View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Riverdance gold member
|
Posted: Tue Aug 09, 2005 4:02 pm Post subject: |
|
|
Cu siguranta Socrate ar sti la ce ma refer cand zic 'rau' intr-un context democratic, in care o institutie poitica 'democratica' ar putea fi amenintata de 'rau'. Sau nu?
Repet, nu am zis ca democratia este 'forma de organizare politica' cea mai perfecta, insa este cea mai aproape de libertatea si respectul individualitatii omului. Sau am zis ca democratia e erfecta si ca nu are defecte? Cu siguranta are mai mult 'respect' fata de o tiranie, oligarfie, aristocratie, monarhie, totalitarism
Da, tuffg, acum observ si eu .... cred ca fara sa-mi dau seama devin 'femeie'. Mi-ar place mie ...! _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Home is where the hurt is darlin'
Follow your heart.'
Robbie Williams - Spread Your Wings |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Waffen SS membru
|
Posted: Tue Aug 09, 2005 5:19 pm Post subject: |
|
|
Socrate ii intreba pe cei ce se ocupau de justitie "ce e justitia?", adica, contextul nu e de la sine inteles.. daca vorbesc despre democratie, e clar ca inteleg ce inseamna raul intr-o democratie... poate ca e cam infantil, dar adesea "subintelegerea" subiecteleor de discutie genereaza confuzie de perspectiva...
Consolarea democratiei este eterna si prolifica pentru orice soi de suficienta sau degradare... ce daca devenim mai ignoranti, mai insitutionalizati, mai materialisti? Nu e o problema, ca doar nu ne-am propus sa traim intr-un sistem perfect.. scuza-ma, n-am vrut sa sun chiar atat de patetic... _________________ O noua zi, o noua dezamagire. |
|
Back to top |
|
|
Woofy membru
|
Posted: Sun Oct 02, 2005 3:08 pm Post subject: |
|
|
Mie-mi place foarte mult Cioran.. nush, are ceva care ma pune foarte mult pe gandit.. nu pot spune ca-s filosof, insa, imi place sa discut despre tot felul de lucruri care tin de filosofie. Pur si simplu imi place foarte mult sa filosofez cu cineva , despre viata, religie, dragoste, orice.. oricum, Cioran m-a schimbat mult pot spune! _________________ TRexoft Systems - Totul e posibil, imposibilul e doar mai greu! (Woofy dot lx dot ro) |
|
Back to top |
|
|
Shewanna Sexy Biatch
Joined: 23 Nov 2003 Posts: 2100 Location: All around baby, all around
|
Posted: Thu Oct 13, 2005 11:26 pm Post subject: |
|
|
"Asa grait-a Zarathustra". O carte ce nu are nevoie de nici o prezentare, trebuie citita. _________________ Rap me tender coz im sensitive. |
|
Back to top |
|
|
Riverdance gold member
|
Posted: Fri Oct 14, 2005 10:17 pm Post subject: |
|
|
Ai citit-o?
.... mda, Nietzsche mai are inca ceva de spus societatii astei de supersitiosii si nu numai! _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Follow your heart.'
|
Back to top |
|
|
Shewanna Sexy Biatch
|
Posted: Sat Oct 15, 2005 7:34 pm Post subject: |
|
|
A cetit-o! Si inca cateva care mi-au placut. Defapt e o intamplare faina cu cartea asta, initial nu am inteles o boaba din carte! Bine, eu desteapta am apucat s-o citesc in clasa 11a Abia apoi i-am prins gustul, trebuie sa fii putin trecut prin filozofie.
?Mitul lui Sisif?,?Omul absurd?,?Omul revoltat", toate mi-au placut. Nu zic ca e pur filozofie, sunt niste idei filozofice transpuse in literatura. Sau "Lacrimi si Sfinti" a lui cioran.
Noica este un bun inceput. "Scrisori despre logica lui Hermes". Mi-a placut si dialogurile lui Platon.
