View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
zozolina gold member
|
Posted: Wed Oct 11, 2006 11:33 pm Post subject: |
|
|
daca toate premisele astea religioase sunt de actualitate inseamna ca si pamantul e din nou plat? _________________ indifference - it takes 43 muscles to frown and 17 to smile, but it doesn't take any to just sit there with a dumb look on your face |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Nemo Big Diamond
|
Posted: Thu Oct 12, 2006 9:12 am Post subject: |
|
|
Ce,tu pina acum i-ai luat in serios pe ereticii care spuneau ca e rotund?
Avem o problema.Sau,mai bine zis,Biserica are o problema-inflexibilitatea si incapacitatea de adaptare.Preluarea ad-literam a unor norme morale care presupun ca si-au avut rostul candva,in zorii civilizatiei-ce desfrinare trebuie sa fi fost atunci,daca s-au gandit si la sex cu mama soacrei -si incercarea absurda de a le impune de-a valma in complet alt context.Si aici apar problemele credinciosilor-sau nu si le pot asuma si trec prin viata cu un permanent sentiment de vinovatie,sau incep sa le selecteze(cazul mai fericit,teoretic),sau cauta in alta parte ceva mai lax sau pur si simplu renunta la Biserica.Si Biserica incepe sa se vaicareasca. _________________ This is me for forever
One of the lost ones
The one without a name
Without an honest heart as compass |
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Thu Oct 12, 2006 7:26 pm Post subject: raspuns |
|
|
Raspunsul este'' Da'' dupa manulalul Pelerinului Ortodox Roman pentru ca Mircea Eliade a muri nespovedit si neimpartasit si deci e un fel de eretic.
Am inteles ca astfel de pareri exista si la Muntele Athos.Cred insa ca este vorba mai degraba de o lectura fundamentalista a Bibliei sau literala. |
|
Back to top |
|
|
Nemo Big Diamond
|
Posted: Thu Oct 12, 2006 9:39 pm Post subject: Re: raspuns |
|
|
adymacsut wrote: | Raspunsul este'' Da'' dupa manulalul Pelerinului Ortodox Roman pentru ca Mircea Eliade a muri nespovedit si neimpartasit si deci e un fel de eretic.
Am inteles ca astfel de pareri exista si la Muntele Athos.Cred insa ca este vorba mai degraba de o lectura fundamentalista a Bibliei sau literala. |
Si atunci cum ramine cu Dumnezeul dragostei si al iertarii?Ai murit nespovedit,esti eretic,iadul e al tau.Cartile lui sunt publicate de mai multe edituri,traduse in mai multe limbi.Niste eretici.Ofensa adusa institutiilor religioase.Sa inchidem editurile si sa dam foc la librarii.Sau sa nu facem asta?Atunci nu respectam perceptele din Manualul Pelerinului Ortodox Roman.Ajungem noi niste eretici si vom arde in iad.
Ce facem? _________________ This is me for forever
One of the lost ones
The one without a name
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Thu Oct 12, 2006 10:31 pm Post subject: raspuns |
|
|
Ne putem referi la Corinteni 13 si parafrazand vom spune daca dragoste nu e nimic nu e.Pe mine acea carte m-a aruncat intr-un fel de criza
religioasa.Am inteles mult mai tarziu ca era doar o scriere fundamentalista.Acum merg mai degraba pe o filosofie religioasa. |
|
Back to top |
|
|
Nemo Big Diamond
|
Posted: Thu Oct 12, 2006 10:46 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Pe mine acea carte m-a aruncat intr-un fel de criza
religioasa.Am inteles mult mai tarziu ca era doar o scriere fundamentalista |
Atunci sa ardem carte aia. _________________ This is me for forever
One of the lost ones
The one without a name
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Thu Oct 12, 2006 10:52 pm Post subject: raspuns |
|
|
Ar fi bine dar merita pastrata ca un memento adica sa vedem unde duce fundamentalismul.Imi vine in minte acum cazul de la Tanacu.
Cica respectivul era facut preot pe baza de har chiar daca avea doar Liceul Sportiv.Din dragoste a supusa pe acea tanara la chinuri care i-au adus moartea.Acest om este judecat in stare de libertate si si-a facut o alta manastire - culmea este ca are si adepti.
Dumnezeu inseamna totusi iubire si nu putem vorbi atunci de mortificarea exagerata a trupului pentru ca acest trup este totusi o creatie divina.
Omul este trup si suflet si este creat bun de catre Dumnezeu! |
|
Back to top |
|
|
Nemo Big Diamond
|
Posted: Thu Oct 12, 2006 11:03 pm Post subject: |
|
|
Mi-ar place sa cred asta,dar cu fiecare zi care trece cineva insista sa-mi demonstreze contrariul.
Exista trei religii monoteiste,mari si late,care au aceeasi origine-iudaismul,crestinismul si islamul.Toate trei propovaduiesc iubirea si iertarea,si toate trei traiesc prin minciuna si intoleranta.
Dumnezeu si-a dat demult demisia. _________________ This is me for forever
One of the lost ones
The one without a name
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Thu Oct 12, 2006 11:06 pm Post subject: raspuns |
|
|
Nu-i lua in seama pe acesti fundamentalisti.Urmeaza crezul tau.
Sfantul Augustin spunea '' Iubeste si fa ce vrei'' - in sensul ca daca iubesti cu adevarat nu vei face rau. |
|
Back to top |
|
|
Nemo Big Diamond
|
Posted: Thu Oct 12, 2006 11:16 pm Post subject: |
|
|
Stiu,dar doare cand vezi intoleranta manifestata in cele mai ciudate locuri.Sunt lucruri minunate in fiecare religie de pe lumea asta,modele de viata si gandire,si atunci vine un cretin si incepe sa urle-"nu luati in seama asta,e erezie,doar eu detin adevarul absolut",si vezi o mie de naivi ca se iau dupa el si se arunca in gol ca asa a zis Mesia.
Veritas liberabit vos-aiurea,e prea greu sa accepti sa fi liber. _________________ This is me for forever
One of the lost ones
The one without a name
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Thu Oct 12, 2006 11:39 pm Post subject: raspuns |
|
|
Am intalnit un preot care mi-a zis sa le spun acestor oameni sa mearga sa mediteze intr-un loc cu verdeata adica la ospiciu! |
|
Back to top |
|
|
marius Marius
|
Posted: Sun Oct 29, 2006 11:01 am Post subject: |
|
|
Mey crediciosilor, asta ce mai inseamna????
http://www.youtube.com/watch?v=YeJ442Pmoco
Chiar nu se poate respecta pe cel de langa tine???
Chiar nu poti sa iti iubesti aproapele dupa cum chiar Isus invata???
Chiar trebuie sa il calci in picioare pt o bucatica de nafura , si aia provenita din covrigii da-ti de pomana preotului la inmormantari?????
Pe deoparte imi este mila de acesti mosneguti si "mosnegutze", iar pe de alta parte imi este scarba de acesti emisari ai lui Isus care impart cu atata marinimie nafura, si care produc astfel de ambuscade....
Oare acesti preoti nu pot organiza "actiunea nafura" intr-un mod mai civilizat???? |
|
Back to top |
|
|
maybe may be
|
Posted: Sun Oct 29, 2006 11:10 am Post subject: Re: raspuns |
|
|
adymacsut wrote: | Am intalnit un preot care mi-a zis sa le spun acestor oameni sa mearga sa mediteze intr-un loc cu verdeata adica la ospiciu! |
io stiu ca "locul cu verdeatza" e sus in deal -adica in cimitir
scuze pentru cat am fost de macabra, dar indemnul popii/preotului m-a provocat |
|
Back to top |
|
|
maybe may be
|
Posted: Sun Oct 29, 2006 11:16 am Post subject: |
|
|
marius wrote: | Mey crediciosilor, asta ce mai inseamna???? |
ca biserica e a treia putere in stat
ferice de cei saraci cu duhul |
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Sun Oct 29, 2006 12:20 pm Post subject: Re: raspuns |
|
|
maybe wrote: | adymacsut wrote: | Am intalnit un preot care mi-a zis sa le spun acestor oameni sa mearga sa mediteze intr-un loc cu verdeata adica la ospiciu! |
io stiu ca "locul cu verdeatza" e sus in deal -adica in cimitir
scuze pentru cat am fost de macabra, dar indemnul popii/preotului m-a provocat |
Locul cu verdeata ar putea fi si balamucul.Credinta trebuie totusi sa fie rationala.Marturia de credinta se da prin fapte nu prin vorbe.
Eu cred ca totusi Biserica este o problema spirituala si nu o putere in stat pentru ca in constitutie scrie ca suntem un stat laic.Statul se ocupa de chestiunile vietii zilnica iar Biserica este calea spre cer adica ne caluzeste spiritual. |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |