|
Forum Itbox locul unde te simti bine
Salut! Ce faci ? Hai si tu cu noi :) ! Ce?! Vrei sa pleci ?! :) Stai asa oleaca! Ne-am deschis Cafenea! Te asteptam si pe tine in Cafenea la itbox. Locul Unde Te Simti Bine!
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Teodora junior
Joined: 13 Feb 2006 Posts: 18 Location: Sibiu
|
Posted: Thu Mar 02, 2006 4:30 pm Post subject: |
|
|
Invidiez pe doamnele si domnidoarele, fericite beneficiare a unor barbati care stiu sa gateasca. Al meu este in plop....
Daca se intampla sa lipsesc eu de acasa, sau se intampla sa stau peste program la serviciu (ceea ce se intampla destul de des) trebuie sa ii las ceva de mancare, pentru ca altfel s-ar putea sa imi mai gasesc oalele in ghena.
Asa ca, domnilor, care gatiti, va felicit! Sa va tina Dumnezeu naravul _________________ Life is stupid sometimes! |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Nemo Big Diamond
Joined: 14 Mar 2006 Posts: 1666 Location: Timisoara
|
Posted: Wed Mar 15, 2006 12:24 am Post subject: ademenirea barbatilor in bucatarie |
|
|
Pe scurt:mie imi place sa gatesc,sotiei nu.In privinta asta e OK
Hai sa postez o reteta gasita pe net si verificata care are darul sa atraga un barbat spre bucatarie:
CIOLAN IN BERE!!!!!!!
Chestii necesare:
-un ciolan mare cu multa carne
-3-4 beri,marca la alegere
-2 cepe
-4-5 catei de usturoi
-piper mozaic
-sare
-cimbru(proaspat sau uscat)
-2 foi de dafin
Tenologie:
Se baga berea la rece.
Se inspecteaza ciolanul pentru a vedea pozitia porcului si a macelarului fata de epilarea totala si definitiva,se mai corecteaza in caz de nevoie.
Se zdrobesc impreuna sarea,piperul si cimbrul.Cine mai are acasa o chestie din aia de alama de pe vremea bunicilor e super avantajat.Ideal e cimbru proaspat dar mere si ala uscat.
Se cresteaza pielea defunctului in plasa si se freaca bine cu chestia obtinuta mai sus.Se impunge in citeva locuri cu un cutit pina la os si acolo se baga catei de usturoi.
Vine partea mai interesanta.
Se deschide prima bere,se ia ziarul(marca la alegere)sau se posteaza chestii pe forum.E timp si e bine sa facem lucruri temeinice.Ciolanul zace in legea lui in bucatarie.
Se bea pe indelete berea.
Se revine in bucatarie.Daca ciolanul miroase ciudat si pe el colcaie chestii mici si albe,inseamna ca nu ati cumparat 3-4 beri ci 3-4 lazi si din reteta ati citit doar "se deschide berea".
In caz ca lucrurile sunt in ordine,se ia ciolanul,se baga intr-o oala,se adauga cepele curatate si taiate in sferturi si foile de dafin.
Se deschide a doua bere si..........din pacate se toarna peste ciolan.
Se pune capacul si se baga la cuptor la foc mic.
Se deschide urmatoarea bere si se revine la activitati mai placute.
E bine sa nu uitam de ciolanul din cuptor si din sfert insfert de ora sa il verificam si sa-l stropim cu propria zeama.In caz de pericol iminent-scade prea mult sosul si ciolanul nu s-a inmuiat inca-sacrificam ultima bere.
In cazul in care ciolanul e moale(carnea incepe sa se desprinda de pe os),dam jos capacul,facem focul un pic mai mare si mai lasam 10 minute.
Scos,dezosat,taiat felii si servit.
Cu ce si cum...in episodul urmator. _________________ This is me for forever
One of the lost ones
The one without a name
Without an honest heart as compass |
|
Back to top |
|
|
tuffgirl can't touch this
Joined: 10 Feb 2005 Posts: 4571 Location: ;)
|
Posted: Wed Mar 15, 2006 6:37 am Post subject: |
|
|
....dupa toate astea nu stiu care "ciolan" are mai multa bere
Trebuie sa te felicit pentru ca esti bucatar bun. Se mai intampla cazuri cand barbatii sunt mai buni la bucatarie decat femeile
Al meu iubit, saracul de el poate sa moara de foame cu ce stie el sa gateasca (a se citi nimic) dar in schimb spala vasele shi ma ajuta. _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
|
Nemo Big Diamond
Joined: 14 Mar 2006 Posts: 1666 Location: Timisoara
|
Posted: Wed Mar 15, 2006 11:45 am Post subject: |
|
|
Spalat vase....yeah,yeah...
Revin cu servirea ciolanului de mai sus(ala cu mai putina bere la bord).
Merge super cu varza acra,calita cu chimion,o lingurita de miere si vin alb sec(astea toate vin in varza).
Daca vreti sa dati pe spate pe cineva mai mincau se trece la o chestie mai elaborata:se ia o pine rotunda,mai mare,se taie partea de sus,se scobeste in interior,sa ramina doar fundul gros de doua degete si se umple cu varza acra si felii de ciolan.Se toarna si ceva smintina deasupra,apoi se baga la cuptor,vreo 20 de min.Moartea ficatului si a curelor de slabire. _________________ This is me for forever
One of the lost ones
The one without a name
Without an honest heart as compass |
|
Back to top |
|
|
mishulina Big Diamond
Joined: 15 Oct 2005 Posts: 1719 Location: off the beaten track
|
Posted: Wed Mar 15, 2006 2:54 pm Post subject: |
|
|
Nemo wrote: |
Moartea ficatului si a curelor de slabire. |
atunci no thx......
btw..se pare k-ti plac tare emoticoanele _________________ kiss ya' |
|
Back to top |
|
|
Nemo Big Diamond
Joined: 14 Mar 2006 Posts: 1666 Location: Timisoara
|
Posted: Wed Mar 15, 2006 3:00 pm Post subject: |
|
|
Pe forum si pe net emoticoanele substituie limbajul non verbal.Cred ca de aceea sunt dependent de ele-degeaba ma agit si gesticulez in fata calculatorului. _________________ This is me for forever
One of the lost ones
The one without a name
Without an honest heart as compass |
|
Back to top |
|
|
Sweety Big Diamond
Joined: 14 Aug 2005 Posts: 3200
|
Posted: Fri Mar 17, 2006 3:13 pm Post subject: |
|
|
mey Nemo ce misto , vreau si io sa manc ciolane _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
|
Sweety Big Diamond
Joined: 14 Aug 2005 Posts: 3200
|
Posted: Fri Mar 17, 2006 3:16 pm Post subject: |
|
|
glumeam , da e un scump nu ? _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
|
maybe may be
Joined: 21 Sep 2005 Posts: 4833
|
Posted: Fri Mar 17, 2006 3:27 pm Post subject: |
|
|
chiar scump |
|
Back to top |
|
|
Nemo Big Diamond
Joined: 14 Mar 2006 Posts: 1666 Location: Timisoara
|
Posted: Fri Mar 17, 2006 3:28 pm Post subject: |
|
|
Dar sa vezi cit e de incapatzinat bassetul _________________ This is me for forever
One of the lost ones
The one without a name
Without an honest heart as compass |
|
Back to top |
|
|
Nemo Big Diamond
Joined: 14 Mar 2006 Posts: 1666 Location: Timisoara
|
Posted: Fri Mar 17, 2006 3:28 pm Post subject: |
|
|
Urmeaza reteta de gulas secuiesc. _________________ This is me for forever
One of the lost ones
The one without a name
Without an honest heart as compass |
|
Back to top |
|
|
tuffgirl can't touch this
Joined: 10 Feb 2005 Posts: 4571 Location: ;)
|
Posted: Fri Mar 17, 2006 8:04 pm Post subject: |
|
|
unde e? _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
|
Nemo Big Diamond
Joined: 14 Mar 2006 Posts: 1666 Location: Timisoara
|
Posted: Sat Mar 18, 2006 12:24 am Post subject: |
|
|
Acu vine!!!!!!!
Materiale:
-1 kg carne de vitel
-0,5 kg carne porc,mai grasa
-o mina de coaste afumate cu ceva carne pe ele,doua trei, acolo
-1 kg ceapa
-1,5 kg varza acra maruntzita
-piper boabe si macinat
-2 foi dafin
-chimen
-cimbru
-o cutie de smantana
-vin alb sec
-boia de ardei-si dulce si iute,dupa gust,dar de calitate
Carnea se curata si se taie in bucati potrivite-cam cit o pruna.Ceapa se curata si se taie felii,se pune la calit in ulei,untura,care-i la indemina,
se adauga carnea peste ceapa,se face focul mic,si se urmareste pina incepe sa lase zeama,amestecandu-se mai des sa nu se prinda.Putem adauga un pic de apa,daca carnea a fost mai slaba.Cind clocoteste linistit,si nu mai da semne ca ar lua-o razna,se adauga boia.Aici nu dau sfaturi,fiecare shtie cum prefera.In cazul in care gatesc pentru mai multe persoane de obicei folosesc boia dulce pentru aroma,gust,culoare si foarte putina boia iute.Daca vrea cineva mai picant...in farfuria proprie un ardei iute sau pasta de ardei iute la borcan.
In timp ce carnea ishi vede de ale ei,in alta oala se pune la calit varza murata.Daca e cumparata,e bine s-o clatiti macar o data in apa rece.
Citeva linguri de ulei,varza,1-2 foi de dafin,piper boabe,chimen,un pic de cimbru si un pahar de vin alb sec shi coastele celea afumate asha pentru gust.Vinul tzinetzi-l la indemina,va trebui completat sub varza plus ca in bucatarie se face cald
Cam o ora jumate dureaza operatziunea pina ajungem la punctul culminant:se amesteca contzinutul celor doua oale,se controleaza de sare si piper-grija cu sarea ca are shi varza murata in ea destula,se adauga smintina shi se mai lasa sa dea in clocot o data.
Daca invitatzi prieteni,nasol,ca vor vrea shi data viitoare
Ca bautura adiacenta,vin rosu sec.Am gasit doua idei in Radu Anton Roman-"Bucate,vinuri shi obiceiuri romaneshti":propunea pentru contrast un vin alb la gulas-ceva gen Francusha daca tin bine minte.Se poate incerca.Daca mergeti pe varianta clasica carne rosie-vin rosu,tot din R.A.R.-Cabernet Sauvignon de Samburesti.E indescriptibil vinul asta,poate un pic prea aspru pentru unii,dar daca aveti ocazia -gustati-l.Nu prea se gaseste peste tot,eu l-am gasit la Selgros.
Nu va mai zic pofta buna,shtiu sigur ca va fi. _________________ This is me for forever
One of the lost ones
The one without a name
Without an honest heart as compass |
|
Back to top |
|
|
Sweety Big Diamond
Joined: 14 Aug 2005 Posts: 3200
|
Posted: Sat Mar 18, 2006 11:34 am Post subject: |
|
|
mama ce bine suna _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
|
tuffgirl can't touch this
Joined: 10 Feb 2005 Posts: 4571 Location: ;)
|
Posted: Sat Mar 18, 2006 5:55 pm Post subject: |
|
|
Auzi, dar tu pentru cate persoane gatesti? Altceva fara carne de porc sau de vita nu ai? Eu nu am voie astea shi tu imi faci pofta asi da orice pentru niste costite de porc afumate sau o ciorba de fasole boabe cu un genunghi de pork afumat _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Portal
- Bandwidth Test ( test your internet bandwidth )
- Bancuri ( cele mai bune bancuri )
- Radio Live ( posturi de radio live din romania )
- Anunturi Gratuite ( anunturi gratuite pe categorii )
- Jocuri ( spuma jocurilor flash de pe internet )
- Horoscop ( horoscopul tau zilnic )
- Subtitrari ( subtitrari filme )
- Antivirus ( scan online )
- Ziare ( ziare romanesti in ordine alfabetica )
- Vremea ( vremea in Romania )
- Taxi in Romania ( companii de taxi )
- Revista Presei ( spuma stirilor )
- Locuri de munca
- Telefoane Mobile
- Cazare
- Jocuri Online
- Jocuri Noi
- Concerte
- Parteneri
- Program TV ( program tv in romania )
- Anunturi ( anunturi fara inregistrare )
Radio Live in Romania
- Radio
- Europa FM Live
- Radio 21 Live
- Kiss FM live
- Total Live
- Pro FM Live
- Guerrilla Live
- City FM Live
- Romantic FM Live
- National FM Live
Rock FM |
Radio ZU |
Magic FM |
National FM |
City FM |
Pro FM |
Radio Guerrilla |
KISS FM |
Radio 21 |
Europa FM |
Radio Manele
Jocuri Online
Jocuri Actiune |
Jocuri Amuzante |
Jocuri Arcade |
Jocuri Aventura |
Jocuri Barbie |
Jocuri Carti |
Jocuri Casino |
Jocuri Clasice |
Jocuri Copii |
Jocuri De Gatit |
Jocuri Impuscaturi |
Jocuri Indemanare |
Jocuri Logice |
Jocuri Puzzle |
Jocuri Racing |
Jocuri Shootere |
Jocuri Sport
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|