Dar eu zic ca cel mai bine te apuci de "Pianista" asa o sa am si eu cu cine a schimba o parere despre carte "ranjet: dintre lenesii astia nimeni nu se baga. _________________ Rap me tender coz im sensitive. |
|
Back to top |
|
|
Riverdance gold member
|
Posted: Sun Oct 16, 2005 11:22 pm Post subject: |
|
|
Ramane o experienta unica pt toti modul cum citim o carte la varstre diferite, si indeosebi carti de natura filosofica .... _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Follow your heart.'
|
Back to top |
|
|
Shewanna Sexy Biatch
|
Posted: Mon Oct 17, 2005 9:18 pm Post subject: |
|
|
Nici tu nu te incumeti vad ca _________________ Rap me tender coz im sensitive. |
|
Back to top |
|
|
Riverdance gold member
|
Posted: Tue Oct 18, 2005 8:04 pm Post subject: |
|
|
oho, suna pt mine, vasazica!?!
A cui 'Pinaista'? ... a lui Elfriede jelienek? sau care? caci Heidegger, Nietzsche sau Platon n-au prea avut piansite!
... sau vorbeai despre ' Also sprichst Zaratusthra'? _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Follow your heart.'
|
Back to top |
|
|
Shewanna Sexy Biatch
|
Posted: Tue Oct 18, 2005 8:17 pm Post subject: |
|
|
Jelinek
Nu ai spus nici Da nici Nu, cum ramane? _________________ Rap me tender coz im sensitive. |
|
Back to top |
|
|
Shewanna Sexy Biatch
|
Posted: Wed Oct 19, 2005 1:18 am Post subject: |
|
|
Off:
Asa ca si un off, "Numele trandafirului" ce parere ti-a facut?
Leneshii asta nu vor sa vorbeasca cu mine la sectiunea Literatura sunt doar eu in that lonely place _________________ Rap me tender coz im sensitive. |
|
Back to top |
|
|
Riverdance gold member
|
Posted: Wed Oct 19, 2005 9:45 am Post subject: |
|
|
Nu am citit 'Pianista', insa am vazut filmul acum cativa ani ... atunci ma oprisem mai mult la nivelul erotic al filmului!
In legatura cu 'Also sprichst Zarathustra' .... e superba, dar trebuie inteleasa in contextul mare al operelor lui Nietzsche. Afirmand asta nu am zis aproape nimic. N este un 'profet' pt epoca lui, si totodata si un 'nebun'. Critica pe care o duce impotriva crestinismului si al religiilor care promoveaza 'slabiciunea' omului este formidabila.
'Numele trandafirului' .....asta da carte, foarte dificila si complexa, pt ca Umberto Eco se joaca cu cititorul, cu conditia ca el sau ea sa fie citit/a. Imi place mult Eco, pt ca si in 'romanele' lui se joaca de-a critica literara si in plus mereu se incumeta la reflectii filo-religioase.
Tu cum ai descifrat-o? _________________ 'Oh spread your wings
Before they fall apart
Follow your heart.'
|
Back to top |
|
|
Shewanna Sexy Biatch
|
Posted: Wed Oct 19, 2005 6:57 pm Post subject: |
|
|
Eu inca nu am apucat sa citesc Numele Trandafirului, doar adunam referintze bune _________________ Rap me tender coz im sensitive. |
|
Back to top |
|
|
Boztorgai junior
|
Posted: Sun Jan 08, 2006 10:43 am Post subject: |
|
|
Quote: | 1. se scrie FILOSOF, nu "filozof", cel putin prin lucrarile cu pretentii |
Sugerezi ca D.Ex.-ul nu ar fi o lucrare cu pretentii?
Sau "Curs de Filozofie" publicat la Humanitas in 1990, sau "Termenii filozofiei grecesti" publicat in 1993 la aceeasi editura, sau monumentala "Filozofia in Evul Mediu" al lui Gilson publicata si ea la aceeasi editura in 1995, si astea sa fi gresit?
Hint: In lb. rom?na sunt acceptati ambii termeni. |
|
Back to top |
|
|
Scaevola membru
|
Posted: Fri Mar 10, 2006 7:28 pm Post subject: |
|
|
Riverdance:
Quote: | n zilele astea il citesc cu sarg pe Bertrand Russel ... insista mult tipul pe rationalism, pe prove, pe gandire. E deasemenea foarte ironic, dar are de ce.
Daca am fi mai sceptici in lumea asta, creierul si societatea ar functiona mai bine .. mai ales cand e vorba de teorii, programe, ieologii. Rolling Eyes |
Ai avut ocazia sa-l citesti pe Witgenstein ? |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|