View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
FireEyes Gazda voastra

|
Posted: Sun May 29, 2005 1:29 pm Post subject: Casatoria |
|
|
Petru ce ne casatorim?
De ce?
Ce conditii trebuie sa indeplinesca partenera/ul ?
Ce trasaturi nu trebuie sa aibe?
Cum ne dam seama daca ne potrivim?
Care trebuie sa fie aportul celuilat? _________________ Mihaita
itbox - Telefoane Mobile - Bancuri - Jocuri - Radio Player |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
tuffgirl can't touch this

|
Posted: Fri Jun 03, 2005 3:43 am Post subject: |
|
|
Ne casatorim pentru ca asta ne este rostul. La unii le sta bine, la altii nu.
Serios vorbind, ne casatorim pentru a avea companie pe parcursul vietzii, la care poate o sa spune-ti ca poti sa ai companie shi daca nu te casatoresti. Raspunsul e castoria aduce un sens de securitate, ne simtim ocrotiti, aparati, avem motiv sa ne intorcem acasa de la servici, avem pentru cine sau cu cine sa planuim un viitor, o viatza, o famile. Asta pe scurt.
Partenerul, in cazul meu trebuie sa fie el insushi, nu trebuie sa fie un "actor" sa spuna pai daca o sa fac asha poate ma place mai bine, sau poate daca o pacalesc acum i-mi cade in plasa. Mai devreme sau mai tarziu falsitatile o sa se decopera, o sa se afle cu adevarat ce fel de persoana esti. Mi-ar place ca cineva sa imi acorde shansa sa fac alegerea asta singura, bazat pe valorile sau slabiciunile mele de caracter, nu vreau sa mi se arate o fateta care de fapt poate nu are nimic de a face cu adevarata persoana. Nu vreau ca cineva sa imi dicteze viitorul meu prin a asuma ca ceea ce aleg ei, e bine pentru mine. Vreau ca eu sa fiu acea care alege ce e bine pentru mine.
Trasaturi? pana la urma nu cred ca conteaza un lucru sau altul despre trasaturile lui. Caracterul persoanei dicteaza cum vedem trasaturile, poate sa fie fat frumos din tei, daca caracterul este murdar, poate sa fie Shrek, daca are caracter placut. In ochii shi in inima mea acea persoana care ma face fericita shi se vede ca ishi da silintza shi compromite unele lucruri fara sa incerce sa ma schimbe, este cel mai frumos om de pe planeta fara sa aibe trasaturi ingeresti.
La ultimele doua intrebari cred ca am raspuns in ultimul paragraf, asta ca sa nu va plictisesc prea tare shi sa va las loc sa mai scrieti shi voi  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Thu Jun 16, 2005 10:20 am Post subject: |
|
|
mey tuff,
Bravo mey!
p.s. cred ca te apropii de ceea ce unii numesc "statornicie" |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Jun 17, 2005 1:31 am Post subject: |
|
|
Nu am "imbatanit" degeaba, am mai invatzat shi eu cate ceva.
Nu asta e cheia succesului intr-o casatorie, statornicia? _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Fri Jun 17, 2005 7:55 am Post subject: |
|
|
tuffgirl wrote: | Nu asta e cheia succesului intr-o casatorie, statornicia? | Generalizand ....DA, acum depinde cu ce anume participi la instaurarea statornicie  |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Jun 17, 2005 4:57 pm Post subject: |
|
|
Dau innapoi la fal cum primesc 100% shi mai mult. Nu atept sa mi sa faca daca eu nu fac la fel  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Fri Jun 17, 2005 10:13 pm Post subject: |
|
|
Si ce faci in cazul in care celalat este mai activ decat tine? |
|
Back to top |
|
 |
Anne diamond member

|
Posted: Wed Jun 22, 2005 10:00 pm Post subject: |
|
|
1/2)ne casatorim sa avem suport in toate , in momentul in care te casatoresti recunosti in fata tuturor ca iubesti si esti iubit , ca ti-ai gasit sprijin . este un mod de a incununa relatia , de a ajunge la un punct maxim , asta ar trebui sa fie . dupa ce iti creezi o relatie cu o persoana , o cladesti frumos , cat mai inalta si mai frumoasa , o arati oficial lumii . oricat de sigur ai fi in toate acesta este un pas sa fi mai sigur de relatia ta si partener . stii ca este "al tau" si ca asta este cunoscut si de cei din jur .
3)trebuie sa existe compatibilitate , degeaba sunt ambii parteneri frumosi sufleteste si exterior daca nu se inteleg , daca mereu apar conflicte , daca interesele le sunt diferite . trebuie sa existe acel ceva , prin prisma caruia si o discutie in contreadictoriu este una benefica , sa fie o completare , o acceptare si un sprijin reciproc . este usor sa iubesti ceva perfect , este mai greu sa accepti si sa iubesti defecte .
4)nu trebuie dupa cum zicea si Corina sa fie fals , sa afiseze o masca ce nu este a lui , trebuie sa vina in fata ta cu bune si cu rele pt a putea incepe ceva. trebuie sa respecte pe cel de langa ca sa primeasca deasemenea respect .
5)aportul trebuie sa fie egal . focul intretinut numai dintr-o parte se stinge. chiar daca nu este un aport egal de la inceput , daca cu timpul balantanu intra in echilibru nu poate fi ceva de durata .
vorbeste asta minora ) _________________
    |
|
Back to top |
|
 |
Black_Cat membru

|
Posted: Wed Sep 28, 2005 3:28 pm Post subject: |
|
|
Dureros subiect... pentru mine. Sunt atat de pretentzioasa incat m-am resemnat. Nu cred ca voi gasi vreodata ce caut si ma multzumesc cu ce imi ofera viatza. Tocmai de-aia nu ma voi casatori curand. Iar daca in jur de 30 ani nu intalnesc JUMATATEA nu voi intra in panica. Cred... .
Secretul unei casnicii fericite dupa parerea mea: iubire, sinceritate, mare respect si nu in ordinea asta neaparat. Obligatoriu din partea ambilor parteneri. Daca acestea trei exista restul vine de la sine si nu ai cum sa nu ai tot ce-tzi doresti. Eu de exemplu n-am incredere in barbatzi si nu pentru ca as fi avut vreo deceptzie ci pentru ca n-am incredere de fel in oameni. Iar fara incredere, nu poti costrui nimic durabil. Este tare chinuitor sa traiesti cu banuieli si temeri in suflet, legate de persoana iubita.
Exista casnicii reusite si ii felicit pe cei ce au asa ceva! Sunt norocosi. |
|
Back to top |
|
 |
Sweety Big Diamond

|
Posted: Wed Sep 28, 2005 4:39 pm Post subject: |
|
|
io sunt maritata
pana acu e super de bine , sper si pe viitor  _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
 |
maybe may be
|
Posted: Fri Sep 30, 2005 5:23 pm Post subject: |
|
|
pentru ce ne casatorim?
pentru ca e firesc sa-ti imparti la un moment dat bucuriile si spaimele numai cu EL/EA -unul anume, ales dupa mai multe cautari
poate ca ai avut in minte chiar un ideal -shi daca a intruchipat macar pe jumatate portretul cladit inca din adolsecenta, fi fericit
ai vrut sa fie blond dar e brunet?
ai vrut sa fie sculptat in stanca dar e un pic mai scund shi mai plinutz?
ai vrut sa fie inteligent, dar uneori te miri cum de nu intzelege ceva ce pentru tine e evident?
poate ca rebuie doar sa te intzleaga si sa te suporte cand eshti necajita (implicit mai putzin afectuoasa shi mai putin intzelegatoare tu insati)
iar daca ai in cap ca NU trebuie sa fie slab -invata-l tu sa fie puternic, cerandu-i ajutorul
spune-i ca ai nevoie de sigurantza shi de incredere -arata-i ca ai increderea asta indiferent ce optiuni alege pentru a aduce banii, pentru a alege viitoarea voastra casa sau chiar shi numai o vacantza bine meritata de amandoi
m-am incurcat in vorbe
dar inchei acum: tot ce vrei sa primeshti, mai intai daruieshte
asta-i aportul tau shi-atunci il provoci shi pe-al lui
imi cer scuze daca am devenit patetica |
|
Back to top |
|
 |
phishykera-ariena membru

|
Posted: Sun Oct 09, 2005 11:45 pm Post subject: |
|
|
casatoria toata lumea are cate o parere...
dar eu vreau sa stiu cum e cu casatoria mixta... Cum vedeti o casatorie mixta? O uniune intre un roman(ca)/tigan(ca), roman(ca)/negresa, evreica sau invers? Credeti ca mai sunt prejudecati de felul acesta la noi? Sau poate, la urma urmei, tot e mai bine sa-ti iei unul/una la fel ca tine si nu unul/una dintr-o alta cultura....? _________________ caracterul omului e destinul sau... |
|
Back to top |
|
 |
aiurea membru

|
Posted: Mon Oct 10, 2005 7:55 am Post subject: |
|
|
he..daca admiti ideea perechii potrivite,a jumatatii care te-asteapta toata viata(si care,prin definitie,este unica), casatoria mixta e o chestie banala. _________________ Farewell...no words to say beside the cross on your grave... |
|
Back to top |
|
 |
Shewanna Sexy Biatch

Joined: 23 Nov 2003 Posts: 2100 Location: All around baby, all around
|
Posted: Mon Oct 10, 2005 9:46 am Post subject: |
|
|
Dar totusi, cine se ia cu un tigan? _________________ Rap me tender coz im sensitive. |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Mon Oct 10, 2005 12:04 pm Post subject: |
|
|
Shew,
Dragostea e oarba incat nu tine cont de culori
Cu un tigan se ia o tiganca sau ....nu!
Insa intrebarea lui phishykera trebuie vazuta si din alt aspect
Trebuie mai intai sa nu fii rasist pt a intelege casatoriile mixte sau pt a nu te combina cu cine nu te potrivesti(vezi ideea potrivirii perfecte a lui aiurea) |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |