View previous topic :: View next topic |
Cutremurele sunt rezultatele unor explozii subterane |
Este foarte posibil |
|
0% |
[ 0 ] |
Putin probabil |
|
25% |
[ 1 ] |
Nu |
|
75% |
[ 3 ] |
Nu stiu/Nu raspund |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Total Votes : 4 |
|
Author |
Message |
Airman04061969 Big Diamond

|
Posted: Tue Feb 22, 2005 3:37 pm Post subject: Care dai mai cu cutremure ? |
|
|
Un nou cutremur in Iran a ucis (estimarea este provizorie) peste 200 de persoane. Pesimistii spun ca cifra finala (?) va ajunge la peste 350. Nu vi se par cam stranii atatea cutremure in ultima vreme ? _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
tuffgirl can't touch this

|
Posted: Tue Feb 22, 2005 6:19 pm Post subject: |
|
|
Daca continuam sa ne inmultzim, pamantul asta nu mai poate sa tzina atata greutate shi incet incet se scapa de noi. Poluarea shi human vaste cred ca intra la un alt topic. Natura nu prea poate sa faca fatza cu noi decat sa ne mai pedepsesca din cand in cand. Did i get this right? _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
 |
mariusc gold member

|
Posted: Tue Feb 22, 2005 7:43 pm Post subject: Re: Care dai mai cu cutremure ? |
|
|
Airman04061969 wrote: | Nu vi se par cam stranii atatea cutremure in ultima vreme ? |
da...cam multe...stranii...si in zona mult dorita
la cateva zile dupa Tzunami , am vazut la Euronews un reportaj in care se spuneau cam multe lucruri destul de dure la adresa americanilor .
si anume, de ce nu s-au gasit dovezi clare in care se anunta acel cutremur ?
si , de asemenea, de ce dupa cutremur, nimeni nu a luat decizia de evacuare a zonei ? pe net am vazut imagini din satelit cu valul ucigator...care a parcurs km buni...una peste alta...acolo se insinua ca americanii ar fi testat un atac nuclear in acea zona.
sa fie doar un zvon sau o propaganda antibush ? |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Wed Feb 23, 2005 9:45 am Post subject: |
|
|
Nu neaparat americanii. Exista, disponibile comercial, sisteme de balize pentru avertizare in caz de tsunami. Problema este ca aceste balize, sesizeaza orice miscare telurica (indiferent de sursa ei, deci si exploziile submarine), Propunerea instalarii unui astfel de sistem in Oceanul Indian s-a lovit de opozitia unor state care, fie au arme nucleare (India, de pilda), fie au ambitii nucleare (Coreea). Cat priveste evacuarea, nu poti risca evacuarea unei zone, doar bazandu-te pe presupunerea ca va avea loc un tsunami devastator. S-au vazut exemple in care valurile seismice au fost doar de cativa centimetri inaltime asa ca nu poti sa risti ! _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Wed Feb 23, 2005 7:14 pm Post subject: |
|
|
Dupa cat am auzit eu aici, americani au avut ceva imformatzie dar nu au stiut la cine sa o spuna (?) despre tsunami. Cat despre sistemele de avertizare, in California este o situatzie asemanatore unde este o ruptura in straturile de sub floorul oceanului shi ei au o asemena instalatzie. Singura problema, instalatzia e postata in asha locatzie de e prea aproape de ruptura sa avertizeze la timp. In sfirshit, locatzia nu se poate shimba ma gindesc motive financiare sau politice (sunt legate nu?). In acelashi timp, coasta Californiei este de fapt pe o fisura din asta (land in patrea nordica, apa mai in sud) shi au destule cutremure. Se vorbeshte ca daca un astfel de mishare seismica va lua loc acolo este o foarte buna shansa ca Las Vegas sa fie situat pe malul oceanului. But than again shtitzi shi voi cum ne place sa ne bagam in seama.  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Feb 24, 2005 9:49 am Post subject: |
|
|
Sigur, tuff, shi marmota invelea ciocolata in staniol. Asa de bune sunt serviciile de informatii americane ca nici atunci cand li se spune (aproape) in clar ca urmeaza sa fie atacati, nu reactioneaza. _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Thu Feb 24, 2005 1:02 pm Post subject: |
|
|
Nu prea am fost pe faza,...dar am citit undeva despre o posibila amenintare asupra Californiei..., amenintare la care nimeni nu a miscat un pai... |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Feb 24, 2005 6:14 pm Post subject: |
|
|
Hi! De aceea am mentzionat ca au stiut ceva dar nu au stiut cui sa spuna. Sunt toate zvonuri. A fost la fel cu investigatzia pentru 9/11 uni spun k s-a stiut despre amenintzari, altzi nu au vrut sa share informatzie, altzi au dat informatzia la wrong department shi tot asha ei alearga with they're heads up they're ass.
Cat despre California toata discutzia a venit chiar dupa cutremurul din Indonezia. Este public knowledge ca sunt situatzi pe o fisura din asta shi au luat masuri pentru a fi avertizatzi daca asha ceva ar fii sa se intimple aici. Au fost toate doar discutzi, pericolul exista dar nu in viitorul apropiat. Au vrut shi ei sa fie bagatzi in seama so they brought the subject up, sa nu se lase mai prejos decat altzi. asta am dedus eu dupa multe zile de aiureli pe la televizor shi ziare. Nu trebuie sa fie adevarat. [/i][/b][/u] _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Wed Mar 30, 2005 9:09 am Post subject: |
|
|
Ete asa, ca a mai venit un cutremur in Indonezia ! Mai, a dracului falie, a apucat-o reactivarea ! Sunt eu paranoic sau cineva are interesul sa destabilizeze economia indoneziana, provocand dezastre naturale ?  _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |
anca gold member

|
Posted: Wed Mar 30, 2005 9:45 am Post subject: |
|
|
nu stiu ce sa spun....
astfel de dezastre naturale te pun serios pe ganduri
si intelegi ce mic si prapadit esti _________________ I didn't see the time...and I waited half my life away |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Wed Mar 30, 2005 8:38 pm Post subject: |
|
|
Mai bietzi oameni, when it rains it pours  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
 |
andreic silver member

|
Posted: Fri Apr 15, 2005 5:20 pm Post subject: |
|
|
Falia din zona Indoneziei este cea mai activa de pe glob, asa ca nu inteleg de ce trebuie sa stea cuminte La Japonezi sunt cateva cutremure mici pe zi... si unu mai marisor la 1-2 luni, si unu gigant odata la 2-3 ani...
Nu trebuie sa uitam niciodata ca scoarta terestra este in constanta miscare cu incetinitorul, daca ai accelera timpul de 1000-10000 ori... scoarta ar fi ca un lac de noroi... zone se scufunda, zone se inalta, continente care pleca ala plimbare si altele... cutremurele sunt exact aceasca miscare incetinita foarte mult. |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Apr 18, 2005 12:33 pm Post subject: |
|
|
De acord, mey, dar nu ti se pare o activitate seismica de o intensitate, frecventa si magnitudine mult mai mari in ultimii 10 ani ? _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |
|