Ludwig van BEETHOVEN; 1770 – 1827

AMINTIRI DESPRE MINE…
( Autobiografie )

Mă numesc LEONTE MIHAI, născut la data de 19 ianuarie 1941, în comuna Buneşti, judeţul Suceava, din părinţii Vasile şi Elena-Jăniţa LEONTE, născută CONDURACHE.
Primele 4 clase elementare le-am urmat în satul natal, clasele 5 şi 6 în centrul de comună BUNEŞTI, iar clasa a 7-a am absolvit-o la cursurile fără frecvenţă în 1961 la Zlatna.
Între 1957 şi 1961 am urmat cursurile Şcolii Profesionale de Mineri Zlatna, regiunea HUNEDOARA.
De la 1 iulie 1961 până la 18 august 1962 am lucrat ca muncitor miner la I.M.Ghe. Doja ZLATNA. Din noiembrie 1962 am lucrat ca miner la E.M. BAIA de ARIEŞ, regiunea CLUJ. În perioada 1963-1966 am urmat cursurile Liceului Seral Baia de Arieş, însă semestrul II al clasei a X-a l-am absolvit la Liceul Seral Valea Călugărească. Liceul l-am absolvit cu diploma de bacalaureat în 1972 la Liceul Real Moldova Nouă, secţia Serală.
Din noiembrie 1966 am lucrat la I.M. Moldova Nouă ca miner până în 15 septembrie 1968 când am fost selecţionat pentru şcoala de maiştri pe care am urmat-o şi am absolvit-o în iunie 1969.
De la 1 iulie 1969 am lucrat ca maistru miner subteran până la 1 septembrie 1980 când am fost promovat maistru principal subteran. Toată această perioadă, până la 1 mai 1990 când m-am pensionat, am lucrat numai în cadrul I.M. Moldova Nouă.
În anul 1967 m-am căsătorit cu Ana Martinovici cu care am doi copii:
- Leonte Marius Dan născut la 2 aprilie 1968, actualmente mecanic miner subteran, căsătorit, şi are un copil.
- Leonte Amelia Elena născută la 11 mai 1969, actualmente cetatean al S.U.A., şi lucrează la Spitalul Municipal HARTFORD din Connecticut, fiind şi studentă la o facultate de management.
Pe tot parcursul activităţii din producţie am fost colaborator al Sindicatului Miner, fiind organizator de grupă permanent şi sporadic în conducerea superioară. Am făcut parte în permanenţă din conducere C.A.R. din întreprindere, fiind o perioadă şi vicepreşedinte.
În permanenţă, am continuat unele activităţi extraprofesionale ca: 1963-1965 am frecventat Cenaclul Literar „PAVEL DAN” Turda, unde am debutat cu poezia „Artist în minerit” în ziarul „Turda Nouă”.
Din 1976 am devenit membru al Asociaţiei Filateliştilor din România, unde am avut diverse funcţii de conducere, fiind evidenţiat cu Diploma cu rang de Medalie de Argint de către asociaţie.
În perioada 1978-1982 am jucat şah prin corespondenţă la diverse turnee interne printre care şi Cupa României.
După ieşirea la pensie în 1990, considerând că e necesar ca bătrânii să-şi poată apăra drepturile, am iniţiat înfiinţarea Asociaţiei Pensionarilor „Clisura Dunării” şi apoi la fondarea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Moldova Nouă. Ambele organizaţii au fuzionat în ianuarie 1993 având o conducere unică, al cărei preşedinte am fost ales iniţial, şi reales până în prezent.
În 1994 cu ambele organizaţii am aderat la Uniunea Generală a Pensionarilor din România, fiind ales în Consiliul Naţional în 1994 şi reales în 1998.
La alegerile locale din 1992, am fost ales consilier independent al oraşului Moldova Nouă, şi apoi consilier judeţean pentru judeţul Caraş-Severin. Actualmente nu fac parte din nici un partid politic. Sunt membru al Alianţei pentru Pace din România filiala Caraş-Severin. Colaborator al Asociaţiei Pro-Democraţia Club Reşiţa. Mai sunt membru al Asociaţiei Amatorilor de Ştiinţă şi Cultură Bucureşti, unde este preşedinte profesorul Claudiu Vodă, cunoscut autor de lucrări ştiinţifice pentru tineret.
Ca hobby, am fost şi sunt fotograf amator, iniţiind şi organizând din 1998 la Moldova Nouă Expoziţia Fotografică „Bătrânii noştri” care are loc în fiecare an la 1 octombrie cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.
Fiindcă am iubit întotdeauna literatura, am reuşit să-mi editez cu forţe proprii patru caiete de poezii: „ALB NEGRU” 1999, „NOSTALGII” 2000, „REVERII ADVERSE” şi „VALENŢE MEDII” 2001, în anul 2002 mi-am tipărit volumul „MEDITAŢII ADMISE” care cuprinde o mare parte din creaţia mea.
În 08 august 2002, Consiliul Local al comunei Buneşti, judeţul Suceava mi-a acordat titlul de „Cetăţean de onoare” a acestei comune.
Am diverse colaborări, începând din 1994, la ziarul „TIMPUL” din Reşiţa, în apărarea intereselor şi drepturilor pensionarilor, ca şi a tuturor persoanelor defavorizate. De asemenea colaborez şi la postul de radio Timişoara, cu realizatorii emisiunii „Vârsta a Treia”.
Am colaborat şi la ziarul „POŞTAŞUL” cât şi la alte publicaţii.

Cu cele mai sincere gânduri,
Mihai LEONTE

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 7:09 pm    Post subject: Reply with quote

ÎN LUPTĂ CONTINUĂ CU POEZIA

Cine citeşte poezia lui Mihai LEONTE trebuie să parcurgă cu atenţie aceste creaţii. De ce, vă veţi pune întrebarea? Un răspuns scurt ar fi acela că poetul abordează o tematică diversă, ceea ce îl va face pe cititor să se plimbe printr-un vast univers. Venind din copilărie până la anii bătrâneţii, din adâncurile minelor prin care a lucrat şi până la zenitul infinit al stelelor, din interiorul mistic al sufletului, amestecat cu marele sentiment al iubirii, poezia lui Mihai LEONTE este „plină de poezie”, cum remarca un cititor simplu.
Ce înseamnă această asociere de cuvinte? E greu de răspuns. Totuşi voi remarca o trăire intensă a poetului care printr-o simplitate dezarmantă redă în versuri nişte imagini care astfel ar trebui descrise în foarte multe pagini. Această dozare a naraţiunii este foarte interesantă şi devine curioasă, căci este surprinsă de acest autodidact care are încă multe resurse intelectuale şi nu va surprinde pe nimeni dacă el va scoate în continuare aceste „cristale literare” în anii care vin, iar dacă va reuşi să le şi tipărească pentru a fi citite de un public mai larg, va fi şi mai bine.
Ideea şi imaginea despre lume a celui ce scrie determină forma exprimării. Vezi clar şi simţi curat, aşa vei scrie. Mihai LEONTE nu este preocupat doar de formă, el vrea să scrie pentru a „spune ceva” şi de aceea tematica abordată este diversă, deoarece ermetismul, încifrarea uneori, nu este decât aparentă.
Consider că necesitatea, dorinţa de a crea i-a impus lui Mihai LEONTE să-şi limpezească, înainte de a păşi în luptă, propriile idei. O poezie confuză, fără claritate şi statornicie a ideilor fundamentale, nu poate fi receptată. Creaţia sa poate fi caracterizată printr-un echilibru stabil, printr-o mlădiere transparentă care este capabilă să exprime fără cazne orice aspect al realităţii atât de variate.
- Ce se întrevede sub pasiunea cu care autorul scrie poezie? Un suflet blând şi frământat, un luptător sensibil, un caracter viu, care acumulează detalii din existenţa zilnică şi le încarcă de semnificaţii. Deşi nu mai este la vârsta „primelor iubiri”, dar tânăr şi neînfrânt sufleteşte, Mihai LEONTE găseşte puterea de a pune mâna pe condei şi, din vârful gândirii sale, reuşeşte să aştearnă pe foaie idei frumos îmbrăcate în metafore.
Probabil, Mihai LEONTE va mai scrie mult, de aceea eu nu pot decât să-i urez să rămână un copac vajnic care, în ciuda anilor, să aibă trunchiul mustind de sevă.

Profesor Camelia STOICEVICI,
Şcoala Generală Nr.3, Moldova - Nouă
Licenţiată a Universităţii de Vest TIMIŞOARA.

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 7:13 pm    Post subject: Reply with quote

Mihai LEONTE, publicistul

L-am cunoscut mai întâi ca poet. De c*rând, însă, am avut prilejul să citesc şi o parte dintre scrierile sale în proză, publicate în ziare sau rostite la posturi de radio, ori în reuniuni cu caracter public. Sunt eseuri, pamflete, note culturale şi de informare cetăţenească, scurte cuvântări. În imensa ei majoritate, proza sa abordează curajos câteva teme de interes local, dar şi naţional:
- viaţa chinuită, de mizerie materială a multor pensionari care sunt mânaţi continuu, fără ruşine , pe drumul genocidului, de politicieni nevrednici sau imorali;
- starea jalnică a oraşului Moldova Nouă şi a locuitorilor lui, lipsiţi de servicii elementare vieţii, precum apa caldă şi căldura, dar înzestraţi cu clădiri degradate şi străzi găunoase;
- realizări şi preocupări ale CARP – al cărui preşedinte este – menite să ofere măcar o geană de protecţie şi lumină spirituală acelor oropsiţi ai vieţii contemporane.
Scrierile domnului Mihai LEONTE, adesea patetice, adevărate „strigăte în pustiu” adresate nesimţirii parlamentarilor şi autorităţilor locale – deşi nu-mi spuneau nimic nou faţă de situaţia generală cunoscută a majorităţii pensionarilor din toată ţara – m-au impresionat prin tragicul realismului cu care sunt iar şi iar dezvăluite. Şi aceasta, în timp ce „aleşii neamului” îşi permit o risipă deşănţată; iată doar un singur exemplu: senatul României are mai mulţi membri decât al celui mai bogat stat din lume, S.U.A. ! Astfel, Mihai LEONTE este nu doar un poet sensibil, ci, mai ales, un organizator şi un luptător lucid, tenace, pe tărâm social, animat de sincer umanism şi constructor de fapte concrete, în limita puterilor sale. El militează pentru a ajuta, dar şi a trezi interesul celor din jur faţă de nevoia tot mai imperioasă de a se lua măsuri concrete pentru îmbunătăţirea vieţii scurte a pensionarilor ACUM!

Profesor Claudiu VODĂ,
Preşedintele Asociaţiei Amatorilor de Ştiinţă şi Cultură din România

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 7:16 pm    Post subject: ZIUA MINUNATA...poezie de Mihai LEONTE Reply with quote

ZIUA MINUNATĂ

A fost ziua minunată
A întâlnirii noastre,
Erai foarte încântată
Pluteam amândoi prin astre.

Priveam la tine încântat
Şi totodată cu aminte,
Te-am cuprins şi sărutat
Am rămas în contemplare.

Eram singuri pe Pământ
În jurul nostru un pustiu,
Plecasem pe tărâmul sfânt
Ne-am trezit într-un târziu.

Am revenit la realitate
Cu gândul la altă amintire,
Care era foarte departe
Care ne-a dus la fericire.

Stăm liniştiţi mână în mână
Ca doi copii nevinovaţi,
Dorind ca totul să rămână
Aşa cum stăm, îmbrăţişaţi.

Petia 8 noiembrie 1963

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Wed Feb 21, 2007 7:18 pm    Post subject: ASTEPTARE...poezie de Mihai LEONTE Reply with quote

AŞTEPTARE

Căutând prin vechile emoţii
Nu mai regăsesc primul sărut,
Mă întrebi care sunt sorţii
Prin care noi ne-am cunoscut.

Acum nici nu pot să plâng
Lacrimi n-am, am ochii trişti,
De durere pumnii strâng
Şi mă-ntreb de mai exişti.

Astfel zilele se scurg încet
Cu mersul lor înspre final,
Iubito eu te mai aştept
Până la sfârşitul meu fatal.

Dacă auzi că nu mai exist
Nu veni să vezi un trup inert,
Chiar dacă-ţi va fi chipul trist
Am murit cu tine-n piept.

Fălticeni 8 noiembrie 1963

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Sun Feb 25, 2007 8:29 am    Post subject: IUBIREA...poezie de Mihai LEONTE Reply with quote

IUBIREA

Iubirea ca un zbor lung
Plutind pe cerul senin,
În spaţii ce nu-i ajung
În sufletul parcă prea plin.

Iubirea aduce adieri
Peste gingaşele narcise,
Ieşite din primăveri
Cu petalele deschise.

Iubirea, zâmbete noi,
A sufletului încins,
Mătasea buzelor moi
Sensibile de nedescris.

Iubirea, o rază lină,
Cu puteri nemăsurate,
Care pune în lumină
Aureola inimilor curate.

Lăsaţi iubirea să curgă
În inimă de orice vârstă!
Căci tristeţea o alungă
Atunci când iubirea există.

Cluj August 1964

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Sun Feb 25, 2007 8:31 am    Post subject: GANDINDU-MA LA VIITOR...poezie de Mihai LEONTE Reply with quote

GÂNDINDU-MĂ LA VIITOR

Arzând ca faclele din smoală
M-am înşelat ca orice muritor,
Duceam în mine noua boală
Abuzul de cuvinte fără spor.

M-am liniştit şi în tăcere
Ironii am strâns şi pentru alţii,
Hămesit de falsa mea plăcere
Inima mi-am frânt-o în durere.

Ce a mai rămas e numărat
Ce este totu-i cântărit,
Între vis şi adevărat
Nu ştim ce e de-mpărţit.

Va veni suprema pace
În care vom dormi de veci,
Va fi sfârşitul, n-ai ce face
În jurul nostru cripte reci.

În lumea asta totuşi mică
Fac declaraţii, îndrăznesc.
De ce să-mi fie frică?
Vreau să se ştie că iubesc.

Petia August 1964

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Sun Feb 25, 2007 8:33 am    Post subject: STEA INDEPARTATA...poezie de Mihai LEONTE Reply with quote

STEA ÎNDEPĂRTATĂ

În Carul Mare e o stea
Pe care noaptea o privesc,
Acolo-mi este dragostea
Pe care atâta mi-o doresc.

Ca orice stea din depărtare
Ea rămâne mereu rece,
Am obosit în căutare
De la mine vrea să plece.

De ce steluţa mea iubită
Te-ascunzi în nori de fum?
Mi-e inima atât de obosită
Căci nu avem acelaşi drum.

Fără tine mi-este greu
Nu ştiu cât o să rezist?
Te port în suflet mereu
Care este tot mai trist.

Nu am iubit nicicând tăcerea
Voiam să fiu tot optimist,
Dar m-a cotropit durerea
Fără tine parcă nu exist.

Fălticeni August 1964

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Wed Feb 28, 2007 3:37 pm    Post subject: SPERANTA...poezie de Mihai LEONTE Reply with quote

SPERANŢA

Nori de gânduri zbuciumate
Te caută în veşnică furtună,
Degetele-n şuviţele roşcate
Obosite se adună.

Trupurile se strâng încorsetate
Simţindu-se aşa de bine împreună,
Rămânând aşa, plutind departe
În ceruri senine fără lună.

Tu ai uitat iubita mea
Că am murit de mii de ori?
Dar mi-ai produs reînvierea
Prin ai iubirii dulci fiori.

Acum toate sunt aşa departe
Dar revin mereu în amintire,
Vor deveni din nou realitate
Sub aşa de blânda ta privire?

Fălticeni August 1964

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Wed Feb 28, 2007 3:38 pm    Post subject: VALURILE IUBIRII...poezie de Mihai LEONTE Reply with quote

VALURILE IUBIRII

Am plutit pe marea fericirii
Şi mă miram cum de plutesc,
Sub cerul magic al iubirii
Pe care iată, astăzi o trăiesc.

Ne pierdeam în valuri mari
Distanţele erau aşa de mici,
Pluteam aşa de solitari
Doar noi, două bărci mici.

Zburam apoi în spaţii ireale
În dimineţi cu soare plin,
Ne atingeam braţele goale
Fără să ştim că noi plutim.

Nu ne ascundeam de lume
Care de noi era departe,
Aveam atâtea a ne spune
Pe a iubirii valuri înspumate.

Fălticeni August 1964

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Wed Feb 28, 2007 3:39 pm    Post subject: DEPARTAREA...poezie de Mihai LEONTE Reply with quote

DEPĂRTAREA

Unde eşti iubită floare?
Te caut printre amintiri,
Să te atrag din depărtări
Cu parfum de trandafiri.

Mă uit în jur. Tu nu eşti
Cu zâmbetul încântător,
E fantastic când iubeşti,
Dar timpul este trecător!

În mine gânduri de copil
Chipul tău ţi-l înrămează,
Într-un fel foarte subtil
Cu trandafiri te încadrează.

Nişte kilometri ne despart
Dar avem o stea comună,
Tot cerul ne-a înconjurat
Cu a stelelor cunună.

Lesul Ursului! Septembrie 1964

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Wed Feb 28, 2007 3:40 pm    Post subject: NOAPTE DE PRIMAVARA...poezie de Mihai LEONTE Reply with quote

NOAPTE DE PRIMĂVARĂ

Trandafirii de culoare sângerii
Asemănători cu buzele fierbinţi,
Îmi creează infinite reverii
Tablouri de copii cuminţi.

Chipul tău îmi e imaculat
Stând în faţa mea în nemişcare,
Nici nu cred că e adevărat
Când eu te ştiu în depărtare.

N-am cui să spun că nu te văd
Şi dorul îmi tot dă târcoale,
Ceea ce mă face să cred
Că visurile mele vor deveni reale.

Va fi o noapte de primăvară
Plină cu muguri de răchită,
Izbucnind a vieţii comoară
Care oricum, este nesfârşită.

Petia Noiembrie 1964

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Mihai LEONTE
membru
membru


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 291
Location: Moldova Noua - Romania

PostPosted: Thu Mar 01, 2007 8:34 am    Post subject: UN PAHAR...poezie de Mihai LEONTE Reply with quote

UN PAHAR

Toarnă-mi un pocal de iubire!
Din plinul buzelor fierbinţi,
Să-mi rămână-n amintire
Nopţile când nu eram cuminţi.

Dragoste, toarnă-mi în pahar!
Să-mi otrăvesc inima nebună,
Cu al sărutului tău dar
Oferit când eram împreună.

În suflet adu-mi fericirea!
Cu îmbrăţişarea ta caldă,
Căci tu mi-ai adus iubirea
Ce astăzi puternic mă scaldă.

Nimic nu e mai frumos
Decât ale tale mângâieri!
Şi zâmbetul tău curios
Ca seninul acelei primăveri.

Câmpia Turzii 8 noiembrie 1964

_________________
Mane, tekel, fares
Biblia Cartea lui Daniel
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
Reclama


Posted:     Post subject: Acorda-ne putina atentie

Back to top
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum Itbox Forum Index -> Literatura & Poezie All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Portal - Bandwidth Test ( test your internet bandwidth ) - Bancuri ( cele mai bune bancuri ) - Radio Live ( posturi de radio live din romania ) - Anunturi Gratuite ( anunturi gratuite pe categorii ) - Jocuri ( spuma jocurilor flash de pe internet ) - Horoscop ( horoscopul tau zilnic ) - Subtitrari ( subtitrari filme ) - Antivirus ( scan online ) - Ziare ( ziare romanesti in ordine alfabetica ) - Vremea ( vremea in Romania ) - Taxi in Romania ( companii de taxi ) - Revista Presei ( spuma stirilor ) - Locuri de munca - Telefoane Mobile - Cazare - Jocuri Online - Jocuri Noi - Concerte - Parteneri - Program TV ( program tv in romania ) - Anunturi ( anunturi fara inregistrare )

Radio Live in Romania
- Radio - Europa FM Live - Radio 21 Live - Kiss FM live - Total Live - Pro FM Live - Guerrilla Live - City FM Live - Romantic FM Live - National FM Live

Rock FM | Radio ZU | Magic FM | National FM | City FM | Pro FM | Radio Guerrilla | KISS FM | Radio 21 | Europa FM | Radio Manele

Jocuri Online
Jocuri Actiune | Jocuri Amuzante | Jocuri Arcade | Jocuri Aventura | Jocuri Barbie | Jocuri Carti | Jocuri Casino | Jocuri Clasice | Jocuri Copii | Jocuri De Gatit | Jocuri Impuscaturi | Jocuri Indemanare | Jocuri Logice | Jocuri Puzzle | Jocuri Racing | Jocuri Shootere | Jocuri Sport


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

- WebHosting