Forum Itbox Forum Index Forum Itbox
locul unde te simti bine

Salut! Ce faci ? Hai si tu cu noi :) ! Ce?! Vrei sa pleci ?! :) Stai asa oleaca!
Ne-am deschis Cafenea! Te asteptam si pe tine in Cafenea la itbox.
Locul Unde Te Simti Bine!

Copii
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum Itbox Forum Index -> Societate
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Sweety
Big Diamond

PostPosted: Wed Jun 28, 2006 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

ok sa va zic si de ce am inceput si mi-am pus intrebarea de ce unele persoane ar fi trebuit sa fie oprite prin lege sa mai faca copii ... aici la nemti daca faci copii primesti bani de la stat etc , cunosc mai multe cazuri in care mama face copii numai sa primeasca banii aia de la stat si necasatorita cu vreo 3 copii dupa ea , copii vai de ei ... Nu se gandeste mai copilul ala creste acu cat e mic nu imi cere mute , dar va creste si va cere din ce in ce mai mult Confused

io la asa persoane le-as interzice sincer sa mai faca copii Evil or Very Mad
Reclama

Posted:     Post subject: Acorda-ne putina atentie

Back to top
marius
Marius

PostPosted: Wed Jun 28, 2006 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Scuze,Marius,iar nu sunt de acord cu tine Very Happy .
Te-am citat tocmai in ideea ca evaluai dreptul la procree doar din perspectiva societatii si a normelor ei.A carei societati?
Vb la general, fiecare societate dupa normele ei! Societatile se difera intre ele in functie de mai multe aspecte si se proclama societate demna de urmat conform standardelor ce le urmeaza.. Vezi individualitatea societatii....
Quote:
Spuneai ca negrii,arabii,tiganii,etc.,nu au creat nimic de valoare pt. societatea din care facem parte.OK,atunci de ce sa se mai "inmulteasca"?
Negrilor si arabilor le dam doar drepturi limitate deoaece ei nu sunt parte a societatii noastre si nu sunt formati dupa standardele noastre
Cred ca ar trebui sa te mai intorci inca odata la citatul meu si sa incerci sa analizezi problema nu numai dupa latura sociala
Spuneam despre negri ca pateaza imaginea prin ignoranta si abuz fortand dreptul la egalitate prin stigmatul "culorii" sau a legii care interzice discriminarea, iar despre arabi ca pateaza imaginea prin nerespectarea obligativitatii la integrare sau respect fata de natiunea care il trateaza fara sa tina cont de religie
Incearca si analizeaza acel citat conform sectiunii la care a fost postat si vei observa si subtilitatea topicului
Apoi intreaba-te dc nu le acordam egalitate in drepturi..... Intrebarea era "sunt rasist?"????? Question
Patura care am pastrato pt final , si anume tiganii, intr-adevar sunt parte integrala a societatii noastre si reprezinta ceea ce am format noi ca extremisti sau rasisti.
"Dc sa se mai inmulteasca?" Deoarece noi incercam sa integram in societate si gunoaie ca ei, din dorinta de a respecta dreptul la existenta
Ca ei nu doresc sa se integreze...., nu vor si nu pot...este obligatia noastra sa ii primim si sa ii indrumam! IAr pt asta nu trebuiesc eradicati prin sterilizare ci trebuiesc integrati , ajutati ,..formati, iar acest lucru nu va fi posibil pana cand noi nu ne vom corecta si nu vom dobandi dorinta de solidaritate de care am fost vitregiti

Quote:
aici la nemti daca faci copii primesti bani de la stat etc , cunosc mai multe cazuri in care mama face copii numai sa primeasca banii aia de la stat si necasatorita cu vreo 3 copii dupa ea , copii vai de ei ... Nu se gandeste mai copilul ala creste acu cat e mic nu imi cere mute , dar va creste si va cere din ce in ce mai mult Confused

Bani primesti de la stat nu pt a face copii ci sub forma unui ajutor din partea statului care are obligatiunea de asi aduce aport
Faptul ca exista si astfel de elemente ... nu este vina statului
O vina o poate avea acolo unde nu se implica colaborand cu Institutiile insarcinate cu acest aspect , vezi conventiile de respectare a dreptului copilului....
Statul incearca a ajuta sweet si nu isi poate asuma o vina in acest caz. Masura care o poate lua este de a se ocupa direct de acei copii prin intermediul caselor de ajutorare, orfelinate,..etc ,..unde sistemul incearca a-i forma si ai integra in societate . Acele mame nu trebuiesc radicalizate ci trebuiesc decazute din drepturile parintesti!
Pt astfel de cazuri au fost create orfelinatele!
Faptul ca in ultimii ani abandonurile au crescut , se datoreaza unei proate intelegeri a planificarilor familiare sau o modului in care acest sistem este transmis familiilor tinere
Back to top
View user's profile Send private message
maybe
may be

PostPosted: Wed Jun 28, 2006 4:36 pm    Post subject: Reply with quote

Sweety wrote:
... daca faci copii primesti bani de la stat etc , cunosc mai multe cazuri in care mama face copii numai sa primeasca banii aia de la stat si necasatorita cu vreo 3 copii dupa ea , copii vai de ei ...

io la asa persoane le-as interzice sincer sa mai faca copii Evil or Very Mad

sweety, chiar si speculatia asta poate fi limitata daca legiuitorul spune clar ca alocatiile/indemnizatiile/egal ce nume au -se acorda pana la un anumit numar de copii -patru sa zicem

poate gresesc, e si asta o forma de constrangere dar fi sigura ca ar fi luata in calcul

so, mai departe tu

incercam sa concretizam, in timp ce marius si nemo generalizeaza Wink

ce-as dori eu: sa te gandeti la om, la dreptul la viata, k?
Back to top
marius
Marius

PostPosted: Wed Jun 28, 2006 4:44 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:

ce-as dori eu: sa te gandeti la om, la dreptul la viata, k
?
Pai pe undeva pe acolo bat si eu apa in piua.....
Trebuie sa renuntam deoarece alti factori sunt vinovati de stilul nostru de viata????
Dc sa nu ne implicam si sa incercam sa punem umar de la umar la toate cerintele integrarii (a unora) fara sa dam dovada de semitism, rasism, discriminari,.... doar pe motiv ca ei nu sunt ca noi????
Back to top
maybe
may be

PostPosted: Wed Jun 28, 2006 5:04 pm    Post subject: Reply with quote

Smile sti, big

te-am "certat" odata petru felul maiastru in care tu insuti scoti de multe ori din context vorbele noastre...

cam pe-acolo suteti acuma tu si nemo Wink

dar, revin

e nevoie de timp, pana cand fiecare dintre noi vom intelege ca dincolo de politic, economic ori mai stiu io ce alte "cuvinte potrivite" tre sa vrem sa evoluam impreuna

suna comunist, ma opresc azi
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Back to top
Nemo
Big Diamond

PostPosted: Wed Jun 28, 2006 11:58 pm    Post subject: Reply with quote

Nu suna deloc comunist,maybe,asta ar fi ideea.
Chiar ca ne-am pierdut in generalitati cu Marius,dar eu am circumstante atenuante,eram dupa sase beri si in casa sunt 32 de grade la 12 noaptea Very Happy .
Cat priveste topicurile lui Marius,astea sunt bombe cu ceas Smile .Niciodata nu poti sa stii cat din ceea ce afirma cand propune o tema sunt convingerile lui si cate sunt afirmatii puse cu un scop anume.Adica sa ne provoace pe noi Question .
Apropo,parca despre el se discuta pe un topic cum ca ar fi agent secret Shocked ?Mai stii?
ON TOPIC a-ti vazut GATACA?
Without an honest heart as compass
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
marius
Marius

PostPosted: Thu Jun 29, 2006 8:45 am    Post subject: Reply with quote

grrrrr am intrat in colimator... Very Happy

Sweety, cateva intrebari interesante pt tine Wink
Exista religii prin care se interzice avortul ..... fapt care duce la o inmultire considerabila a membrilor familiei Numarul mare de membri intr-o familie cu doua salarii duce la micsorarea bugetului alocat pe cap de membru...
Ce anume masuri ai lua in astfel de cazuri???
-Ai incerca sa inlaturi religia?
-Ai incerca sa modifici religia?
-Ai amesteca religia cu politica demografica?
-Ai propune Senatului,Guvernului o analiza a laturei religioase?
Back to top
maybe
may be

PostPosted: Thu Jun 29, 2006 8:48 am    Post subject: Reply with quote

LOL si asta (faza cu berea...) inseamna ca va trebui sa pun la indoiala viitoarele tale postari?

gattaca

ei, cu asta s-a spus tot

excelent film, intr-o vreme stiam si moleculele alea....cu ADN-ul, de la care s-a alcatuit titlul Razz
Back to top
maybe
may be

PostPosted: Thu Jun 29, 2006 8:49 am    Post subject: Reply with quote

LOL ce faci cheef, intri peste mine?
Back to top
maybe
may be

PostPosted: Thu Jun 29, 2006 10:32 am    Post subject: Reply with quote

marius wrote:
Sweety, cateva intrebari interesante pt tine Wink
Exista religii prin care se interzice avortul ..... fapt care duce la o inmultire considerabila a membrilor familiei Numarul mare de membri intr-o familie cu doua salarii duce la micsorarea bugetului alocat pe cap de membru...
Ce anume masuri ai lua in astfel de cazuri???
-Ai incerca sa inlaturi religia?
-Ai incerca sa modifici religia?
-Ai amesteca religia cu politica demografica?
-Ai propune Senatului,Guvernului o analiza a laturei religioase?

dar intrebarile sunt valabile si pentru ... revers

avorturi masive in India, in ceea ce priveste fetii de sex feminin (iata un dezavantaj al posibilitatii de a selecta prenatal sexul)

dincolo de considerente economice si politici demografice, mai vine si religia aia a lor care zice ca fiul -si numai el - aprinde rugul funerar al tatalui...

so, esti de acord cu asta Sweety?

cred ca de-acum ies io din topic, sorry, dar la vremea la care am citit stirea m-am infiorat si continui sa ma revolt (in gol) si-acum
Back to top
Sweety
Big Diamond

PostPosted: Thu Jun 29, 2006 1:27 pm    Post subject: Reply with quote

imi bag picioarele in religie LOL
marius
Marius

PostPosted: Thu Jun 29, 2006 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

In acest caz eu propun sa sterilizam religia ...si gata!
Back to top
Nemo
Big Diamond

PostPosted: Thu Jun 29, 2006 10:40 pm    Post subject: Reply with quote

Niciodata nu se va putea controla complet natalitatea.Singurul lucru pe care putem sa-l facem este sa limitam abuzurile de orice fel indreptate impotriva copiilor.
Without an honest heart as compass
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
tuffgirl
can't touch this

PostPosted: Sat Jul 01, 2006 8:17 am    Post subject: Reply with quote

Sunt de acord cu Sweety, ar trebui sa se aplice sterilizatia la anumite persoane... un caz concret: cineva care folosete droguri, hai sa zicem crak sau heroina (nu stiu cum se scrie)este adicta bineinteles, shi este pe strada fara bani, adictia e puternica shi ea ar face orice pentru un "hit" (sau un "high"), se prostitueaza pentru droguri shi ramane gravida... acum ea nu are bani pentru avort, nu are bani sa creasca copilul shi - sa las materialismul deoparte- copilul acesta se naste cu o adictie la acelasi drog shi are o shansa de supravituire foarte limitata, daca supravietuieste, este abandonat daca e norocos, daca nu se trezeste intr-o plasa de plastic in container la gunoi.
Acum, de ce o persoana in situatia asta sa aiba dreptul de a face copii?
Un alt scenariu: o buna parte din persoanele fara locuinta (homeless) de aici, au probleme mentale shi sunt in strada pentru ca guvernul nu a avut destui bani sa ii tina in spital unde apartin. Le vad pe tren, cerand bani sa i-a ceva de mancare ca le e foame shi sunt gravide cu burta la gura shi mai au cate un tic nervos de nu stii daca trebuie sa fugi sau sa o prinzi sa nu cada... da, au dreptul sa aibe copii dar multe dintre ele nici nu pot sa faca decizii cand vine vorba de a avea contact sexual cu cineva, daca cineva le violeaza crezi ca o sa alerge la politie? Ce o sa se intample cu acesti copii. Ah, da! sunt pusi in orfelinate create de guvern de unde familii "milostive" pot sa ii adopte temporar pentru suma de $400.00 pe cap de copil pe saptamana shi la sfarsitul luni au un venit frumos de cateva mii pentru ca nimeni nu cheltuieste mii de dolari pe luna pentru a avea o alimentatie corecta pentru un copil - oh, shi inca ceva, nu e destul ca ei ii "adopteaza" doar teporar dar cat sunt acolo, sunt abuzati, nu li se da mancare shi nu sunt ingrijiti - nu imi disecta postul pentru ca pot sa iti aduc citate din ziare sa vezi cum sunt tratati acesti copii.
De ce sa faci acesti copii sa sufere, drepturile lor la o familie cat de cat "normala" unde e?

Intradevar, poate nu o sa vezi o persoana care sufera cu autism sau mai stiu eu ce boala de genul, sa aiba copi pentru simplul fapt ca nu pot sa fie intr-o relatie care sa duca la facutul de copii... asta e daca persoanele sunt ingrijite de oameni responsabili shi nu sunt abuzate sexual pentru ca "nu o sa-si aduca aminte" (am auzit she de cazuri din astea) aici se pune intrebarea: avort sau sterilizatie? Care este mai uman?

Dar despre aia care a avut un copil shi a developat "post partum depresion" nu stiu cum se traduce exact dar are de a face cu femeie care dupa ce da nastere devine depressed shi sotul stie shi doctorii stiu shi medicatia nu o ajuta shi nimeni nu o poate ajuta dar sotul in continuare o pricopseste cu copil dupa copil pana ajung la copil numarul patru cand ea a decis ca nu e o mama buna shi i-a inecat pe toti in cada... Ea ajunge la inchisoare unde nu apartine pentru faptul ca este dezichilibrata emotionalm - shi acum: unde au fost drepturile lor?

Subiectul e atat de complex shi atat de complicat... noi dezbatand drepturile fiecaruia nu o sa reusim sa protejam aceste suflete nevinovate care sufera la mana unor parinti care nu ar fi trebuit sa li se dea voie sa aiba copii niciodata.

So Sweety in concluzie, testarea unor persoane pentru a determina cat sun de capabile mental, material shi fizical pentru a avea copii, ar fi o idee buna dar tinand cont de faptul ca situatia economica a undei tari , politica shi drogurile au o voce mai puternica decat cea a unor bieti copii pe care soarta i-a aruncat in mijlocul acestei societati, o sa ramana doar o idee neimplementata la fel ca multe altele care ar ajuta, dar nu sunt luate in considerare din aceiasi cauza shi anume societatea de astazi.

- Quintilian, De Institutione Oratoria
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
marius
Marius

PostPosted: Sat Jul 01, 2006 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Sunt de acord cu Sweety, ar trebui sa se aplice sterilizatia la anumite persoane... un caz concret: cineva care folosete droguri

Sumele ce trebuiesc alocate pt finantarea unui program de sterilizare este echivalenta cu finantarea unui program sau a unui centru de reabilitare a drogatilor
Aceleasi fonduri financiare pot fi alocate luptei antidrog...
Pledati pentru modificarea genetica a omenirii..... insa dc sa nu combatem drogurile si sa redam drogatilor linistea unei vieti normale????
Ok,.. ii sterilizam insa acesti indivizi nu au o problema hormonala, ci sunt pers care au cazut in patima drogurilor
Ii sterilizam in loc sa ii ajutam sa redevina oameni normali????
Ii sterilizam si apoi ii denumim drogati sterilizati??
Tuff si sweety, haideti mai intai sa ne ocupam de dependenta acestora si sa incercam sa inlaturam factorul care i-a adus in aceasta situatie
Drogatii trebuiesc detrminati sa redevina la forma initiala, nicidecum sterilizati!
Ei nu dauneaza societatii prin faptul ca dau nastere la copii ci prin faptul ca incurajeaza sau duc la amplificarea dopingului
Cunoasteti cazuri in care copiii drogatilor au ajuns la cersit, insa eu cunosc cazuri in care copii acestora au devenit oameni de seama?.deci nu cred ca problema lor trebuie tratata din pctvd hormonal
Poate ca ar trebui sa finantam o substanta care sa previna dependenta de droguri si sa le lasam sexele acolo unde sunt
Stii tuff, ce zici daca am da o lege prin care drogurile sa fie injectate cu o substanta prin care consumatorii sa devina sterili la primul contact cu drogul???? (e funny)
Nu stiu.... insa suna putin cam radical ...
Modificam genetic drogatii insa ignoram factorul care se face vinovat ....
Conform statisticilor,... 70 din mapamond ar trebui sterilizata deoarece drogul a devenit familiar tuturor paturilor sociale....
Posibilitatea ca dopingul sa i-a amploare exista (inca din antichitate), deci posibil ca odata cu aplicarea sterilizarii harta demografica sa se schimbe...
Ce chestii...
Nu stiu ...insa pledez impotriva sterilizarii sau a altor masuri de modificare genetica atata timp cat exista posibilitatea de a reda acestor indivizi (cazul drogatilor) posibilitatea de a da nastere la copii normali, din parinti normali!

Offtopic
Drogurile si dependenta
Atunci cand constitutiile care prevad dreptul omului vor fi modificate,..abia atunci se va putea pune in aplicare masurile de prevenire a drogului!
Carta prevede legi referitoare la drepturi care impiedica prevenirea acestui fenomen nociv- dopping....
Back to top
Reclama

Posted:     Post subject: Acorda-ne putina atentie

Back to top
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum Itbox Forum Index -> Societate All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 2 of 8

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Portal - Bandwidth Test ( test your internet bandwidth ) - Bancuri ( cele mai bune bancuri ) - Radio Live ( posturi de radio live din romania ) - Anunturi Gratuite ( anunturi gratuite pe categorii ) - Jocuri ( spuma jocurilor flash de pe internet ) - Horoscop ( horoscopul tau zilnic ) - Subtitrari ( subtitrari filme ) - Antivirus ( scan online ) - Ziare ( ziare romanesti in ordine alfabetica ) - Vremea ( vremea in Romania ) - Taxi in Romania ( companii de taxi ) - Revista Presei ( spuma stirilor ) - Locuri de munca - Telefoane Mobile - Cazare - Jocuri Online - Jocuri Noi - Concerte - Parteneri - Program TV ( program tv in romania ) - Anunturi ( anunturi fara inregistrare )

Radio Live in Romania
- Radio - Europa FM Live - Radio 21 Live - Kiss FM live - Total Live - Pro FM Live - Guerrilla Live - City FM Live - Romantic FM Live - National FM Live

Rock FM | Radio ZU | Magic FM | National FM | City FM | Pro FM | Radio Guerrilla | KISS FM | Radio 21 | Europa FM | Radio Manele

Jocuri Online
Jocuri Actiune | Jocuri Amuzante | Jocuri Arcade | Jocuri Aventura | Jocuri Barbie | Jocuri Carti | Jocuri Casino | Jocuri Clasice | Jocuri Copii | Jocuri De Gatit | Jocuri Impuscaturi | Jocuri Indemanare | Jocuri Logice | Jocuri Puzzle | Jocuri Racing | Jocuri Shootere | Jocuri Sport