View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Aneisse 100% unknown species

|
Posted: Wed Oct 27, 2004 11:12 am Post subject: |
|
|
Ne-ar mai trebui si-un Marius pe aici, sa ne zica ceva de situatzia politica.
Know anyone?  _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
http://theoldjukebox.blogspot.com/ |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
Airman04061969 Big Diamond

|
Posted: Thu Oct 28, 2004 9:31 am Post subject: |
|
|
Cea mai comuna problema de imagine a companiilor petroliere multinationale este faptul ca sunt priviti, mai ales in tarile subdezvoltate, ca fiind niste exploatatori nenorociti, fara nici un respect pentru oamenii din tara respectiva (referred to as "locals" or, worse, "natives"). Printesa a remarcat bine, poate fi si un conflict intern generat de nemultumirile personale ale salariatilor fata de "dobitocii de straini". Aceste nemultumiri pot fi transmise si amplificate in afara de catre (ex) salariati nemultumiti de faptul ca (au fost) urmeaza a fi concediati datorita incapacitatii lor profesionale sau criteriilor etice diferite fata de cele ale companiei.
Legat de spaga, e poate fi data (sau chiar ceruta explicit) pentru acordarea unor facilitati legate de concesiunea drepturilor de exploatare a zacamintelor, de permise si autorizatii de exploatare, etc.
Please select appropriate answer. _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Oct 28, 2004 11:32 am Post subject: |
|
|
Pai vezi de ce n-are ursul coada, Anaisse ? Intai imi ceri sprijinul si apoi taci cand te intreb ceva !  _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Oct 28, 2004 11:44 am Post subject: |
|
|
Pey, nu-i vorba de coada ursului mey dar...am zis sa inventam o companie...Pana acum nu stim decat ce-i petroliera , nu stim cat de mare e , nu stim unde anume e, nu stim nici daca tu esti singurul lider sau mai sunt si alti actionari. E compania ta , inventeaza-o! Eu nu stiu nimic despre petrol. Cand o sa avem un profil mai amplu al companiei putem stabili shi conflictul . Apoi abia putem sa vorbim despre cum am putea inbunatati imaginea companiei. Eu tac pt. ca nu stiu cum functioneaza o astfel de companie....iar daca-mi dau cu presupusul risc sa fiu ridicola. Astept shi eu....shi cum prietenii nostri din Jazzonia nu ne dau nici un hint.....Astept! _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Oct 28, 2004 12:04 pm Post subject: |
|
|
OK, acum inteleg ! Consider this:
Compania se numeste Gem Oil Inc., are sediul central in Baton Rouge (Louisiana), este o companie de marime medie (5,000 angajati) cu contracte mai ales in Golful Mexic dar cu operatii in Nigeria (Port Hartcourt), Angola (Lagos), Venezuela si Marea Nordului (unde de curand au cumparat drepturile de concesiune ale unui zacamant de gaze de la Norsk Hydro). Compania este listata la bursa din New York, are circa 1,000 de actionari, cel mai mare fiind un fond de investitii mutual. Ca persoana fizica, cel mai mare actionar este un britanic care detine si functia de CEO, avand circa 6 % din actiuni dar fiind mandatat sa reprezinte actionarii ce detin, impreuna, alte 45 % din actiuni.
Mentinandu-se pe un trend ascendent, actiunile companiei au crescut de la 17.12 USD/actiune la 25.18 USD/actiune in ultimele trei luni. Recomandarile analistilor variau, pe ultimele 6 luni, de la Hold la Buy. Comparat cu indicele S & P 500 evolutia companiei a fost sub acesta dar s-a mentinut usor peste limita industriei. La succesul companiei, pana in prezent, a contribuit, cel mai mult, stransa cooperare intre autoritati si oamenii companiei (desi etica a lasat uneori de dorit !).
Problema maxima a companiei este greva quasi-generala din Nigeria (unde au fost, ca de obicei, de partea autoritatilor statului) fapt care a provocat o reactie violenta, soldata cu incendierea unei sonde on-shore. Speriati de violente, 25 % din anagajatii expatriati ai companiei (filiala din Nigeria) si-au inaintat demisia. Compania cauta sa recruteze un GM in Nigeria, persoana cu experienta indelungata in industria petroliera, oferind 240,000 USD/an + alte benficii. Problema este ca, datorita ostilitatii fata de companiei in Nigeria, nimeni nu mai doreste acest post. In plus, actionarii companiei dau semne de nervozitate, cursul actiunilor scazand la 24.76 USD/actiune in ultimele trei zile si intrand pe un trend negativ.
Acum sunt suficiente date ? Cum ii imbunatatim imaginea ? Jazzonia, astept sugestii sau intrebari. In acest scenariu joc rolul unuia dintre membri echipei executive a fondului de investitie mutuala ce detine 35 % din actiuni. Daca vreti alt rol, atunci spuneti-o acum ! _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Oct 28, 2004 12:37 pm Post subject: |
|
|
Vezi, ti-am zis eu ca esti persoana potrivita?!?
Da acum sunt destule date. Sa vedem ce conflict s-ar potrivi mai bine. Mihai...ziceai ca est IN , pey unde esti mey? _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Oct 28, 2004 12:43 pm Post subject: |
|
|
Mihai lucreaza la Houston la sediul companiei (face parte din staff) si este cu 9 ore in urma noastra ! Tocmai a plecat acasa ! Revine maine dimineata (ora lui = Ora Romaniei - 9 ore !) _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Oct 28, 2004 1:07 pm Post subject: |
|
|
Tz,tz,tz ! Airman, de ce nu esti atent ? Mihai e in Baton Rouge nu la Houston, gagautza ! _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Oct 28, 2004 1:19 pm Post subject: |
|
|
eh...asa mai vii de acasa.
k, cine sunt eu shi de ce trebuie sa ma ocup? Ai grija, ma cunosti deja destul de bine ca sa stii cam ce stiu shi ce nu! Vezi ce atributzii imi dai!
Eu shi petrolul - baba shi mitraliera! _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Thu Oct 28, 2004 3:49 pm Post subject: |
|
|
Cred ca un lucru pe care l-ai putea face ar fi relatzia cu presa. Sarcina ta ar fi sa monitorizezi ziarele (in special cele de scandal) si sa-i avertizezi pe membrii echipei (hellooo ! Jazzoniaaa ! Se aude ? Voi ce faceti ?) despre orice comunicate de presa in legatura cu compania. De asemenea ai putea sa redactezi comunicatele de presa in numele companiei.
N.B. Trebuie sa ai o imaginatie bogata ca sa inventezi comunicate de presa. Cred ca o ai ! _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Oct 29, 2004 7:22 am Post subject: |
|
|
Mihai,
Ce ne poti spune de la sediu ? Care este stadiul recrutarii pentru GM ? Ce se mai vorbeste despre scandalul din Nigeria ? _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |
FireEyes Gazda voastra

|
Posted: Fri Oct 29, 2004 10:26 am Post subject: |
|
|
Recrutarile din GM continua si suntem in plan, in 2-3 zile ar trebui sa se rezolve aceasta situatie.
Mai sunt si persoane cu o experienta mai putina, au calificare dar nu au mai lucrat demult in domeniu.
Consider ca in urma unui traning situatia va fi rezolvata.
Exista insa o rezolvare si a situatiei cu General Managerul, transport cu un elicopterul sau un avion privat
de la locul de munca intr-o zona sigura.In acest fel se elimina riscul transportului terestru.Aceasta pe
langa salariul anual de 240.000 de dolari pe an si alte beneficii.
Deasemenea ne-am gandit la o investitie in zona, revin cu amanunte maine sau poimaine, pentru a incerca
sa dezamorsam situatia tensionata din zona. _________________ Mihaita
itbox - Telefoane Mobile - Bancuri - Jocuri - Radio Player |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Oct 29, 2004 10:56 am Post subject: |
|
|
Anaisse,
Vezi ca a aparut un articol in "The Times" - editia londoneza care se ia de Gem Oil. Rau !! Cica am fi mituit niste functionari guvernamentali ca sa ne dea permise de explorare in zona Pointe Noire (Congo).
N-am citit articolul inca dar autorul, corespondentul "The Times" la Brazzaville e omul concurentei (tipul a lucrat la Shell ca si PR Manager pentru Africa si l-au "ushuit" dupa scandalul din Nigeria - stii faza: cu platforma aia petroliera pe care au dezafectat-o si, pe urma, in loc sa o dezasambleze au scufundat-o in mare. Pana la urma au ales cea mai buna solutie pentru toti, pana si Greenpeace a recunoscut-o, dar s-a creat multa valva). Se pare ca Shell-ul vrea sa revina in fortza, a facut-o o asociatie cu Oil Company of Nigeria si vor sa exploateze off-shore un perimetru. Poate te uiti pe articol si vezi cum putem contracara chestia asta. N-ar fi o idee rea sa luam legatura fie cu The Sun sau, si mai bine, cu The Guardian (astia sunt cu scandalurile). E adevarat ca nu au credibilitatea lui The Times dar, cine stie ? Astept sugestiile tale. _________________ Bogdan Voicu
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Oct 29, 2004 1:38 pm Post subject: |
|
|
Fax: xxxx xxxxxx
In attn : General Manager Gem Oil Corporation
Am citit articolul din The Times semnat Thomas Davids si am recunoscut in el pe fostul angajat Shell. Cum nu este prima data cand apar astfel de zvonuri in presa imi permit sa sugerez existenta unei scurgeri la sediul central ( ar fi un moment bun pentru declansarea unei investigatii).
Cat despre articol, nu exista nici o baza concreta si deci voi convoca o conferinta de presa pentru dezmintirea acestor zvonuri calomnioase. Apoi cu permisiunea dvs, voi da un pic de lucru avocatilor nostri pe care ii voi ruga sa trimita o scrisoare la The Times prin care sa li se reaminteasca faptul ca publicarea articolelor ce contin informatii calomnioase (care nu pot fi verificate), la adresa Gem Oil ii poate costa destul de scump.
Pentru reabilitarea imaginii corporatiei propun realizarea unui reportaj tv despre deschiderea noii rafinarii Gem Oil intr-o zona defavorizata, reportaj care sa evidentieze noile posibilitati pe care le ofera Gem Oil oraselului G in apropierea caruia va fi amplasata rafinaria. Voi avea grija ca finantarea construirii unei noi scoli in orasel sa nu ramana tocmai un secret.
Reportajul va fi gata intr-o saptamana shi va putea fi difuzat peste 8 zile. Cred insa ca trebuie sa asteptam sa treaca cel putin doua saptamani de la conferinta de presa in care dezmintim acuzatiile aduse in The Times pentru a parea ca evenimentele nu au nici o legatura.
Astept confirmarea dvs.
Va multumesc
Aneisse Hayes _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Fri Oct 29, 2004 7:26 pm Post subject: |
|
|
fax : xxxx xxxxxxx
In attn : General manager Gem Oil Inc corporation
Urgent
Presa nigeriana vuieste de articole legate de incidentul de la platforma Gem Oil . Ziarele din Lagos sunt in mare parte de partea autoritatilor.
Cotidianele Abuja Inquirer, Biafra Nigeria World, Nigeria News,Arewa si Nigerian Tribune au publicat articole in care este condamnata incercarea de musamalizare a evenimentelor de pe platforma Gem Oil. Cu toate astea am obtinut sprijinul ziarelor Abuha Mirror si Nigeria Nexus (desi trebuie sa recunosc , nu a fost chiar "gratis").
Pretextul acestei razvratiri este de natura ecologica, cu toate astea stim cu totii ca adevarata cauza a conflictului este de natura etnica.
Voi reveni cu noutati (mai bune sper).
Anaisse Hays _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|