View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
marius Marius

|
Posted: Mon May 23, 2005 11:23 am Post subject: |
|
|
Hexa wrote: | tuffgirl wrote: | Singura spaga pe care o dau aici e cand merg la restaurant sau la bar dar nu cred ca aia se pune. daca se pune  |
Nu se pune. ?n ??rile civilizate acest obicei este obligatoriu, stabilit prin lege. Ca un exemplu tr?it personal, in zilele de s?mb?t? ?i duminic? dac? c?l?tore?ti cu taxi-ul, peste suma ?nregistrat? de aparatul fiscal, legea te oblig? s? dai 10 la sut? peste ?nregistrarea aparatului. |
In primul rand hexa, ca la faza cu "tari civilizate " m-ai dat gata!
Nu exista mey "tari civilizate"....
In ce priveste taxiul, taxa in restaurante, sfarsiturile de saptamana ...este adevarat! Exista legi! Doar ca asta nu reprezinta o spaga!
Pt preturile ridicate in zile de wek, pot sa iti spun ca aceasta crestere de pret se datoreaza cerintelor producatorilor(beneficiarilor) ce sunt nevoiti sa asigure desfacerea pietii( la cererea consumatorului) in zile de odihna, sarbatori ,etc etc
Stii ca unele taxe difera si in functie de climat?
A spuys cineva 17-20 prcente.... eu stiam 10%! |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |
|
 |
tuffgirl can't touch this

|
Posted: Mon May 23, 2005 5:03 pm Post subject: |
|
|
Aia am fost eu! E costumary sa lashi bacsis dublu de taxa care e 8.35% in NY. Nu sunt in Romania so nu pot sa spun ce legi avetzi acolo, va spun de obiceiurile de aici!  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
 |
Hexa membru

|
Posted: Mon May 23, 2005 5:41 pm Post subject: |
|
|
[quote="marius"][quote="Hexa"] tuffgirl wrote: |
In primul rand hexa, ca la faza cu "tari civilizate " m-ai dat gata!
Nu exista mey "tari civilizate"....
In ce priveste taxiul, taxa in restaurante, sfarsiturile de saptamana ...este adevarat! Exista legi! Doar ca asta nu reprezinta o spaga! Pt preturile ridicate in zile de wek, pot sa iti spun ca aceasta crestere de pret se datoreaza cerintelor producatorilor(beneficiarilor) ce sunt nevoiti sa asigure desfacerea pietii( la cererea consumatorului) in zile de odihna, sarbatori ,etc etc
|
Exista doua categorii: tari si tari civilizate.
Trebuie sa fac o corectie. In exemplul dat de mine reiese acest lucru ca spaga ar fi legiferata prin lege. Acest termen la ei nu exista, procentul de 10 % oferit taximetristilor il opresc soferii, dar el este stipulat in bonul de casa pe care ti-l ofera la terminarea cursei si este oferit de catre patron.
El este oferit ca urmare a faptului ca se face diferentierea intre cei ce au au liber in zilele de sambata si duminica si cei care lucreaza.
In zilele de S si D traficul urban este extrem de scazut ca urmare a faptului ca oamenii pleaca intr-un procent foarte mare in afara orasului pentru recreere si nu in Herastrau sau Cismigiu ca la noi. |
|
Back to top |
|
 |
tuffgirl can't touch this

|
Posted: Mon May 23, 2005 9:07 pm Post subject: |
|
|
Hexa ala a fost Marius nu eu . Fii putzin mai atent la "quotes" te rog  _________________ Those who wish to appear wise among fools, among the wise seem foolish.
- Quintilian, De Institutione Oratoria |
|
Back to top |
|
 |
Hexa membru

|
Posted: Tue May 24, 2005 7:03 am Post subject: |
|
|
tuffgirl wrote: | Fii putzin mai atent la "quotes" te rog  |
Fac eforturi deosebite!
Lui i-am raspuns. S-au cam intersectat raspunsurile, dar lasa ca merge si asa ca la romani  |
|
Back to top |
|
 |
marius Marius

|
Posted: Sun May 29, 2005 10:05 am Post subject: |
|
|
hexa,
Quote: | procentul de 10 % oferit taximetristilor il opresc soferii, dar el este stipulat in bonul de casa pe care ti-l ofera la terminarea cursei si este oferit de catre patron. |
Poate asta se intampla in Ro, iar daca se intampla, atunci se intampla doar in Ro.
Procentul nu este al lor in totalitate! Nu uita ca si patronul participa indirect la orce activitate, deci se cuvine si acestuia o parte din cei 10% |
|
Back to top |
|
 |
Cristina_TM gold member

|
Posted: Sun Sep 11, 2005 12:45 pm Post subject: Spaga, element al coruptiei! |
|
|
Eu cred ca sunt situatii in care nu prea ai de ales.....La doctor, la restaurant, la un profesor care te mediteaza (desi nu e spaga). Lumea de azi e creata in asa fel incat nu prea ai multe optiuni. Uneori ca sa fii bagat in seama trebuie sa dai ceva, o mica atentie, o floare, o cafea....ORICE!
Uneori trebuie sa te gandesti la tine si nu la moralitatea faptelor tale, asta e societatea si trebuie sa ne adaptam!
Besos,
Criss  _________________ Iubeste in fiecare moment al vietii tale si gandeste-te ca azi e ultima zi din viata!!! |
|
Back to top |
|
 |
prichindela bebe sexy

Joined: 19 Aug 2005 Posts: 602 Location: In You're Soul !!!
|
Posted: Mon Sep 12, 2005 12:06 pm Post subject: |
|
|
eu nu am dat ........(au dat parintii pentru mine) ....nu as da numai in cazuri de maxima urgenta si necesitate ...shi de luat inca nu am luat  _________________ Shewanna, Te Vom pastra Mereu in Suflet !!! |
|
Back to top |
|
 |
Cristina_TM gold member

|
Posted: Mon Sep 12, 2005 3:32 pm Post subject: Spaga, element al coruptiei? |
|
|
Pey inca nu e cazul pt noi prichindela.....ca suntem inca eleve, dar cu timpul sunt sigura ca viata ne va pune in niste situatii dificile pe care va trebui sa le rezolvam cumva.....Asa ca sunt inevitabile anumite "multumiri", asta e societatea si trebuie sa ne adaptam ei!
Besos,
Criss  _________________ Iubeste in fiecare moment al vietii tale si gandeste-te ca azi e ultima zi din viata!!! |
|
Back to top |
|
 |
prichindela bebe sexy

|
Posted: Mon Sep 12, 2005 9:14 pm Post subject: |
|
|
azi ma laudam ....shi azi o clachez..... grr.... tre` sa dau spaga la idioata aia de doctorita de la institutu inimii k s aimi dea aviz pt sport de performanta ...k nu prea as avea voie sa fac  _________________ Shewanna, Te Vom pastra Mereu in Suflet !!! |
|
Back to top |
|
 |
Cristina_TM gold member

|
Posted: Tue Sep 13, 2005 1:56 pm Post subject: Spaga, element al coruptiei! |
|
|
prichindela wrote: | azi ma laudam ....shi azi o clachez..... grr.... tre` sa dau spaga la idioata aia de doctorita de la institutu inimii k s aimi dea aviz pt sport de performanta ...k nu prea as avea voie sa fac  |
Eu iti recomand sa NU faci sport de performanta daca nu ai voie....e sanatatea ta in joc. Daca ai ceva la inima poti sa ai probleme grave ulterior. Mai gandeste-te! E vorba de sanatata ta, nu de a o convinge pe ea sa iti dea adeverinta.
|
Back to top |
|
 |
Sweety Big Diamond

|
Posted: Tue Sep 13, 2005 3:09 pm Post subject: |
|
|
Domnle polistzist m-am turmantat m-am turmantat
Stiu k e pacat dar mi s-ntamplat!
Vreau sa ma carnet si pa viitor si pa viitor
Nu NEEE MAAAAI tragetzi pe dreapta !!!
Nu ne mai tragetzi pe dreapta !! _________________ Oh I wish I was a punk rocker with flowers in my hair |
|
Back to top |
|
 |
prichindela bebe sexy

|
Posted: Tue Sep 13, 2005 3:29 pm Post subject: Re: Spaga, element al coruptiei! |
|
|
Cristina_TM wrote: | prichindela wrote: | azi ma laudam ....shi azi o clachez..... grr.... tre` sa dau spaga la idioata aia de doctorita de la institutu inimii k s aimi dea aviz pt sport de performanta ...k nu prea as avea voie sa fac  |
Eu iti recomand sa NU faci sport de performanta daca nu ai voie....e sanatatea ta in joc. Daca ai ceva la inima poti sa ai probleme grave ulterior. Mai gandeste-te! E vorba de sanatata ta, nu de a o convinge pe ea sa iti dea adeverinta.
Criss  |
ms de sfat ...... o sa vad eu ce o sa fac ... sa speram k reusesc si fara spaga  _________________ Shewanna, Te Vom pastra Mereu in Suflet !!! |
|
Back to top |
|
 |
Cristina_TM gold member

|
Posted: Fri Sep 16, 2005 10:21 pm Post subject: Spaga, element al coruptiei!! |
|
|
Sunt situatii in care reusesti si fara spaga, acum depinde daca stii cum sa il iei pe respectivul/a. Asta e foarte importanta - atitudinea! Si sper sa imi asculti sfatul in legatura cu sportul de performanta, e doar sper binele tau.
Besos,
|
Back to top |
|
 |
prichindela bebe sexy

|
Posted: Thu Sep 22, 2005 7:04 pm Post subject: |
|
|
danke danke ....... voi fi atenta ....shi cu sportu .shi cu spaga  _________________ Shewanna, Te Vom pastra Mereu in Suflet !!! |
|
Back to top |
|
 |
Reclama
|
Posted: Post subject: Acorda-ne putina atentie |
|
|
|
|
Back to top |