| 
			
				|  | Forum Itbox locul unde te simti bine
 Salut! Ce faci ? Hai si tu cu noi :) ! Ce?! Vrei sa pleci ?! :) Stai asa oleaca!
 Ne-am deschis Cafenea! Te asteptam si pe tine in Cafenea la itbox.
 Locul Unde Te Simti Bine!
 |  
 
	
		| View previous topic :: View next topic |  
		| Author | Message |  
		| nicky diamond member
 
  
  
 Joined: 19 Sep 2005
 Posts: 1188
 Location: Bucuresti
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 4:57 am    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| Lasagna de pui ( cam o ora jumate dureaza ) 
 Ingrediente
 9 foi de lasagna, 1 ceapa rosie taiata fin, 100 g ciuperci taiate lamele, 1 catel de usturoi (zdrobit), 350 g piept pui sau curcan taiat in cuburi, 150 ml vin rosu diluat in 100 ml apa, 250 g de suc de rosii, 1 lingura de zahar
 Sos bechamel: 75 g unt, 50 g faina, 1 ou batut, 600 ml lapte, 75 g parmesan, sare, piper
 Mod de preparare
 Intr-o cratita cu ulei se prajesc ceapa si usturoiul (3-4 minute), se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute. Se pune vinul si se lasa sa fiarba cu totul 5 minute. Se adauga sosul de rosii si zaharul si se fierbe pana e gata carnea.
 _________________
 Me,myself and I
 
 La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery)
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| Reclama 
 
 
 
 
 
 
 | 
			
				|  Posted:     Post subject: Acorda-ne putina atentie |  |  
				| 
 |  
				|  |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| nicky diamond member
 
  
  
 Joined: 19 Sep 2005
 Posts: 1188
 Location: Bucuresti
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 4:58 am    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| Supa de gulii ( o ora ) 
 Ingrediente
 1 ? l apa, 1-2 gulii mari, 2 lingurite unt, 1 lingurita faina, 1 pahar smintina, sare, 1 ? lingurita marar tocat
 Mod de preparare
 Guliile curatate si spalate se taie felii foarte subtiri, se fierb in apa pina se inmoaie si se trec prin sita, subtiind cu apa in care au fiert. Se pune din nou la foc si cind incepe sa fiarba, se adauga untul si smintina in care s-a dizolvat o lingurita de faina. Dupa ce mai da 2-3 clocote se potriveste de sare si se presara mararul tocat Se serveste cu orez fiert separat, spalat cu apa rece, sau cu crutoane.
 _________________
 Me,myself and I
 
 La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery)
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| nicky diamond member
 
  
  
 Joined: 19 Sep 2005
 Posts: 1188
 Location: Bucuresti
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 4:59 am    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| Supa de gulii cu carne 
 
 Ingrediente
 1 pui sau (1 kg carne de vitel sau miel), 2 gulii mari, o lingura ulei, patrunjel tocat, 1 ou, 1 lingura zahar, sare
 Mod de preparare
 Se taie in bucati puiul sau alta carne si se fierbe in doi litri apa cu o lingura sare. Cit timp fierbe carnea, se taie guliile in forma de taietei si se pun intr-o cratita, cu o lingura ulei si o lingura zahar pisat, pentru a se praji inabusit, adaugind din cind in cind cite una-doua linguri supa. Guliile astfel pregatite, vor fi mai mult fierte inabusit decit prajite. La sfirsit, se adauga in supa si guliile, lasind sa mai fiarba circa 15 minute si presarind cu patrunjel tocat. Se bate oul in supiera si se drege supa.
 _________________
 Me,myself and I
 
 La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery)
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| nicky diamond member
 
  
  
 Joined: 19 Sep 2005
 Posts: 1188
 Location: Bucuresti
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 5:14 am    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| Ciorba de perisoare din carne de pasare 
 
 Cantitati: 500 ml apa, 250 g carne cu os, o ceapa, un morcov, 1/3 lamaie, o lingurita de orez, un patrunjel verde, 1/2 galbenus, o lingurita de lapte
 Se spala carnea, se alege de pe os si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se pun oasele la fiert, dupa ce se ia spuma se pun zarzavaturile iar cand acestea sunt fierte se pun perisoarele din carne, patrunjel, galbenus lapte si eventual putina sare. Se mai adauga orezul, iar dupa ce au fiert perisoarele se ia ciorba de pe foc, se pune inca o jumatate de galbenus si se acreste cu zeama de lamaie
 _________________
 Me,myself and I
 
 La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery)
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| nicky diamond member
 
  
  
 Joined: 19 Sep 2005
 Posts: 1188
 Location: Bucuresti
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 5:15 am    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| CIORBA DE OS DE PORC AFUMAT, CU TARHON 
 
 Ingrediente:
 -1 kg os cu carne afumata
 -2 cepe
 -3 morcovi
 -zarzavat de ciorba
 -sare
 -orez
 -2 galbenusuri de ou
 -3 linguri de samantana
 -tarhon
 -otet de mere
 
 Preparare:
 Se alege un os cu carne afumata, care se taie in bucati potrivite. Se pune la fiert in apa rece cu sare si se spumeaza.
 Dupa spumare se adauga zarzavatul de ciorba, ceapa si morcovul taiate cuburi marunte.
 Se lasa sa fiarba, iar spre sfarsit se adauga cateva boabe de orez. Cand totul este fiert se ia de pe foc.
 Separat, se bat galbenusurile cu smantana si tarhonul taiat marunt si se adauga in ciorba impreuna cu otetul de mere, dupa gust.
 _________________
 Me,myself and I
 
 La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery)
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| nicky diamond member
 
  
  
 Joined: 19 Sep 2005
 Posts: 1188
 Location: Bucuresti
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 5:18 am    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| SUPA RADAUTEANA 
 Pasul 1
 
 Se pun la fiert urmatoarele
 - morcov, patrunjel (radacina), o telina, o ceapa mai mare;
 
 - carne de pui, cu tot cu os ( de preferat piept si p**a)
 
 - se mai poate adauga putina Vegeta, 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper, dar numai dupa ce au inceput sa fiarba ingredientele de mai sus.
 
 Pasul 2
 Dupa ce au fiert cele de mai sus, se scot legumele si se paseaza bine-bine, carnita de pui se desprinde de pe os si se taie fashiutze, dupa care se pun iar la fiert.
 
 Pasul 3
 In timp ce se fierbe a doua oara supa, se pregateste deoparte urmatorul sos - smantana, 2 galbenuse si un pic de faina.
 
 Pasul 4
 Acest sos se adauga peste supa cand incepe sa fiarba din nou. Pe langa sos, se mai pune usturoi pisat, otet, piper, Vegeta si la sfarsit verdeata ( eu am pus patrunjel). Nu mai lasa sa fiarba prea mult supa din acest moment, pentru ca riscam sa se faca cocoloase (asa zice reteta, eu am mai lasat-o sa dea un clocot serios, ca sa iasa aromele tuturor ingredientelor si nu s-au produs nici un fel de cocoloase).
 
 Daca va place cu mai mult otet, e de preferat sa va adaugati atunci cand o serviti, pentru ca e posibil sa se inacreasca daca exagerati cu otetul atunci cand o gatiti.
 _________________
 Me,myself and I
 
 La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery)
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| nicky diamond member
 
  
  
 Joined: 19 Sep 2005
 Posts: 1188
 Location: Bucuresti
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 5:20 am    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| Pui magic 
 2 buc piept pui se taie cubulete si se prajesc in putin ulei; se adauga 1 cutie ciuperci taiate marunt, sare si piper si se mai lasa 5 minute. Separat se dau in clocot 200g smantana cu un cub Knorr de pui, apoi se adauga puiul cu ciupercile si se mai lasa 2-3 minute.
 In farfurie se aseaza astfel: in centru se face un pat de crutoane, peste care se pune puiul cu ciuperci, in jurul "muntisorului" se pune un rand de salata verde taiata marunt si un rand de felii de rosii.
 Nu numai ca va arata bine, dar e super gustos!
 _________________
 Me,myself and I
 
 La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery)
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| nicky diamond member
 
  
  
 Joined: 19 Sep 2005
 Posts: 1188
 Location: Bucuresti
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 5:21 am    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| P u l p e de pui, cate vreti, sau cati sunteti, cartofi taiati rondele, ardei rosu, verde, galben(diversificat arata frumos)-taiate cubulete sau fasiute, se pun intr-o tava de cuptor.cartofii, ardeii se pun pe langa p u l p e l e de pui, se condimenteaza dupa dorinte, se acopera cu apa dar nu pana la nivelul p u l p e l o r, cartofii sa fie in apa, ei trebuie sa fiarba...iar deasupra se face intr-o cana un amestec cu 3 linguri bulion, 3 linguri mustar dulce, ulei (de masline daca este), condimente si putina apa...Se face o pasta subtirica...si se toarna peste p u l p e l e de pui..dupa ce se fierb cartofii(am uitat sa spun,...p u l p e l e de pui..sa fie date intr-un clocot....!!) Se scot pe o farfurie p u l p a ...cartofi, ardei...se puen si sos ce se lasa..si se orneaza cu rosii proaspete taiate felii
 _________________
 Me,myself and I
 
 La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery)
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| nicky diamond member
 
  
  
 Joined: 19 Sep 2005
 Posts: 1188
 Location: Bucuresti
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 5:23 am    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| Rulou de pui cu ciuperci si cascaval 
 
 Ingrediente:
 piept pui, cascaval, ciuperci, condimente pui
 
 
 Mod de preparare:
 Se bate pieptul de pui ca pentru snitel, se umple cu ciuperci si cascaval, se condimenteaza, se da prin faina si prin besamel, dupa care se prajeste in tigaie cca. 10 min.
 
 Mod de servire:
 Se seveste cu garnitura de cartofi si cascaval ras deasupra. Se orneaza cu gogosari (la otet), felii de portocale si frunze de patrunjel.
 _________________
 Me,myself and I
 
 La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery)
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| nicky diamond member
 
  
  
 Joined: 19 Sep 2005
 Posts: 1188
 Location: Bucuresti
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 5:25 am    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| DOVLECEI LA CUPTOR 
 6 dovlecei mai mici
 branza (de oaie, de preferinta)
 pesmet
 verdeata (marar, patrunjel)
 
 Dovleceii se fierb cam 10 minute. Intr-o tava de Jena, dupa ce se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet, se pun dovleceii taiati longitudinal. Deasupra se razuie branza, se pune putin pesmet si verdeata. Se da la cuptor cam 30 de minute.
 _________________
 Me,myself and I
 
 La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery)
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| tuffgirl can't touch this
 
  
 Joined: 10 Feb 2005
 Posts: 4571
 Location: ;)
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 8:11 am    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				|  	  | sweet_joanna wrote: |  	  | mm dea .. macar puteai sa zici mersi macar pt efort    | 
 
 Mersi pentru efort
    _________________
 Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
 
 - Quintilian, De Institutione Oratoria
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| tuffgirl can't touch this
 
  
 Joined: 10 Feb 2005
 Posts: 4571
 Location: ;)
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 8:14 am    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| Nicky eu o sa ma marit cu tine (daca nu, o sa fiu prietena ta cea mai buna)      De fiecare data cand o sa raman in pana de retzete stiu unde sa merg. Esti deosebita, multumesc.     
 Dupa toate bunatatile astea o sa arat cam asha
  foarte curand  _________________
 Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
 
 - Quintilian, De Institutione Oratoria
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| nicky diamond member
 
  
  
 Joined: 19 Sep 2005
 Posts: 1188
 Location: Bucuresti
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 4:36 pm    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| Cu placere .Imi place sa gatesc ( nu mancaruri in cantitati mari ) si mereu imi place sa le fac cate ceva nou la ai mei .Azi le-am facut iar Varza a la Cluj .La cererea "publicului" , hihihi . 
 Multumesc pentru oferta de a-mi deveni prietena cea mai buna .Cine stie?Poate ca vom deveni .Si daca ai nevoie de vre-o reteta , sa-mi spui ca , daca n-o stiu eu , tot aflu de la tarla de mamici cu care chatuiesc , hihihi .
 _________________
 Me,myself and I
 
 La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery)
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| nicky diamond member
 
  
  
 Joined: 19 Sep 2005
 Posts: 1188
 Location: Bucuresti
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 6:40 pm    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| Inca o reteta , preferata mea .Dureaza cam o ora jumate si se mai poate adauga cashcaval . 
 ngrediente
 500 g carne macra( sau carne tocata de orice fel ), 750 g cartofi, 2 cepe, 3 linguri ulei, sare, piper, verdeata, 1 lingura bulion sau 3-4 rosii, pesmet
 Mod de preparare
 Se curata cartofii si se taie felii de grosimea unui deget. Se presara cu putina sare, se lasa citeva minute sa stea cu sarea apoi se sterg cu un servet si se prajesc pe amindoua partile. Se da carnea prin masina impreuna cu doua cepe crude, apoi se pune la prajit intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Se adauga sare si piper si se lasa ca tocatura sa se prajeasca foarte putin (trebuie sa ramina mustoasa). Intr-o cartita unsa cu ulei si presarata cu pesmet se asaza un rind de cartofi, apoi un rind de carne. Se procedeaza astfel pina cind sint pusi cartofii si toata carnea, avind grija ca ultimul rind sa fie de cartofi, iar intre rinduri se presara verdeata tocata. Se toarna o lingura de bulion amestecata cu un pahar de zeama de carne (vara, peste cartofi se pune un rind de rosii taiate felii; in acest caz nu se mai pune bulionul cu zeama de carne). Se da la cuptor pina scade bine.
 
 
 
 Eu nu pun intotdeauna pesmet si cartofii pot fi nu numai prajiti dar si fierti si taiati apoi feliute .
 _________________
 Me,myself and I
 
 La extrema oricarui gand este un suspin. (Paul Valery)
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| Shewanna Sexy Biatch
 
  
 Joined: 23 Nov 2003
 Posts: 2100
 Location: All around baby, all around
 
 | 
			
				|  Posted: Tue Oct 11, 2005 10:05 pm    Post subject: |   |  
				| 
 |  
				| Mey, sa-mi bag  va zic, azi mi-a adus mama varza calita, dar ataaaaaaata a iesit de buuuuna de am mancat jumate de oala, nu stiu cum de a iesit asa buna.     V-am spus-o si voua sa stiti
   
   _________________
 Rap me tender coz im sensitive.
 |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		| Reclama 
 
 
 
 
 
 
 | 
			
				|  Posted:     Post subject: Acorda-ne putina atentie |  |  
				| 
 |  
				|  |  |  
		| Back to top |  |  
		|  |  
		|  |  
  Portal
 - Bandwidth Test ( test your internet bandwidth )
 - Bancuri ( cele mai bune bancuri )
 - Radio Live ( posturi de radio live din romania )
 - Anunturi Gratuite ( anunturi gratuite pe categorii )
 - Jocuri ( spuma jocurilor flash de pe internet )
 - Horoscop ( horoscopul tau zilnic )
 - Subtitrari ( subtitrari filme )
 - Antivirus ( scan online )
 - Ziare ( ziare romanesti in ordine alfabetica )
 - Vremea ( vremea in Romania )
 - Taxi in Romania ( companii de taxi )
 - Revista Presei ( spuma stirilor )
 - Locuri de munca
 - Telefoane Mobile
 - Cazare
 - Jocuri Online
 - Jocuri Noi
 - Concerte
 - Parteneri
 - Program TV ( program tv in romania )
 - Anunturi ( anunturi fara inregistrare )
	| 
 
 | You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum
 You cannot edit your posts in this forum
 You cannot delete your posts in this forum
 You cannot vote in polls in this forum
 
 |  
 Radio Live in Romania
 - Radio
 - Europa FM Live
 - Radio 21 Live
 - Kiss FM live
 - Total Live
 - Pro FM Live
 - Guerrilla Live
 - City FM Live
 - Romantic FM Live
 - National FM Live
 
 Rock FM | 
Radio ZU | 
Magic FM | 
National FM | 
City FM | 
Pro FM | 
Radio Guerrilla | 
KISS FM | 
Radio 21 | 
Europa FM | 
Radio Manele
 
 Jocuri Online
 Jocuri Actiune | 
Jocuri Amuzante | 
Jocuri Arcade | 
Jocuri Aventura | 
Jocuri Barbie | 
Jocuri Carti | 
Jocuri Casino | 
Jocuri Clasice | 
Jocuri Copii | 
Jocuri De Gatit | 
Jocuri Impuscaturi | 
Jocuri Indemanare | 
Jocuri Logice | 
Jocuri Puzzle | 
Jocuri Racing | 
Jocuri Shootere | 
Jocuri Sport
 
 Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
 
 |