View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
tuffgirl can't touch this
|
Posted: Tue Jun 28, 2005 1:11 am Post subject: Avetzi reteta pentru... |
|
|
Avetzi retzeta pentru ciorba de gulie? _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Anne diamond member
|
Posted: Tue Jun 28, 2005 3:52 pm Post subject: |
|
|
eu asta am gasit ... nu e de gulie dar e de vara cu O gulie
Supa de vara
1/2 varza alba, 100 g ciuperci, 1 gulie, 1 morcov, 1 fir de praz, 3 cartofi, 1 lingura de unt, 2 l apa calda, sare, piper boabe, patrunjel verde
Varza se spala si se taie fasii, apoi se freaca putin cu sare, se spala iar si se scurge. Se pune intr-o cratita cu untul si se lasa sa se inmoaie, pe foc mic, 10 min. Morcovul, gulia si prazul se spala si se taie fideluta sau rondele si se pun peste varza. Ciupercile se spala, se taie felii subtiri si se pun sa dea cateva clocote cu apa calda si sare. Se adauga peste zarzavat si se stinge totul cu apa calda. Se acopera vasul si se fierbe pe foc mic 15 min., dupa care se pun cartofii taiati cuburi mici, se sareaza si se continua fierberea app. 45 min. In supa se pun cateva boabe de piper. Supa se serveste calda, cu verdeata tocata deasupra si crutoane de paine prajita. _________________
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu Jun 30, 2005 8:11 pm Post subject: |
|
|
Multzumesc Anne, retzeta dupa care ma uitam eu avea mai multe gulii shi cred ca toate vegetalele erau date pe razatoare Cred ca trebuie sa astept pana dumineca sa o intreb pe mama mea _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
|
mib membru
|
Posted: Fri Jul 22, 2005 6:50 pm Post subject: |
|
|
tuffgirl wrote: | Multzumesc Anne, retzeta dupa care ma uitam eu avea mai multe gulii shi cred ca toate vegetalele erau date pe razatoare Cred ca trebuie sa astept pana dumineca sa o intreb pe mama mea |
tuffgirl folosestetzi imaginatzia , mai ales ca stii ce vrei sa iasa la final. De aia e gastronomia asa de interesanta ca nu stii niciodata ce va iesi |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri Jul 22, 2005 7:34 pm Post subject: |
|
|
Mib de cand am postat asta a trecut mult timp, am aflat retzeta shi am facut shi ciorba.
A iesit buna shi a fost laudata shi de altii:wink: Se pare ca am mostenit ceva de la mama mea after all. _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
|
mib membru
|
Posted: Sun Jul 24, 2005 1:48 pm Post subject: |
|
|
Bravo. Trimite-mi si mie o portzie pe email dar sa bagi si ceva carne in ea |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue Jul 26, 2005 1:39 am Post subject: |
|
|
Cred ca se poate carne de pui pentru cirba de gulii
Nu am incercat sa fac lasagna nici o data
Cine are o retzeta vegetariana sau curcan pentru lasagna? (nu am voie sa mananc carne de porc sau de vita ) _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
|
mib membru
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 10:35 pm Post subject: |
|
|
Hmm, nu trebuie sa fie greu. Sosul de carne de la Lasagne e lafel ca cel de la spagete. Nu cred ca e o problema sa folosesti carne de pui. Oricum ideea e interesanta, am sa incerc cu carne de pui sa vad cum iese. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 11:21 pm Post subject: |
|
|
Mib tu vorbeai de lasagna sau de ciorba? Eu am spus carne de pui pentru ciorba de gulii. Pentru lasagna am spus carne de curca
Sper ca nu le-ai incurcat _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
|
prichindela bebe sexy
Joined: 19 Aug 2005 Posts: 602 Location: In You're Soul !!!
|
Posted: Sun Aug 28, 2005 9:41 pm Post subject: |
|
|
ji eu vreau sa gust ..trimitetzimi shie mie ....sper sa fie buna _________________ Shewanna, Te Vom pastra Mereu in Suflet !!! |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat Sep 17, 2005 8:32 am Post subject: |
|
|
... acum caut o retzeta pentru ardei umpluti
Sa va aud _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
|
Sweety Big Diamond
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 3:04 am Post subject: |
|
|
mai tuff ce iti trebe ardei .. omleta cartofi prajitzii .. ce te complici
glumeam !!!!! ( oare? )
Durata
1 h
Ingrediente:
12 ardei nu prea mari, 1 pahar orez, 1 morcov ras, 3 cepe, 3 linguri ulei, 1 lingura patrunjel si marar tocat, 750 gr. rosii, faina, sare, piper
Complexitate: Redusa
Nota:
Numar voturi: 2
Comentarii: Fara comentarii
Mod de preparare
Se moaie ceapa tocata in doua linguri de ulei, se adauga orezul spalat si se lasa sa se prajeasca pina incepe sa se ingalbeneasca. Se toarna putina apa, lasind pe foc pina cind orezul incepe sa se umfle. Se ia de la foc si se adauga morcovul ras, sarea, piperul si verdeata. Se umplu ardeii spalati, cu cotorul scos si scuturati de seminte, cu orezul astfel preparat. Se asaza in cratita si se toarna peste ei un sos preparat dintr-o bucatica de ceapa taiata marunt, o lingura ulei si zeama de la 750g rosii fierte si strecurate. Se amesteca cu sarea, patrunjelul si mararul tocat. Se pun la fiert la foc mic (sau la cuptor) pina ce sint gata si sosul este scazut.
am luat-o de pe culinar.ro _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed Sep 21, 2005 6:41 am Post subject: |
|
|
Auzi dar cu carnea ce ai facut? Eu ma gandeam la ardei umpluti cu carne shi cu orez shi mai stiu eu ce mirodenii shi tu imi dai morcovi
Eu va intreb pentru retzete care au fost folosite de voi nu ce scriu aia pe culinari something or other.com _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
|
Back to top |
|
|
Sweety Big Diamond
|
Posted: Wed Sep 21, 2005 12:30 pm Post subject: |
|
|
mm dea .. macar puteai sa zici mersi macar pt efort _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
|
nicky diamond member
|
Posted: Tue Oct 11, 2005 4:55 am Post subject: |
|
|
Ardei umpluti :
Ingrediente
8 ardei grasi, spalati, cu capacul taiat si semintele scoase, 100 gr orez, 400 gr rosii decojite taiate marunt ( sau o conserva de rosii maruntite), 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 200 gr carne tocata de pui, 1 lingura de menta proaspata tocata ( sau o lingurita de menta uscata si maruntita), sare, piper, 1 lingura ulei masline, 50 gr pasta de rosii
Mod de preparare
Se amesteca orezul cu carnea tocata, verdeata tocata marunt, rosile si uleiul. Se umplu ardeii. Se asaza intr-o oala, pe un singur rind. Pasta de rosii se dilueaza cu apa si se toarna pe deasupra. Se gatesc pe aragaz, in oala acoperita.
Cu smintina sau iaurt _________________ Me,myself and I
La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery) |
|
Back to top |
|
|
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|