View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
bisisik Primul post
|
Posted: Sun Nov 05, 2006 5:00 pm Post subject: tot pocaiti |
|
|
pai..sa stiti pocaiti nu sunt doar baptistii,,penticostalii pocaiti sunt si ortodoxi catolici, de ce? pentru k numesti pocait un om care regreta pacatele facute si se intoarce la Dumnezeu, apoi pocaitii astia " baptisit, crestini dupa evanghelie, penticostali nu sunt sectanti. Uitati-va bine si veti vedea k sunt religii recunoscute de statul roman |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Tue Nov 07, 2006 2:50 pm Post subject: raspuns |
|
|
Eu am cunoscut un pocait in famila caruia nu existau televizor,telefon,radio.
In SUA exista un soi de pocaiti care traiesc izolati intr-o colonie care se afla in Evul Mediu.Refuza sa aiba curent electric,auto si folosesc lumanari,carute,se imbraca precum in secolul al XIX lea.
Cred este deja vorba despre fanatism aici. |
|
Back to top |
|
|
marius Marius
|
Posted: Tue Nov 07, 2006 4:47 pm Post subject: Re: raspuns |
|
|
adymacsut wrote: | Eu am cunoscut un pocait in famila caruia nu existau televizor,telefon,radio.
In SUA exista un soi de pocaiti care traiesc izolati intr-o colonie care se afla in Evul Mediu.Refuza sa aiba curent electric,auto si folosesc lumanari,carute,se imbraca precum in secolul al XIX lea.
Acum pe cine sa contrazicem??? Cartea de capatai, religia sau civilizatia??
Vezi tu ady, in urma cu secole cand cei 72 de invatati incercau a defini ceea ce noi astazi numim Biblie....etc etc , nu exista electricitate si altele..
Probabil ei incearca sa supravietuiasca asa cum a last D-zeu
Tv-ul de ex nu este doar un mijloc de recreere ci este si un mijloc de manipulare , uneori pozitiva alteori negativa
Curent electric...probabil nu refuza ci nu considera necesar din moment ce ei supravietuiesc dupa pofta lor
Auto.... stii ca nu este specificat in nici un fel de carte sfanta....
Probabil ei prefera o lune singuratica , fara mofturi si poze.... fara utilitati si fara revolutionarea tehnologiei....
Pare incitant si lipsit de riscuri
Fanatism ?? Ei numesc asta mod de viata, iar acest mod de viata l-au mostenit.....
Interesant ar fi daca am putea sa ii studiem mai indeaproape... |
|
Back to top |
|
|
maybe may be
|
Posted: Tue Nov 07, 2006 5:14 pm Post subject: Re: raspuns |
|
|
marius wrote: | adymacsut wrote: | ...mijloc de manipulare , uneori pozitiva alteori negativa... |
|
nu exista manipulare pozitiva mey, aia e putere de convingere |
|
Back to top |
|
|
maybe may be
|
Posted: Tue Nov 07, 2006 5:16 pm Post subject: |
|
|
si unde mama zmeului e butonul edith, ca undeva am gresiiiiiiiit |
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Tue Nov 07, 2006 7:02 pm Post subject: raspuns |
|
|
Nu vad nici un buton edit.
Deci spuneti ca pocaitii astia care traiesc ca in vremurile vechi nu sunt dusi cu pluta?
Poate sunt mai fericiti in lumea lor care nu se grabeste.Pentru noi cei care traim in lumea celui de al treilea val chiar si mersul la liturghie este doar o pauza de cafea. |
|
Back to top |
|
|
marius Marius
|
Posted: Wed Nov 08, 2006 12:10 am Post subject: Re: raspuns |
|
|
maybe wrote: | marius wrote: | adymacsut wrote: | ...mijloc de manipulare , uneori pozitiva alteori negativa... |
|
nu exista manipulare pozitiva mey, aia e putere de convingere |
ahhhhhh ...ce ma fac eu fara tine ????
Puterea de convingere este o manipulare ,maybe dragutza, deoarece prin convigere se urmareste un scop.... iar puterea de convingere nu este o certitudine ci o actiune care poate sa urmareasca anumite interese...... So, ca sa ma urmaresti mai pe indelete iti dau o explicatie mai simpla;
Tu cu puterea ta de convingere poti sa faci un individ sa creada ceea ce pt tine este un interes (in favoarea lui sau a ta)
Sau altfel....puterea de convingere este actiunea prin care manipulezi un scop, interes
Acum randul tau |
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Wed Nov 08, 2006 12:33 pm Post subject: raspuns |
|
|
Machiavelii spunea scopul scuza mijloacele! |
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Wed Nov 08, 2006 12:42 pm Post subject: Re: raspuns |
|
|
adymacsut wrote: | Machiavelii spunea scopul scuza mijloacele! |
A nu se intelege ca sunt machiavelica.
Cred ca totusi exista si scopuri nobile in viata dar nu cred ca trebuie sa calcam totul in picioare ca sa ne indeplinim idealurile noastre.
Unde incepe libertatea mea se poate termina libertatea altuia.Ce este bine pentru mine poate fi rau pentru un altul.Nu exista criterii universale de valori. |
|
Back to top |
|
|
tuffgirl can't touch this
|
Posted: Thu Nov 09, 2006 7:44 am Post subject: Re: raspuns |
|
|
adymacsut wrote: | Eu am cunoscut un pocait in famila caruia nu existau televizor,telefon,radio.
Se numesc Amish shi au in comun, prin originea Elvetiana-Germana, aceasta cultura, limba shi stramosi. Ei se pot numi un grup etnic dar in general acest termen folosit doar intre ei sau membri acceptati in comunitatea lor bisericeasca pentru a atesta ca fac parte din acelashi grup shi nu ca sa se deosebeasca ca cultura. Cei care aleg sa traiasca o viata moderna shi pleaca din comunitatea lor nu mai sunt considerati Amish, la fel ca cei care aleg sa traisca modul acestora, simplu, de viata. Din asta putem trage concluzia ca nu sunt fanatici shi ca poti sa alegi daca vrei sa ramai intre ei sau sa pleci.
Fac parte din denominatia Anabaptist Crestin care inseamna ca au fost botezati pentru a doua oara sa re-baptizati). Acesta denominatie este cunoscuta pentru restrictiile impuse impotriva folosiri obiectelor moderne. Amish, se separa de restul societatii pentru motive religioase. Ei nu se inroleaza in armata, nu colecteaza ajutor financial ori de orice fel de la stat. Sunt separati in diferite grupuri, districte sau congregati in acordanta cu zona geografica(nu ma intrebati ce are geografia de a face cu ei ca nu stiu). Fiecare district este total independent shi au un set de reguli nescrise pe baza carora ei observa codeul vestimentar, felul in care se comporta shi cum folosesc technologia noua. Sunt multe grupuri de Noul Ordin Amish shi Beachy Amish (au luat numele preotului care i-a indrumat in acea zona) care folosesc electricitate sau mashini dar inca se considera Amish.
Asta e pe scurt, daca vreti sa stiti mai mult va dau niste linkuri:
http://en.wikipedia.org/wiki/Amish - asta e pentru Amish (de unde am luat eu ceea ce am scris mai sus)
http://en.wikipedia.org/wiki/Christian - asta e pentru definitia Anabaptismului
http://en.wikipedia.org/wiki/Beachy_Amish - asta e pentru Beachy Amish
_________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Thu Nov 09, 2006 10:14 am Post subject: raspuns |
|
|
Nu stiu daca este o solutie aceasta izolare de viata cotidiana.
Nici Isus Cristos nu a trait izolat.
Seamna mai mult cu esenienii! |
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Thu Nov 09, 2006 10:15 am Post subject: Re: raspuns |
|
|
adymacsut wrote: | Nu stiu daca este o solutie aceasta izolare de viata cotidiana.
Nici Isus Cristos nu a trait izolat.
Seamana mai mult cu esenienii! | |
|
Back to top |
|
|
skydragonmitico junior
|
Posted: Tue Jan 22, 2008 2:28 pm Post subject: |
|
|
Stie cineva sa-mi zica ce probleme pot fi intre un ortodox si o fata crestina dupa evanghelie? Ar fi religia zice ea, dar ash vrea nishte detalii, va multumesc! Astept niste raspunsuri! |
|
Back to top |
|
|
ValiSS Nenea` Rau
|
Posted: Tue Jan 22, 2008 8:02 pm Post subject: |
|
|
skydragonmitico wrote: | Stie cineva sa-mi zica ce probleme pot fi intre un ortodox si o fata crestina dupa evanghelie? Ar fi religia zice ea, dar ash vrea nishte detalii, va multumesc! Astept niste raspunsuri! |
In afara de religie, mai intervine si felul cum a fost crescuta. Adica i-o poti pune intr-un numar limitat de pozitii. Parerea mea. _________________ Dragostea de tara naste prosti! |
|
Back to top |
|
|
adymacsut diamond member
|
Posted: Tue Jan 22, 2008 9:30 pm Post subject: |
|
|
skydragonmitico wrote: | Stie cineva sa-mi zica ce probleme pot fi intre un ortodox si o fata crestina dupa evanghelie? Ar fi religia zice ea, dar ash vrea nishte detalii, va multumesc! Astept niste raspunsuri! |
Cred ca ea apartine cultului reformat. Ca sacramente ei au botezul.
Nu au sacramentul preotiei, resping cultul icoanelor, nu tin posturi.
Ei au pastori si nu preoti. |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|