View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
tudoriona silver member
|
Posted: Sun Apr 08, 2007 9:05 pm Post subject: Orele de Religie |
|
|
Ma deranjeaza la liceu faptul ca ora de Religie este o chestie facultativa, la care te duci doar daca ai chef sau ca sa ai o medie de 10 in plus sa-ti salte media, si nu din chemare...
Astfel, se verifica ipocrizia oamenilor - fatarnicia ! _________________ iambia |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Anne diamond member
|
Posted: Sun Apr 08, 2007 9:11 pm Post subject: |
|
|
m`am pierdut in ceva ce nu are sens .. ce anume ti se pare ca poate fi fataric in chestia asta? _________________
|
|
Back to top |
|
|
marius Marius
|
Posted: Mon Apr 09, 2007 1:00 am Post subject: |
|
|
Tudorina, fatarnicia cui??
Acelasi lucru se intampla si cu celelalte materii de studiu ..... mai putin importante
De cand trebuie sa privim la materia cursurilor de Religie ca la o obligativitate ????
Dupa tine , consideri ca Religia trebuie invatata in scoli si facultati???
Tu crezi ca chemarea spre religie vine invatand din obligativitate??
Eu cred ca Religia trebuie invatata doar in facultatile de teologie.....
Stii unde vad eu intr-adevar "fatarnicie"????
-Acolo unde Ministerul Invatamantului a luat decizia de a face din institutia de invatamant o institutie religioasa ....... in loc sa puna baza pe alte culturi de formare si educatie...
-acolo unde Prea Invatatii predau religie pura in fata unor tinere sumar imbracate, cocsineli, homosexuali ....
-acolo unde religia pura se preda imediat dupa cursul de "sexologie" sau dupa cursurile care cultiva provienienta omului din maimutza...
-acolo unde in institutii liceenele si-o trag cu decanii intr-adevar pt o medie mai buna......si nu un 10 pricopsit la religie
-si ... nu cred ca are rost sa mai continui....
Asta numesc eu "fatarnicie" si aici ma refer la "fatarnicia" celor care vad toate acestea si inca se mai numesc "Invatatori de religie"!!!!!
Iar tu tudorina, incearca si te convinge pe tine inainte sa incerci a convinge pe ceilalti, asa ..."in prag de Paste"!!!
Ipocrizia oamenilor???? Care oameni? A celor care nu cred in religia ta??? Aia nu se numesc ipocriti, si nici fatarnici din moment ce cu buna stiinta si suflet curat ti-o pot arunca in fata in genul :
"-nu ma intereseaza aceasta materie, dar sunt obligat sa particip la cursuri"!
Ipocriti sunt aia care incearca sa le-o bage pe gat cu de-a sila!!! |
|
Back to top |
|
|
andreic silver member
|
Posted: Fri Jun 15, 2007 7:28 am Post subject: Re: Orele de Religie |
|
|
tudoriona wrote: | Ma deranjeaza la liceu faptul ca ora de Religie este o chestie facultativa, la care te duci doar daca ai chef sau ca sa ai o medie de 10 in plus sa-ti salte media, si nu din chemare...
|
M-ar deranja daca ar fi obligatorie... |
|
Back to top |
|
|
jolie_jojo irecuperabila
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 5725 Location: La Cuca Macaii :D
|
Posted: Fri Jun 15, 2007 9:32 am Post subject: |
|
|
Ora de religie nu ar putea fi obligatorie, prin simplul fapt ca nu toti au aceeasi religie...nu toti cred...nu toti vor.
Oricat te-ar deranja nu pot schimba cu nimic asta... daca ai o chemare pt religie cauta in alta parte(teologie...eu stiu) dar nu sta sa astepti sa se schimbe ''statutul orei de religie'' in licee sau scoli pt ca astepti degeaba. _________________ Hai si tu la discutii in cafenea ! intra pe http://cafenea.itbox.ro |
|
Back to top |
|
|
explorrer membru
|
Posted: Tue Aug 28, 2007 10:49 pm Post subject: Orele de religie |
|
|
Cred ca cei care fac presiuni la diferite NIVELE, pentru orele de religie, sunt cei care dupa BIBLIE nu au voie sa se amestece, decat in cele spirituale. Dar chiar EI sunt aceia care doresc sa faca OBLIGATORII orele de religie. DAR DE CREDINTA AU AUZIT: CE SPUNE ISUS IN: LUCA 18:8
"Luca 18:8 Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”
CE PARERE AVETI
Parerea mea umila: E CLAR _________________ answers |
|
Back to top |
|
|
Aneisse 100% unknown species
|
Posted: Wed Aug 29, 2007 9:23 am Post subject: |
|
|
E clar ca nu sau ce?
...spalare de creier...asta inseamna! Stati asa ca vad ca religia a luat o noua intorsatura, un nou curent se evidentiaza, pacat ca nu mai traiesc vreo 300 de ani sa vad ce povesti se mai spun.
Cat despre orele de religie...de ce sa fie obligatorii? Credinta nu se invata ...Ca unii se folosesc de orele de religie in scopuri proprii....asta tine de constiinta fiecaruia. _________________ Daca dragoste nu e, atunci...sa facem !!! ))
http://theoldjukebox.blogspot.com/ |
|
Back to top |
|
|
explorrer membru
|
Posted: Wed Aug 29, 2007 10:42 am Post subject: Orele de religie. |
|
|
Si peste 300 de ani tot RELIGIA va fi STAPANA
Pentru ca cel care a infiintat-o si a spus prima minciuna GENESA 3:4 "„Hotărât, că nu veţi muri!" (si au murit), va fi prezent si atunci
Numai daca intervine CINEVA,si face ORDINE ,atunci orele de RELIGIE nu vor mai fi _________________ answers |
|
Back to top |
|
|
Airman04061969 Big Diamond
|
Posted: Thu Aug 30, 2007 3:37 pm Post subject: Re: Orele de religie. |
|
|
explorrer wrote: | Si peste 300 de ani tot RELIGIA va fi STAPANA
Pentru ca cel care a infiintat-o si a spus prima minciuna GENESA 3:4 "„Hotărât, că nu veţi muri!" (si au murit), va fi prezent si atunci
Numai daca intervine CINEVA,si face ORDINE ,atunci orele de RELIGIE nu vor mai fi |
Ete ca a mai aparut un mistic ! Mergi cu Dumnezeii ma-tii, fiule ! Religia va fi stapana doar peste mintile handicapatilor, incapabili sa gandeasca singuri si care au nevoie de (..... cenzurat.....) de popi sa le explice ce si cum. _________________ Bogdan Voicu
("Good judgement comes from experience but experience comes from a lot of (previous) bad judgements"). |
|
Back to top |
|
|
explorrer membru
|
Posted: Fri Aug 31, 2007 10:17 am Post subject: Orele de religie |
|
|
Mergi cu Dumnezeii ma-tii, fiule
Mi-a placut replica,dar te intreb ceva: LUCA 18:8 "Vă spun că le va face dreptate în c*rând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”
Si las-o pe mama in pace,CA SI TU MAMA
STII CE INSEAMNA RELIGIE,as dori un raspuns _________________ answers |
|
Back to top |
|
|
sebastian Primul post
|
Posted: Fri Aug 31, 2007 1:40 pm Post subject: Re: Orele de religie |
|
|
explorrer wrote: | Mergi cu Dumnezeii ma-tii, fiule
Mi-a placut replica,dar te intreb ceva: LUCA 18:8 "Vă spun că le va face dreptate în c*rând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”
Si las-o pe mama in pace,CA SI TU MAMA
STII CE INSEAMNA RELIGIE,as dori un raspuns |
Tu-te fratioare la scoala de taici. Nu ai ce cauta in lumea asta rea. Religia trebuie exclusa din scoli daca nu li se acorda si altor confesiuni dreptul la aceste ore (absolut facultative); icoanele trebuie date jos (este sala de curs sau capela?). Eu sunt ateu si, cu toate ca ii consider cretini pe habotnici, ii pot tolera destul de bine, dar oameni buni: credinta voastra ar trebui sa fie in suflet nu pe peretii claselor unde in urma cu 18 ani inca mai ranjea Ceausescu. Biserica a avut rolul ei civilizator.... in Evul Mediu. Biblia e scrisa de oameni fara nici un fel de implicatie divina. Isus Cristos era un nebun genial, dar atat.
In final am o intrebare:
De ce nu ni se preda in scoli Teoria Evolutiei? Este geniala si are o mare aplicabilitate in domenii din ce in ce mai variate (de ex. economia, cibernetica etc.) |
|
Back to top |
|
|
maybe may be
|
Posted: Fri Aug 31, 2007 2:04 pm Post subject: Re: Orele de religie |
|
|
sebastian wrote: | In final am o intrebare:
De ce nu ni se preda in scoli Teoria Evolutiei? Este geniala si are o mare aplicabilitate in domenii din ce in ce mai variate (de ex. economia, cibernetica etc.) | orice se preda in scoli e preluat ca o constrangere
personal, agreez ideea de liber arbitru -asta inseamna ca pot invata despre orice, atunci cand am io chef -incluziv Teoria evolutiei! |
|
Back to top |
|
|
jolie_jojo irecuperabila
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 5725 Location: La Cuca Macaii :D
|
Posted: Fri Aug 31, 2007 2:34 pm Post subject: Re: Orele de religie |
|
|
sebastian wrote: |
Religia trebuie exclusa din scoli daca nu li se acorda si altor confesiuni dreptul la aceste ore (absolut facultative);
|
Intr-un fel ai dreptate, in alt fel suna un pic radical.
Eu as gandi putin altfel problema.... sa se faca ore de religie la care sa participe numai cei care vor. _________________ Hai si tu la discutii in cafenea ! intra pe http://cafenea.itbox.ro |
|
Back to top |
|
|
explorrer membru
|
Posted: Sat Sep 01, 2007 6:29 pm Post subject: Orele de religie |
|
|
Tu-te fratioare la scoala de taici.
AM CAUTATA-O ŞI NU AM GASIT-O
" credinta voastra ar trebui sa fie in suflet "
De unde sti tu unde avem NOI(sau eu) credinţa....
FIIND ATEU NU TE INTERESEAZA NICI RELIGIA NICI CREDINTA,pentru ca un ateu crede in EL.
Romani 10:10 Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.
Dar de fapt ne te INTERESEAZA
TEORIA EVOLUTIEI o sa te mantuie..... _________________ answers |
|
Back to top |
|
|
talib Big Diamond
Joined: 20 Feb 2007 Posts: 1617 Location: behind those empty walls
|
Posted: Sun Sep 02, 2007 1:41 am Post subject: |
|
|
ba voi sunteti nebuni?? ce starniti certuri din nimic??
vreti sa stiti ce fac eu cand nu am chef de ora de religie?? nu ma duc la ora de religie!! voi nu, voi trebuie sa incercati sa va impuneti punctu de vedere.
vreti sa stiti ce fac eu cand nu am chef sa merg la biserica?? nu ma duc la biserica!! dar cred ca o amarata de ora, pe care oricum o pierdeam deaiurea, pot sa o dedic si eu lui Dumnezeu, ca doar nu ma pune sa car pietre acolo, stau in banca si ascult ce are de zis preotul, si de obicei imi este de folos ce zice.
PS. nu vorbeam de toti, ci de cei doi sau trei care lungesc discutia asta deaiurea _________________ say it ain't so!... SAY IT GOD DAMN IT!!! |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |