View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Sweety Big Diamond
|
Posted: Sat Mar 03, 2007 12:38 am Post subject: Evoluarea |
|
|
Telul nostru in viata este sa evoluam conditia evolutiei este echibibrul . Intrebarea mea este cat poate omul evolua intr-o viata? Cum facem sa ne atingem scopul? _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
tuffgirl can't touch this
|
Posted: Sat Mar 03, 2007 7:06 am Post subject: |
|
|
Depinde cat de departe vrei sa ajungi...depinde cata ambitie ai... depinde de influente, familie, prieteni, oricine care are shansa de a te indruma la un timp sau altul in cursul vietii tale. Bottom line e, totul depinde de tine shi cat de departe vrei sa ajungi sau sa evoluezi ca persoana. _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
|
maybe may be
|
Posted: Sat Mar 03, 2007 9:48 am Post subject: |
|
|
cred ca "motorul" e curiozitatea, pur si simplu
de fiecare data cand descoperi noi valente -indiferent in ce domeniu, va fi o usa de deschis pentru inca un pas |
|
Back to top |
|
|
Sweety Big Diamond
|
Posted: Sat Mar 03, 2007 2:43 pm Post subject: |
|
|
Ce este evolutia? cum o simtim noi pe propria piele?
ce inseamna "motor" maybe? _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
|
maybe may be
|
Posted: Sat Mar 03, 2007 5:23 pm Post subject: |
|
|
te rog sa ma ierti, probabil (de grabita ce eram) nu am inteles sensul intrebarii tale
mi se pare ca te referi la evolutie/devenire/dezvoltare personala
si-atunci chiar sunt de acord cu propunerea ta de ieri ca e nevoie si de un subforum "psihologie"
cat despre..."motor" inclin sa cred ca nu ti-a convenit raspunsul, mai degraba, dar in niciun caz ca nu ai inteles ce-am vrut sa spun |
|
Back to top |
|
|
Solistry... gold member
Joined: 30 Jan 2007 Posts: 674 Location: in the garden of stones
|
Posted: Sun Mar 04, 2007 9:57 pm Post subject: Re: Evoluarea |
|
|
Sweety wrote: | Telul nostru in viata este sa evoluam conditia evolutiei este echibibrul . Intrebarea mea este cat poate omul evolua intr-o viata? Cum facem sa ne atingem scopul? |
Evoluam incercand sa ne depasim limitele.....de fapt viata este o incercare....incercam sa(ne) descoperim....in ce masura reusim?nimeni nu stie....lumea viseaza perfectiunea.....si creeaza haos,distrugere....evoluam....in curand o sa atingem perfectiunea....in moarte...o alta etapa....alte incercari...acelasi scop _________________ I am war, I am pain
I am all you've ever slain
I am tears in your eyes
I am grief, I am lies |
|
Back to top |
|
|
maybe may be
|
Posted: Mon Mar 05, 2007 1:02 pm Post subject: |
|
|
de-acord cu tine sol, fiecare incerca o dezvoltare personala aci, in lumea asta, pana sa intram intr-o alta ...dimensiune
dar in niciun caz nu sunt curioasa despre cat de mult atingem perfectiunea...in moarte |
|
Back to top |
|
|
Anne diamond member
|
Posted: Mon Mar 05, 2007 2:33 pm Post subject: |
|
|
pt mine evolutia ajunsa pe cele mai inalte trepte se leaga mult de stiintele oculte , de religiile orientale ..
cred ca atingi o treapta suprema atunci cand te detasezi de tot ce inseamna viata materiala, cand ai contacte si perceptii noi asupra fiecarui unghi , cand viata este alta decat pare ..
perfectiunea mi`a placut cum a fost expusa de catre niste strastramosi ce au construit o piramida mareata cu mii de statui ce infatiseau diferite scene ale vietii ... cu 5 nivele (poate ma insel) .. si pe masura ce urcai trebuia sa descifrezi ce inseamna fiecare statuie .. iar semnificatiile se ingreunau pe masura ce urcai .. iar sus gaseai iluminarea , dupa ce vei fi parcurs acest drum anevoios sus era o priveliste deasupra lumii .. era pace , calm .. era totul .. dar acest drum le lua unora zeci de ani _________________
|
|
Back to top |
|
|
maybe may be
|
Posted: Mon Mar 05, 2007 4:03 pm Post subject: |
|
|
mda, e un punct de vedere
iata altul: consider omul o fiinta sociala ceea ce presupune ca devenirea, prefectionarea personala trebuie sa aduca un aport si societatii din care faci parte
ceea ce ai scris mai sus e o exceptionala devenire personala dar care te individualizeaza, te separa de ceilalti, ori mie imi place o vorba a lui Steinhard: “ prin altii spre sine” |
|
Back to top |
|
|
Sweety Big Diamond
|
Posted: Tue Mar 06, 2007 7:57 pm Post subject: |
|
|
pana sa ajungem la etapele evoluarii , ce ar fi sa realizam scopul vietii _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
|
maybe may be
|
Posted: Wed Mar 07, 2007 8:05 am Post subject: |
|
|
oricum trecem prin nenumarate etape de evolutie ca sa ne atingem scopul
intrebarea mea e alta: iti cunosti scopul vietii de la bun inceput, in asa fel incat sa programezi rational fiecare miscare?
sau altfel: nu sunt mai multe scopuri, asezate functie de ce obtii in fiecare pas al evolutiei personale?
nu doresti mereu mai mult?
ai un scop clar, l-ai atins
te opresti?
ma indoiesc |
|
Back to top |
|
|
Anne diamond member
|
Posted: Wed Mar 07, 2007 11:20 am Post subject: |
|
|
maybe wrote: | o vorba a lui Steinhard: “ prin altii spre sine” |
cred ca aceia care ii 'folosesc' pe altii pt a`si da sens propriei vieti nu au fost capabili sa o faca singuri .. si majoritatea suntem asa _________________
|
|
Back to top |
|
|
maybe may be
|
Posted: Wed Mar 07, 2007 11:47 am Post subject: |
|
|
intentia mea n-a fost sa te contrazic anne, doar sa mai acord o valenta notiunii de evolutie (oricum tema e larga si suporta orice comentariu )
asa ca in final tot la ideea lui sweet, ECHILIBRUL, se ajunge |
|
Back to top |
|
|
Anne diamond member
|
Posted: Wed Mar 07, 2007 8:06 pm Post subject: |
|
|
eu nu am pomenit niciunde de o contradictie .. am exprimat o parere _________________
|
|
Back to top |
|
|
Sweety Big Diamond
|
Posted: Thu Mar 08, 2007 8:11 am Post subject: |
|
|
maybe wrote: |
intrebarea mea e alta: iti cunosti scopul vietii de la bun inceput, in asa fel incat sa programezi rational fiecare miscare? |
nu ne cunoatem scopul de la inceput il descoperim pe parcurs , dar cum aflam ca acel scop este si 100% combinat cu potentialul nostru?
e acea licarire, placere in a face ceva cu daruire?
maybe wrote: |
sau altfel: nu sunt mai multe scopuri, asezate functie de ce obtii in fiecare pas al evolutiei personale?
nu doresti mereu mai mult?
ai un scop clar, l-ai atins
te opresti?
ma indoiesc |
normal ca nu te opresti numai la o dorinta
Anne spunea ceva de nirvana parca si acea stare de nirvana crede-ti ca o putem toti trai macar o data in viata noastra e acel moment in care zici pt clipa asta am asteptat toata viata? _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |