View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
marius Marius
|
Posted: Sat Feb 11, 2006 1:07 pm Post subject: Timiditatea |
|
|
Haideti sa vb despre timiditate
Care sunt factorii care contribuie la aparitia acesteia, sau care sunt factorii care o pot combate
Este timiditatea o slabiciune?
Sunteti timizi?
Este timiditatea un sentiment de incompetenta , frica, teama de comunnicare?
Cine ma ajuta sa dam sens acestui topic? |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
chani silver member
|
Posted: Sat Feb 11, 2006 2:32 pm Post subject: |
|
|
Se spune ca majoritatea oamenilor se nasc cu o inclinatie a temperamentului spre timiditate insa aici isi are rolul si educatia , mediul familial.
Timiditatea se dobandeste si in urma experientelor de viata , avand consecinte importante pentru oamenii de toate varstele.
Nesiguranta de sine, complexele de inferioritate, dificultatile de comunicare si de exprimare sunt factori care incurajeaza timiditatea (aceasta fiind si o trasatura a caracterului melancolic).
Provoaca suferinta, neplacere, discomfort celui in cauza. Am avut ocazia sa cunosc oameni timizi. Fiecare dintre noi avem o doza de timiditate.
Persoanele timide isi petrec foarte mult timp concentrandu-se asupra propriei persoane si a slabiciunilor lor ramanandu-le foarte putin timp pentru a da atentie lucrurilor ce se intampla in jurul lor.
Putem ajuta persoanele timide actionand astfel incat sa scoatem ce este mai bun din ele , ii putam ajuta sa se implice intr-o conversatie care ii avantajeaza, ii scot in evidenta - am observat ca majoritatea persoanelor timide au talente ascunse insa frica de a fi ridiculizati de cei din jur ii tine in loc, ei nu fac cunoscute aceste talente.
Intr-o discutie ofera-i dreptul la replica, sustine-l, incearca sa ii ceri parerea astfel asigurandu-i ca te intereseaza opinia lor.
Acest lucru le va creste incererea in prorpria persoana fiind mai siguri pe ei.
Eu recunosc ..sunt e persoana timida. _________________ empty space |
|
Back to top |
|
|
yyy diamond member
|
Posted: Sat Feb 11, 2006 3:26 pm Post subject: |
|
|
Euam tendinta de a fi timida sau nu depinde totul de situatie si de starea mea pshicologica.Cu timpul am invatat sa depasesc aceasta stare ,uneori enervanta ,capatand incredere in mine. _________________ Din moment ce exista un pret se va gasi si cine sa-l plateasca. |
|
Back to top |
|
|
nicky diamond member
|
Posted: Sat Feb 11, 2006 4:17 pm Post subject: |
|
|
Timiditatea....Hmmm.....
Pana acum cativa ani , mai mult de 10 , eram o pustoaica timida , inchisa in mine si gata sa ma rosesc in obraji din orice .Era o timiditate nascuta din educatia primita , din mediul inconjurator caruia nu i-am facut fata la inceput .Nu stiu cum si cand in mine a avut loc o revolta si m-am schimbat .Pe jumatate .Inca mai am accese de timiditate . _________________ Me,myself and I
La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery) |
|
Back to top |
|
|
mishulina Big Diamond
Joined: 15 Oct 2005 Posts: 1719 Location: off the beaten track
|
Posted: Sun Feb 12, 2006 5:21 pm Post subject: |
|
|
eu sunt un picut cam timida...insa nu mereu...depinde!
mi se intampla de cele mai multe ori sa ma atunci cand sunt printre pers necunscute si aj brusc, in centrul atentiei....
sunt o pers sociabila..insa mia am probleme de adaptare;mai ales in ceea ec priveste diplomatia...
in cazul meu, de la timiditate la indrazneala, e doar un pas... _________________ kiss ya' |
|
Back to top |
|
|
Synapse membru
|
Posted: Tue Feb 14, 2006 4:16 pm Post subject: |
|
|
hmm..
cred ca nu exista persoana mai timida ca mine
cel mai cell.. _________________
by Synapse? |
|
Back to top |
|
|
brigadierul silvic diamond member
|
Posted: Fri Feb 24, 2006 3:54 pm Post subject: |
|
|
Synapse wrote: | hmm..
cred ca nu exista persoana mai timida ca mine
cel mai cell.. |
in ce privinta esti timid????.........cand vine vorba de fete???.....daca da....spune-mi ca iti dau eu niste ponturi bune
dai o bere....virtuala _________________ politician |
|
Back to top |
|
|
brigadierul silvic diamond member
|
Posted: Fri Feb 24, 2006 9:17 pm Post subject: |
|
|
fiindca acest topic e la rubrica amor inseamna ca ne referim la timiditate in dragoste...cred eu
pe la 16-17 ani eram si eu timid ..........mai ales cand se uita o fata la mine mai altfel parca imi baga cineva un pumnal in stomac si mi-l rasucea.........
dar vremurile alea au trecut..... ...........acuma pot sa zic ca sunt kiar un nesimtit cand vine vorba de fete(nu va suparati pe mine....in sensul bun ).......
insa e ciudat cu fetele din ziua de azi.....daca nu faci nici o miscare esti considerat impotent.....iar daca esti mai "bagaret"...esti considerat obsedat _________________ politician |
|
Back to top |
|
|
Alucard Vampire
|
Posted: Mon Feb 27, 2006 2:10 pm Post subject: |
|
|
[sters]
reclama !
treci pe la casiere _________________ Un altfel de Ghid PC |
|
Back to top |
|
|
marius Marius
|
Posted: Mon Feb 27, 2006 2:51 pm Post subject: |
|
|
[rapidule! M-ai intrecut! ]
Alucard,
Am citit cateva din acele sfaturi..
Erau chiar interesante si cred ca poti sa le postezi si aici , binenteles evitand sa faci reclama
Mie mi-au placut |
|
Back to top |
|
|
Alucard Vampire
|
Posted: Mon Feb 27, 2006 3:12 pm Post subject: |
|
|
Fiecare dintre noi se simte timid la un moment dat, dar manifestand o timiditate excesiva poti pierde multe aspecte importante ale vietii
1. Determina sursa timiditatii tale in primul rand. De exemplu, iti e frica de ce-ar putea spune cineva despre aspectul tau fizic? Aminteste-ti ca exista un motiv pentru care tu reactionezi asa in aceste situatii.
2. Reactioneaza ca si cum n-ai fi timid. In intimitate, poarta-te ca si cand ai fi plin de incredere. Tine capul sus, umfla-ti pieptul, fii tantos cand mergi si vorbeste cu fermitate. Poate parea ridicol, dar vei vedea rezultatele cand vei iesi in societate.
3. Priveste in ochii celui cu care vorbesti si zambeste-i. Starneste conversatii scurte cu straini despre vreme sau diferite evenimente curente.
4. Ingrijeste-te. Calea catre imbunatatirii increderii in tine este sa arati intotdeauna bine si sa-ti limitezi tendintele de a fi prea critic cu tine.
5. Diminueaza-ti frica de a fi respins imaginandu-ti cel mai rau lucru posibil. Daca incerci abordezi pe cineva poti fi respins sau ignorat. Cu siguranta oricare dintre noi a fost respins la un moment dat, dar nimeni nu a ramas blocat in acel punct. Iar daca esti respins pierderea este a lor.
6. Priveste si invata. Privind prietenii sau strainii este o cale foarte buna de a invata cateva trucuri despre invingerea timiditatii.
7. Pastreaza-ti o atitudine pozitiva, nu fi frustrat si distreaza-te. Aminteste-ti, scopul tau este sa gasesti pe cineva care te place asa cum esti.
8. Inceteaza sa iti mai pese atat de mult despre ceea ce o sa spui. Catodata poti ramane asa de prins in ganduri incat sfarsesti prin a nu spune nimic.
9. Fii tu insuti. Nu considera alcoolul ca o cale de a fi mai deschis.
10. Ajuta-te sa devii cat mai relaxat pentru a-ti invinge sentimentul de nesiguranta. Observa oamenii si ceea ce ii inconjoara.
11. Construieste-ti increderea si fii fericit cu tine insuti (fii cel mai bun prieten al tau).
12. Studiaza oamenii pentru a intelege felul in care reactioneaza.
Profita de sansele care ti se ivesc. Orice ai incerca e mai bine decat sa nu faci nimic.
Articol preluat de pe netprofit.ro
Asa e bine? pana la urma e articolul meu ...
Si nu e reclama, era o continuare fireasca a topicului. Pe forum am vazut cel putin 2 utilizatori cu link in semnatura, plus topicuri care au linkuri externe, cel mai recent care mi-l aduc aminte este cel cu inconstientul ala de s-a pus in fata trenului.
Mai e un topic in care am pus link, de ala nu s-a sesizat nimeni? Sau ne aratam superioritatea rangului numai cand e vorba de chestii utile, interesante, in detrimentul cantitatii ...
Spre deosebire de linkul ala, al meu e macar folositor.
A ...marius, noi n-avem ce sa ne spunem, asa ca pe viitor ignora-ma, asa cum te ignor si eu pe tine. _________________ Un altfel de Ghid PC |
|
Back to top |
|
|
marius Marius
|
Posted: Mon Feb 27, 2006 3:34 pm Post subject: |
|
|
multumim, multumim |
|
Back to top |
|
|
Anne diamond member
|
Posted: Wed Mar 01, 2006 4:36 pm Post subject: |
|
|
ce interesant
si eu sunt timida .. adica cand cunosc o persoana dureaza ceva ..1-2 intalniri pana incep sa ma simt in largul meu si sa pot sa imi dau drumu la libarita , asa la inceput .. nu prea sunt vorbareata , daca se gaseste liant comun vbesc pe tema respectiva , altfel .. mai greu . _________________
|
|
Back to top |
|
|
lory Guest
|
Posted: Sun Mar 19, 2006 12:50 pm Post subject: |
|
|
Timiditatea inseamna lipsa autocontrolului .
Eu nu sunt timida deloc.
Pentru a invinge timiditatea trebuie mai intai sa invatati ce este curajul.
Timiditate = esec. |
|
Back to top |
|
|
Akasha membru
Joined: 03 Apr 2005 Posts: 45 Location: Lost in hell`s garden
|
Posted: Tue Apr 11, 2006 10:13 pm Post subject: |
|
|
lory wrote: | Timiditatea inseamna lipsa autocontrolului .
Eu nu sunt timida deloc.
Pentru a invinge timiditatea trebuie mai intai sa invatati ce este curajul.
Timiditate = esec. |
sa stii ca te inseli amarnic !
de ex timiditatea poate da impresia unui tip care te place ca el are control asupra ta si asa il poti atrage spre tine...
timiditatea da bine in fatza persoanelor invarsta:D....(aci nu ma astept sa intelegeti da stiu eu )
timiditatea inseamna mister! misterul trebuie descoperit la un moment dat iar lumea e innebunita dupa descoperirea misterelor...
a fi timid nu e rau ..desi nu sunt timida uneori stiu cand sa ma prefac ca sunt timida |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |