View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Aneisse 100% unknown species

|
Posted: Mon Oct 11, 2004 9:07 am Post subject: |
|
|
...shi inca ceva Lee...Nu, nu ma gandesc ca poate "zambetul tamp" al unei persoane handicapate psihic poate fi din cauza faptului ca realizeaza faptul ca fie shi asa...are sansa sa traiasca. Cand spun handicapata psihic , spun clar....testata medical...care nu pricepe....Si chiar daca ar pricepe, crede-ma sunt exceptii acele cazuri care se bucura ca traiesc fie si cu un handicap....cele mai multe ar prefera sa nu se fi nascut... |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Mon Oct 11, 2004 9:20 am Post subject: |
|
|
hai sa ma bag si io!
aneisse,
Cele cu un handicap(care nu intelege) ...crezi ca ar putea totusi sa inteleaga rostul pe lumea asta incat sa nu isi doreasca a se fi nascut?
Vezi ca acele tampe,..sunt considerate tampe doar de noi, si nu de ei insisi ..iar in viziunea lor noi trecem doar fiinte cu o putere mai vasta de a satisface dorintele proprii,..dar nici acest lucru nu poate fi afirmat din moment ce ei sunt tampi`.
lee,
"gandul ca shi asha are shansa sa`shi traiasca viatza"
Precum spunea si aneisse, rare cazuri, iar in majoritatea cazurilor ei sunt vitregiti de optimismul unui sanatos, si mai mult decat atat, acele fetze fericite ,.. (tampe) sunt lipsite de sensibilitatea EQ, si nu cred ca acea fericire usor vizibila sa fie aceeasi cu ceea ce noi numim fericire.
Sunt limitati in exprimarea sentimentelor emotionale tocmai datorita faptului ca nu au avut acces la acestea |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Oct 11, 2004 9:50 am Post subject: |
|
|
You got it Marius!
...shi nici nu ti-au trebuit atatea cuvinte ca mie, eu stau cam prost cu exprimarea.
si totusi...lipsa unei inteligente emotionale inseamna si lipsa capacitatii de a suferi....desi afirmatzia asta imi aminteste de ceva din adolescenta :
faptul ca nu esti nefericit nu inseamna ca esti fericit , cu alte cuvinte absenta nefericirii nu inseamna fericire |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Mon Oct 11, 2004 11:28 am Post subject: |
|
|
Quote: | lipsa unei inteligente emotionale inseamna si lipsa capacitatii de a suferi |
Si nu numai!
Lipsa unei inteligente emotionale poate fi argumentata prin lipsa inteligentei rationale, spirituale sau chiar biologice.
Se spunea mai sus despre comparatia sau diferentza dintre oameni si restul vietuitoarelor, dar iata ca diferente sunt, si chiar f certe.
Apropos la despre cum ne batem cu pumnii in piept si cum distrugem ceea ce am construit?si totusi..
Suntem in continua evolutie deoarece am fost inzestrati cu acest gram de materie(cenusie), pe care trebuie doar sa o perfectionam, etalam , exemplificam si expune pt mai departe.
Asemanarea care se discuta mai sus,... animale si oameni, nu cred ca este tocmai un bun exemplu a ceea ce suntem noi , oamenii, si nici o oglinda a despre cum am perpetuat nu poate fi vorba
Suntem unici.
Daca la testul cu IQ, delfinii (transmisia pe unde radio) ne-au luato inainte sau furnicile dovedesc ca sunt mai "comune" sau comunicative decat noi,.nu uita ca si noi suntem biologici ,iar rationamentul uman a reusit sa gaseasca alta cale in a imita delfinii si simturile lor super-dezvoltate, iar.. in ce priveste comunitatea unui furnicar, sa stii ca toate construiesc impreuna acel furnicar , dar nu toate vor locui impreuna. Acest aspect de izgonire a semenului ne este f cunoscut si noua,dar o furnica nu v-a putea sa constuiasca un furnicar singura.
poate ca in viitor furnicile ne vor copia, dar deocamdata noi suntem copiatorii, imitatorii, si asta doar datorita aspectului ca am fost inzestrati cu inteligenta umana care la randul ei se bazeaza pe EQ, rationament, spiritualitate, dorinta de progres, dorinta de invingatori.
Iar acum , daca stau sa privesc in urma la acele fetze tampe,dupa exemplele de mai sus, cred ca problema lor reprezinta o lipsa de inteligenta rationala, pt a putea urma cursul firesc al celorlate inteligenti emotionale.
Sigur ca nu pot fi fiinte fericite din moment ce nu au capacitatea sau nu pot fi indrumate sau initiate in a putea gasi raspunsuri . |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Mon Oct 11, 2004 11:54 am Post subject: |
|
|
referitor la ce spunea skullpder despre viitorul prezis
Poate ca ne vom manca unii pe altii sau poate ca deja acest lucru se observa deja, cert este ca evolutia noastra ca specie se v-a opri acolo cand vom inceta a mai exista, si dupa toate probabilitatile vom reusi sa vietuim doar ca entitate in entitate, dar cu siguranta inteligenta nu ne v-a parasi nici acolo. Daca noi, oamenii, incepem a muri atunci cand ne nastem, atunci cu siguranta diferentele dintre noi si celelalte specii vor disparea doar atunci cand vom reusi sa nu ne mai nastem, sau sa ne nastem irationali incat sa putem crede acest ultim aspect |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Oct 11, 2004 1:22 pm Post subject: |
|
|
Time out!
Nu m-am gandit nici un pic ca animalele ar fi mai inteligente ca noi. Spuneam doar ca ele reusesc atat de multe cu atat de putin iar noi reusim prea putin cu atat de mult , apropos de IQ si EQ, de neuroni sialte chestii... |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Mon Oct 11, 2004 2:07 pm Post subject: |
|
|
Strong!
(e doar parerea mea!)
Noi reusim mult mai mult decat crezi, un exemplu ar fi insasi atentia care am acordato acestora in discutia noastra!
Nu crezi ca am devenit atat de preocupati de tot ce este in jurul nostru incat incepem sa ne neglijam? |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Oct 11, 2004 2:15 pm Post subject: |
|
|
Lolz,
Marius, ai idee cat de putini oameni sunt preocupati de chestia asta?Procentual vorbind...cati crezi ca isi pun intrebari de genul asta, lasa, fara sa mai vorbim de raspunsuri sau argumente. |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Mon Oct 11, 2004 2:33 pm Post subject: |
|
|
Fiecare dintre noi vede cate o intrebare si gaseste mai multe raspunsuri, cu sigurantza, dar chestia mai neglijenta ar fi ca ocolim intotdeauna raspunsurile cele mai profunde!
Toti trecem pe langa "chestia asta", toti privim, dar nu multi ..se uita!
Toti ne aratam preocuparea ,..si mai putini facem din ea o indeletnicire! |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Mon Oct 11, 2004 3:33 pm Post subject: |
|
|
Inseamna ca esti un fericit ca esti inconjurat de atatzia oameni inteligentzi... _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
http://theoldjukebox.blogspot.com/ |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Mon Oct 11, 2004 3:57 pm Post subject: |
|
|
Nu ironiza mey, pt ca inteligenti ii vom numi intotdeauna pe cei superiori noua, iar undeva mai sus spuneai ca preferi intelepciunea!  |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue Oct 12, 2004 8:44 am Post subject: |
|
|
Pai shi yo ce-am zis? Chiar vorbeam serios...poate cercul tau de prieteni, amici, cunoscuti, etc are preocupari de-astea filosofice. Ai mei nu au, dar eu tot ii iubesc. Sunt oameni normali si cum spuneam...nici eu nu sunt tocmai o "inteligenta sclipitoare".
Poate ai dreptate...uneori sunt ironica _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue Oct 12, 2004 8:53 am Post subject: |
|
|
Poate....ca am dreptate, sau poate... ca asta e doar impresia pe care vreau sa ti-o las!
In ce priveste "normalitatea" ce ai observato in cercul tau....
Care e impresia "cercului" despre tine?
Ei iti sunt prieteni tie, sau tu le esti prieten lor? |
|
Back to top |
|
 |

|
Posted: Tue Oct 12, 2004 9:15 am Post subject: |
|
|
Lol
Mey scuza-ma am zis "cerc" de prieteni? Eh, e mai mult un triunghi...shi...crede-ma, simt la fel pt mine.
Am o prietena, nici acum nu imi vine sa cred ca e reala...asa suflet bun are!
Iar daca vorbim de amici....sunt mai multi...
...SI iar suntem off topic... _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Tue Oct 12, 2004 9:23 am Post subject: |
|
|
Ma refeream la ce crede "cercul", "triunghiul" despre tine ca "subiect filosofic" ... ....
(Cat despre offtopic, ..ce sa facem si noi ?? Eu ... deocamdata astept parerea autorului acestui subiect) |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |