View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Sweety Big Diamond

|
Posted: Wed Feb 08, 2006 5:22 pm Post subject: |
|
|
Ella nu am terminat cartealui Cioran , ma deprima  _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
Ferdinand gold member

|
Posted: Thu Feb 09, 2006 5:51 am Post subject: |
|
|
Amurgul gandurilor e poate cea mai buna carte scrisa de Cioran, sau una din cele mai bune. A scris-o la 29 de ani, dar ai impresia ca e scrisa de un om de 80 de ani...atit de "coapta" este. Extraordinara carte !
Daca esti deprimat si suparat pe viatza, Cioran e f. recomandabil, e terapeutic.
Daca insa esti "in apele tale" mai bine nu citi Cioran, sau amina-l pe altadata. Adancimile si Adevarul nu trebuiesc sondate decit in momente de criza sufleteasca, in situatzii limita, cand nimic din jur nu pare sa te mai surmonteze. |
|
Back to top |
|
 |
Ferdinand gold member

|
Posted: Thu Feb 09, 2006 5:59 am Post subject: |
|
|
Cioran este ca un medicament extrem de puternic: nu trebuie sa-l iei decit daca esti foarte "bolnav", ca o solutzie ultima.
Geniul lui nu-i ajuta pe cei fericitzi. El insusi refuza sa discute cu oamenii "normali", dar avea o atractie catre oamenii cu probleme, oamenii nefericitzi ca si el.
Acelasi lucru si in cazul lui Shopenhauer.
Altii mari filosofi pot fi cititzi fara prea mari dificultatzi, spre delectarea mintii. De ex. Kant, Hegel...Kirkegaard...si altii.
Nu e cazul lui Cioran si nici al lui Shopenhauer !  |
|
Back to top |
|
 |
chani silver member

|
Posted: Thu Feb 09, 2006 9:07 am Post subject: |
|
|
acum 3-4 ani tin minte ca am citit(am mai citit si alte carti de atunci , nu m-am oprit aici of course ) Amintiri din casa mortii - Dostoievski (sper ca am scris bine)...cartea asta m-a lasat rece, m-a socat.
Bine eu sunt fan DUNE si la insistentele fratelui meu m-am apucat sa citesc Cadere in timp dar... se pare ca am uitat de ea . _________________ empty space |
|
Back to top |
|
 |
tudoriona silver member

|
Posted: Fri Feb 10, 2006 10:00 pm Post subject: |
|
|
chani wrote: | acum 3-4 ani tin minte ca am citit(am mai citit si alte carti de atunci , nu m-am oprit aici of course ) Amintiri din casa mortii - Dostoievski (sper ca am scris bine)...cartea asta m-a lasat rece, m-a socat.. |
Da, ai scris bine.
Acum se scrie nicio: DOOM ! |
|
Back to top |
|
 |
denysa silver member

|
Posted: Sun Feb 12, 2006 2:45 pm Post subject: |
|
|
Huliganii de Mircea Elide. Cam plictisitoare  |
|
Back to top |
|
 |
Ella membru

|
Posted: Sun Feb 12, 2006 7:23 pm Post subject: |
|
|
"Eseu despre orbire" de Jose Saramago.
Este o carte care te face knock out.
M-am plictisit sa scriu ce-am citit si nimeni sa nu comenteze nimic.
Facem aici o lista si nimic mai mult.
Este cineva de aici, care dupa ce i s-a recomandat sa citeasca o anumita carte pentru ca unul dintre noi o gasise extraordinara, sa fuga sa si-o cumpere sau sa si-o imprumute de la biblioteca ?
Va spun subiectul cartii "Eseu despre orbire" :
Intr-o tara fictiva apare o epidemie de orbire. Primii orbi sunt tinuti in carantina intr-un fost spital de nebuni. Orice tentativa de evadare era soldata cu impuscarea. Li se aducea de 2-3 ori pe zi mancare si atat.
O singura persoana scapa de acest flagel al orbirii.
Nu va cer sa rescrieti cartea sunt doar curioasa despre ce credeti ca se intampla in spitalul de nebuni si afara.
Sper sa raspunda macar cineva. |
|
Back to top |
|
 |
Sweety Big Diamond

|
Posted: Mon Feb 13, 2006 1:08 am Post subject: |
|
|
cum vrei tu sa comentam cartea pe care ai citit-o Tu cand noi nu o stim , si plus de asta , fiecare are "gusturi" diferite  _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
 |
Scaevola membru

|
Posted: Fri Mar 10, 2006 7:17 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Altii mari filosofi pot fi cititzi fara prea mari dificultatzi, spre delectarea mintii. De ex. Kant, Hegel...Kirkegaard...si altii. Wink |
Oh, bineinteles... Intelectul tau suprauman, cultura ta vasta precum si savoarea limbajului pe care cu atat de multa maiestrie il torni in forme care mai de care mai fascinante arata cum o atat de titanica inteligenta ca a ta poate sa lunece usor peste filosofi ca Kierkegaard sau Kant. |
|
Back to top |
|
 |
Sweety Big Diamond

|
Posted: Wed Mar 22, 2006 4:27 pm Post subject: |
|
|
chani wrote: | acum 3-4 ani tin minte ca am citit(am mai citit si alte carti de atunci , nu m-am oprit aici of course ) Amintiri din casa mortii - Dostoievski (sper ca am scris bine)...cartea asta m-a lasat rece, m-a socat. |
se zice ca Dostoievski a pus bazele psihanalizei de fapt nu Freud Sigismund  _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
 |
maybe may be
|
Posted: Thu Mar 23, 2006 4:57 pm Post subject: |
|
|
da, chiar papa Freud (in Totem si tabu, cred) i-a recunoscut "uriasului" calitati introspective, dar e de-ajuns sa ne gandim la nenumaratele pagini in care n-a facut altceva decat sa ne arunce in abisul mintilor chinuite
de fapt am intrat fiindca sunt nostalgica dupa Magicianul lui Fowles (tocmai am aflat azi ca a murit anul trecut -rusine sa-mi fie)
Ella are dreptate (mai sus parca) doar enuntarea unor titluri citite nu este deajuns
so: MAGICIANUL
si daca nu vreti, atunci am sa va vorbesc despre MANTISA -ultimul roman al lui citit de mine de curand  |
|
Back to top |
|
 |
maybe may be
|
Posted: Wed Apr 05, 2006 4:20 pm Post subject: |
|
|
k
the magus
"maine sa iubeasca cel ce n-a iubit
iar cel ce a iubit sa iubeasca maine"
citatul e din memorie, daca l-am gresit sa ma corectati cand ajungeti la el  |
|
Back to top |
|
 |
maybe may be
|
Posted: Wed Apr 05, 2006 4:30 pm Post subject: |
|
|
maine am sa va provoc cu Mantisa  |
|
Back to top |
|
 |
mishulina Big Diamond

Joined: 15 Oct 2005 Posts: 1719 Location: off the beaten track
|
Posted: Mon Apr 10, 2006 4:52 pm Post subject: |
|
|
Mandrie si prejudecata....suuuppeerr coool....  _________________ kiss ya' |
|
Back to top |
|
 |
Sweety Big Diamond

|
Posted: Mon Apr 10, 2006 10:24 pm Post subject: |
|
|
scrisa de Jane Austen ? _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |